03 Haziran 2009, Çarşamba 13:47:25

Aramalar 3 bin metre derinde gerçekleştiriliyor

Fransız ordusu bulunan enkazın düşen uçağa ait olduğunu doğrularken, 3 bin metre derinde enkaz ve ceset aramak için çalışmalar hızlandırıldı.
  • sen zaten turkceden de anlamiyorsun onu hic anlamazsin
  • Yağ ben anlamıyorum, yabancı uzmanlar 7000 metre diyor, burda birileri hala 3000 metre diyor.

Fransız ordusu bulunan enkazın düşen uçağa ait olduğunu doğrularken, 3 bin metre derinde enkaz ve ceset aramak için çalışmalar hızlandırıldı. Uçağın düşüş nedenini ortaya çıkaracak kara kutular da okyanusun 3 bin metre dibinde aranacak.

Fransız ordusu, Atlas Okyanusu'nda 5 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda bulunan enkazın, Rio  de Janeiro'dan Paris'e giderken kaybolan Fransız havayolu şirketi Air France uçağına ait olduğunu doğruladı.

Fransa ve Brezilya ordusu okyanusun 3 bin metre dibinde enkaz ve ceset arayacak. Ayrıca kazanın tam nedeninin ortaya çıkması için kara kutu da aranıyor. Uzmanlar kara kutunun yaklaşık bir ay sinyal gönderme özelliği olduğu belirtiliyor.

ENKAZ KAYIP UÇAĞA AİT

Fransız ordusunun sözcüsü Christophe Prazuck, Brezilya uçakları tarafından fark edilen enkazın Fransız askeri uçakları tarafından incelendiğini ve enkazın, "kayıp uçağa uygun olduğu" kararına vardıklarını söyledi.

Prazuck, artık enkaz parçalarını toplamak için "bir donanma operasyonunun" düzenlenmesinin zamanı olduğunu ve daha sonra bir denizaltının, uçağın karakutularını bulmaya çalışacağını kaydetti.

UÇAKTA 228 KİŞİ VARDI 

Fransa Hava Yollarına ait Airbus A330 tipi uçak, 2 gün önce Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e gitmek üzere havalandıktan 4 saat sonra kaybolmuştu. Uçakta 216 yolcu ve 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Aramalar 3 bin metre derinde gerçekleştiriliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
sen zaten turkceden de anlamiyorsun onu hic anlamazsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yağ ben anlamıyorum, yabancı uzmanlar 7000 metre diyor, burda birileri hala 3000 metre diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000