30 Haziran 2009, Salı 11:13:20

AIRBUS'TAN İLK AÇIKLAMA

Yemenia Havayolları’na ati bir yolcu uçağının okyanusa düşmesinin ardından gözler bir kez daha Airbus’ın merkezi Toulouse çevrildi.
  • uçak düşmesi ile depremin ne alakası var... bakım yapmazsan düşer bu kadar basit.
  • Bir haftadır tren kazaları oluyor bu kadar dikkat çekmiyor. Kara yolu ulaşımından ve denizdeki can kayıplarından bahsetmiyorum bile. İstatistiki olarak en güvenli ulaşım halen hava yolu ulaşımı. Afrika ülkeleri olmasa bu oran daha da açılacak. Ben hızlandırılmış uçuşlarla istanbul ankara ve izmir uçuşlarının 20 dk ya inmesini bekliyorum. Hızlandırılmış! tranlerimiz vardı bir zamanlar. Yurdumdan ulaşım manzaraları. Haydi havacılığa yeni bir soluk getirelim uçuşları hızlandıralım. Airbuslar 1.8 Mach yapar bence. Sizce?
  • Şimdi gelelim depremler hava araçlarını etkiler mi? Depremler oluşurken elbette bir manyetik şok dalgalanmaları gözlenir, ayrıca radon gazı çıkışları gözlenir, kanımca en önemli iki etken hava araçları üzerinde bunlar olabilir. Ancak kesinlikle ihtimal vermiyorum ki bir hava aracını, uçağı bu etkenler düşürsün. Kesinlikle elektronik ve manyetik navigasyon cihazları üzerinde küçük bir değişim yaptırabilir o da ancak uçağın bu manyetik değişimin olduğu anda oradan geçmiş olmasıyla mümkün olur, onun dışında mümkün görünmemekte. Ancak bu deprem yorumlarını da bırakalım bir kenara havacılık sektöründeki yanlışlıklar var ise onlara bakalım. Eğer kaza nedenleri ve sorumluları ile ilgili bir listede depremlerin listeye girmesi bile çok zordur.
  • Sevgili arkadaşım ben Jeoloji Yüksek Mühendisiyim, aynı zaman da amatörce havacılıkla da ilgilenirim. Ancak okyanuslardaki fay hattı dediğiniz bölgeler bizim Levha Tektoniği kapsamında değerlendirdiğimiz büyük levha sınırları olup bu büyük levhaların içindeki küçük parçalarıda ayıran kısımlardır. Elbette fay olarak ta değerlendirilebilir. Ancak son kazadaki bölge Madagaskar ın kuzeybatısı ve bildiğim kadarıyla büyük bir levha sınırına denk gelen bir fay yok. Ancak daha küçük boyutlu faylar olabilir. Diğer yandan Air France kazasıyla aynı bölge değil. Air France kazasında bizim Atlantik Ortası Sırt bölgesi dediğimiz ve dev ritf vadisinden oluşan okyanus kesiminde çok büyük depremler gözlenir. Şimdi gelelim depremler uçakları etkiler mi?
  • saçma sapan komplo teorilerinden vazgecin.
  • Aynı derken " fay" hatlarını kastetmiştim. Yazdılarımı ve siteyi iyi incelemenizi öneririm. yanlış yorumlamayın dünyanın bir çok yerinde benzer fay hatları var v eburalarda deprem oluyor.
  • Çünkü aynı bölge değil!
  • Evet dikkatinizi çekti dimi niçin aynı yede bu uçak düştü? Çünkü bölge volkanik ve depremlerin oldğu bir bölge artık depremler sonucu açığa çıkan elektro manyetik dalgalar yüzünden uçakların etkilendiği son bir kaç yıldır kesinlik kazanmakta. Air France 447 uçağı'nın dadüştüğü Atlas okyanusu ortasında kırık fay bölgesi var ve kazadan 36 saat önce tam düşme koordinatlarına yakın yerde denizde deprem olmuştu. Yemn uçağının olduğu bölgedede volkan var ve zaman zaman sarsıntılar ve püskürmeler olmakta.. daha fazla bilgi için Kadir Sütçü' nün uluslar arası bir siteye bakınız http://www.meteoquake.org/indexa7.html

Son kazalarla imaj kaybına uğrayan Airbus son kaza ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

142 yolcu ve 11 mürettebat ile Hint Okyanusu’na çakılan Airbus 310 tipi yolcu uçağı ile ilgili Airbus’da kriz merkezi kuruldu. Kriz merkezinden yapılan ilk açıklamada uçağın düştüğü doğrulandı. Air France kazasından sonra yine okyanusa çakılan uçağın ardından Airbus bir teknik ekip oluşturarak olay bölgesine gönderdi.

Airbus’tan yapılan açıklamada teknik ekibin arama kurtarma çalışmalarına da yardımcı olacağı ifade edildi. Öte yandan uçağın 1990 yılında üretimşinin durdurulduğu ve 1999 yılından itibaren Yemen Havayolları'nda uçtuğu ifade edildi.

AIRBUS'TAN İLK AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
uçak düşmesi ile depremin ne alakası var... bakım yapmazsan düşer bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir haftadır tren kazaları oluyor bu kadar dikkat çekmiyor. Kara yolu ulaşımından ve denizdeki can kayıplarından bahsetmiyorum bile. İstatistiki olarak en güvenli ulaşım halen hava yolu ulaşımı. Afrika ülkeleri olmasa bu oran daha da açılacak. Ben hızlandırılmış uçuşlarla istanbul ankara ve izmir uçuşlarının 20 dk ya inmesini bekliyorum. Hızlandırılmış! tranlerimiz vardı bir zamanlar. Yurdumdan ulaşım manzaraları. Haydi havacılığa yeni bir soluk getirelim uçuşları hızlandıralım. Airbuslar 1.8 Mach yapar bence. Sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şimdi gelelim depremler hava araçlarını etkiler mi? Depremler oluşurken elbette bir manyetik şok dalgalanmaları gözlenir, ayrıca radon gazı çıkışları gözlenir, kanımca en önemli iki etken hava araçları üzerinde bunlar olabilir. Ancak kesinlikle ihtimal vermiyorum ki bir hava aracını, uçağı bu etkenler düşürsün. Kesinlikle elektronik ve manyetik navigasyon cihazları üzerinde küçük bir değişim yaptırabilir o da ancak uçağın bu manyetik değişimin olduğu anda oradan geçmiş olmasıyla mümkün olur, onun dışında mümkün görünmemekte. Ancak bu deprem yorumlarını da bırakalım bir kenara havacılık sektöründeki yanlışlıklar var ise onlara bakalım. Eğer kaza nedenleri ve sorumluları ile ilgili bir listede depremlerin listeye girmesi bile çok zordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili arkadaşım ben Jeoloji Yüksek Mühendisiyim, aynı zaman da amatörce havacılıkla da ilgilenirim. Ancak okyanuslardaki fay hattı dediğiniz bölgeler bizim Levha Tektoniği kapsamında değerlendirdiğimiz büyük levha sınırları olup bu büyük levhaların içindeki küçük parçalarıda ayıran kısımlardır. Elbette fay olarak ta değerlendirilebilir. Ancak son kazadaki bölge Madagaskar ın kuzeybatısı ve bildiğim kadarıyla büyük bir levha sınırına denk gelen bir fay yok. Ancak daha küçük boyutlu faylar olabilir. Diğer yandan Air France kazasıyla aynı bölge değil. Air France kazasında bizim Atlantik Ortası Sırt bölgesi dediğimiz ve dev ritf vadisinden oluşan okyanus kesiminde çok büyük depremler gözlenir. Şimdi gelelim depremler uçakları etkiler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
saçma sapan komplo teorilerinden vazgecin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aynı derken " fay" hatlarını kastetmiştim. Yazdılarımı ve siteyi iyi incelemenizi öneririm. yanlış yorumlamayın dünyanın bir çok yerinde benzer fay hatları var v eburalarda deprem oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çünkü aynı bölge değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet dikkatinizi çekti dimi niçin aynı yede bu uçak düştü? Çünkü bölge volkanik ve depremlerin oldğu bir bölge artık depremler sonucu açığa çıkan elektro manyetik dalgalar yüzünden uçakların etkilendiği son bir kaç yıldır kesinlik kazanmakta. Air France 447 uçağı'nın dadüştüğü Atlas okyanusu ortasında kırık fay bölgesi var ve kazadan 36 saat önce tam düşme koordinatlarına yakın yerde denizde deprem olmuştu. Yemn uçağının olduğu bölgedede volkan var ve zaman zaman sarsıntılar ve püskürmeler olmakta.. daha fazla bilgi için Kadir Sütçü' nün uluslar arası bir siteye bakınız http://www.meteoquake.org/indexa7.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000