17 Temmuz 2009, Cuma 08:19:12

Air France'a tazminat davası...

Okyanus üzerinde motoru alev alan Air France uçağında korku dolu anlar yaşayan Nergis Güner, yaşadığı korku gerekçesiyle şirkete dava açtı.
  • Demekki Nergis hanımın işi çok değil ve vakti çok herkes böyle dava açsaydı en başta kendisi davalardan başını kaldıramazdı bankaların haksız uygulamalarını bilmeyen yok
  • Sayın hukuk müşaviri Nergis hanıma geçmiş olsun. Ancak bu davayı açmadan önce iyi bir hava hukukçusuna, özellikle uluslararası hava taşıma hukuku konusunda deneyimli bir meslektaşına danışsaydı iyi olurdu. Bu tür davaların hukuksal dayanağı yok. Daha fazla açıklama için yer kısıtlı olduğundan imkansızlık var. Sn.Güner'in uçuşunun tabi olduğu uluslararası konvansiyonun hükümleri ışığında bu dava reddedilir. Yoksa yolcular her uçuştan sonra, çok korktuk diyerek dava açardı, avukatlar ve yolcular yolunu bulur, havayolları da batardı.
  • Bakımdan ve takibinden sorumlu herkezi belli bir programla ayda bir rastgele seçmece uçuracaksın. Dikkat ve takip artar. teşvik edici olur bazı yönlerden!
  • Sineğin yağını çıkartırız evelallah...
  • Air france son kazasından önce dışardan bakanlar için lufthansa, klm, british airways gibi gayet güvenilir kaliteli bi havayoluydu. ama artık imajı benim gibi insanların gözünde baya kötü durumda. belki amatörce bi yaklaşım ama uçak korkusu olan insanlar bu haberleri duydukça bu firmadan uzaklaşıyo. lufthansa nın başına bişey gelmesin diye dua ediyorum yoksa uçak yolculugunun güvenliğini sorgular hala gelicem iyice.

Paris'ten bindiği Air France'a ait New York uçağının bir motoru yanınca okyanus üzerinde korku dolu 1.5 saat yaşayan hukuk müşaviri Nergis Güner, Atlantik üzerinde kaybolan Air France uçağındaki Türk yolcu Fatma Ceren Necipoğlu'nun yaşadığı korkuları da düşünerek Air France'a dava açtığını anlattı.

Yaşadıklarını anlatan Güner, "Uçağımızın motoru yandı. Geçen yıl Paris'ten İstanbul'a gelen Air France uçağı da Budapeşte'ye mecburi iniş yaptı. Rio uçağı okyanus üzerinde kayboldu. 216 yolcunun hayatını kaybettiği kazaya kadar dava açmayı düşünmüyordum. Ancak aynı korkuları ben de yaşadım ve o uçakta yaşamını yitiren herkesi çok iyi anlıyorum. O yüzden de dava açmaya karar verdim" diye konuştu.

Eylül 2008'de meydana gelen olayda, New York'a gitmek için Paris'ten 400 yolcu ile havalanan Air France uçağının bir motoru, okyanus üzerinde yanmaya başlamış, uçak geri döndükten sonra bavullar boşaltılmasına rağmen yolcular bekletilince Güner, 20 bin TL manevi tazminat talebi ile mahkemeye başvurmuştu. Şirket ise "Ölmediniz" gerekçesiyle ödeme yapmamıştı.

(HaberTürk)

Air France'a tazminat davası...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Demekki Nergis hanımın işi çok değil ve vakti çok herkes böyle dava açsaydı en başta kendisi davalardan başını kaldıramazdı bankaların haksız uygulamalarını bilmeyen yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın hukuk müşaviri Nergis hanıma geçmiş olsun. Ancak bu davayı açmadan önce iyi bir hava hukukçusuna, özellikle uluslararası hava taşıma hukuku konusunda deneyimli bir meslektaşına danışsaydı iyi olurdu. Bu tür davaların hukuksal dayanağı yok. Daha fazla açıklama için yer kısıtlı olduğundan imkansızlık var. Sn.Güner'in uçuşunun tabi olduğu uluslararası konvansiyonun hükümleri ışığında bu dava reddedilir. Yoksa yolcular her uçuştan sonra, çok korktuk diyerek dava açardı, avukatlar ve yolcular yolunu bulur, havayolları da batardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bakımdan ve takibinden sorumlu herkezi belli bir programla ayda bir rastgele seçmece uçuracaksın. Dikkat ve takip artar. teşvik edici olur bazı yönlerden!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sineğin yağını çıkartırız evelallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Air france son kazasından önce dışardan bakanlar için lufthansa, klm, british airways gibi gayet güvenilir kaliteli bi havayoluydu. ama artık imajı benim gibi insanların gözünde baya kötü durumda. belki amatörce bi yaklaşım ama uçak korkusu olan insanlar bu haberleri duydukça bu firmadan uzaklaşıyo. lufthansa nın başına bişey gelmesin diye dua ediyorum yoksa uçak yolculugunun güvenliğini sorgular hala gelicem iyice.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000