14 Ocak 2009, Çarşamba 08:17:59

ALITALIA'DA YENİ DÖNEM

Alitalia, İtalyan Havacılık Şirketi'ne (CAI) devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün ilk uçuşlarını gerçekleştirdi.

CAI Yönetim Kurulu Başkanı Roberto Colaninno, Alitalia'ya bu yeni dönemdeki yabancı ortak olarak ise Air France'ta karar kıldıklarını açıkladı.

Devletin elden çıkarmasının ardından muhtelif İtalyan şirketlerinin biraraya gelerek oluşturdukları CAI adlı konsorsiyuma satılmış olan yeni Alitalia, dün iç hatlardaki ilk uçuşunu Palermo-Roma, dış hatlarda ise Milano-San Paolo hattında gerçekleştirdi.

Air France, 320 milyon avro ile Alitalia'nın ana sermayesine yüzde 25 oranında ortak oldu. Air France ile bir süredir devam eden ortaklık müzakerelerinin olumlu sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Colannino, "Harika bir anlaşma yaptık. Beklentilerimizin çok üzerinde bir netice elde etmeyi başardık" diye konuştu.

Alitalia'nın Air France'la vardığı mutabakat eşliğinde belirlenen yeni uçuş planı, Roma Fiumicino Hava Limanı'nın hub noktası olarak kullanılmasını öngörüyor.

CAI Yönetim Kurulu Başmanı Colannino, uçuş bağlantıları açısından Fiumicino Hava Limanı'na ağırlık verdiklerini belirtmekle birlikte, Milano Malpensa Havalimanı'nın da bu yeni dönemde kendileri açısından stratejik önemini koruyacağını söyledi.

Alitalia'da yeni dönem bugün resmen başlamış olmakla birlikte, bazı sendikalardaki rahatsızlıklar da devam ediyor. Çalışanların kimi hava limanlarındaki protesto gösterileri nedeniyle, Alitalia'nın bugünkü seferlerinde de rötarlara neden oldu.

ALITALIA'DA YENİ DÖNEM

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000