03 Haziran 2009, Çarşamba 15:41:56

Air France uçağında son 4 dakika neler yaşandı?

Brezilya açıklarında düşen Air France'a ait yolcu uçağında yaşananlar netleşmeye başladı. Yolcu ucağından geçilen son 4 dakikalık mesajlar tüyler ürpertti.
  • uçakta ne lduğunu hiçkimse bilmiyor herhalde bakacağız vefat edenlere allah rahmet eylesin.
  • Her şey uçaktan beklenir mi ? Bunu da Allahın kulları yapmıyor mu ? O zaman o pilotlara ne gerek var. Evet yüksek teklojisi var. Sanki kimse bilmiyormuş gibi yazıp anlatıyorsunuz. Bu uçak niye düştü? Demekki o akıllı uçak beyin kanaması geçirdi.Niye o programlar,sistemler,yazılımlar çalışmadı veya onları ne çalıştırmadı.Belki bir roket belki laser belki bir elektrik şoku uçağa vurdu.Pilotlarıda uçağıda öldürdü. Ama bir güç kaybı olduğu kesin. Uçakta o var bu var.Belki bunları sizlerden iyi biliyoruz. *O uçak niye düşüp kafasını kırdı*....Genede ben deniz üzerinde hele okyanus üzerinde iki motorlu uçak sevmem. Zaten bir süre öncesine kadar İki motorla ticari olarak okyanus geçmek yasaktı.Ayrıca Airbusı da sizler kadar kollayamam.
  • sonuçta bu bir airbus, en güvenli uçaktır. Uçak bir sistemini kaybettiğinde pilottan önce o müdahele eder. Motor kayıbı, rudder vermeme bunlar hikaye zaten uçak onları yaptı, ters giden bişeyler olmuş bu uçakta ama ne olmuş????
  • ben yorum yapayım diye yorum yapmadım doğruları söyledim o uçağın uzun menzil uçuşu olmasa neden uçursunlarki zaten airbus'ta uzun menzilliler grubunda 330'ların hepsi
  • UMARIM HERKES UÇAK DÜŞENE KADAR OKSİJENSİZLİKTEN ÖLMÜŞTÜR.YOKSA LOST BİR DİZİ HERKES O SENARYOYU HAYAL ETTİ AMA ZOR..TANRI GÜNAHLARINI AFFETSİN.BİZLEREDE YAŞATMASIN...GÜVERCİN..
  • Eminim, airfrance ın pilotlarıda trimleme ve rudder açısı eğitimini almışlardır !!....2 motorda güç fazla ama birini kaybettiğinde kayıpda fazla.. 330 motor itişi 303-320 kN şiddetindedir.a340-600 da ise motor itişi 249 (267) kN civarındadır. çok motorda bir motor kaybı sizi fazla üzmez.
  • Nasil oluyor da Rio ve Avrupa arasinda tek bir kaza örnegi olmadigi.????? 11 Temmuz 1973de Brezilya hava yollari Boeing 707 " PP VJZ" uçagi 11 saat uçtuktan sonra Paris Orlye yarim saat kala tuvaletinden duman çikmaya basladi ve uçak 26 pistine dogru dönerken 4 km kala düstü ve tamamen yandi. Uçakta 123 kisi yanarak can verdi.Bence 50 ve 60liyillarda birkaç kaza daha olmustur.
  • Zaten çift motorlu uçaklarda pilotlar her ihtimale göre eğitim alır.Bu eğitimlerin çoğuda tek motor önlemine karşıdır.Bu tarz uçaklar tek motorlada inişi yapabilirler.Tek motora göre geliştirilirler zaten(sadece çift motorlulardan bahsediyorum).Herhangi bir motor(sağ ya da sol)kaybedilirse pilot bunu göstergelerden farkeder ve uçağı gerekli trimleme ve rudder açısıyla güvenli bir şekilde indirmeye çalışır.Bu konularda sıkıntınız olmasın.
  • Uzun menzilli ve 2 motorlu uçak tabiki olur. ama ben sevmem.Basitce soruyorum. Uçağa göre değişsede genel olarak. 2, 3, veya 4 motordan biri kaybedildiğinde yüzde kaç güç kaybı olur.Nasıl trimlenir.Uçuşa ve manevralara tesiri nedir. Ne kadar zaman uçulabilir. İrtifa müsadesi nedir.Hız ne olur.Bir uçağa kocaman çok güçlü bir motor bağlarsak çok mu emniyette oluruz.Arkadaşım bunları biliyormusun.Bilmiyorsan Hemen atlayıp yazmış olmak için bir şey yazma.
  • a330 lar zaten uzun menzil olarak yapıldı ozaman b777'ler nasıl geçiyor oda 2 motrlu motor 2 tane ama gücü fazla!

Bu süre içinde yağan mesajlar uçağın ani bir şekilde patlamadığını, yavaş yavaş düştüğünü gösteriyor. Yolcular okyanusun üstünde son dakikalarını ölümü bilerek karşılamışlar.

CNN Türk Temsilcisi Metin Güneş, Air France'nin elindeki bilgiyi kamuoyuyla paylaşıyor:

"Sistem arızasına dair ACARS (uçaklar ile yer istasyonları arasında telsiz ya da uydu aracılığı ile yapılan haberleşme sistemi) mesajları saat 02:10'da gelmeye başladı. Mesajlar otomatik pilotun devreden çıktığına işaret ediyordu. 02:11 ile 02:13 arasında ADIRU ve ISIS arızaları ile ilgili mesajları yağmaya başladı (ADIRU uçağın hızı ve uçuş yükseliği ile ilgili ISIS ise yedek sistemleri ifade ediyor) . 02:13'te PRIM 1 ve SEC 1 (Güç iletimi) arızaları mesajları gelmeye başladı. 02:14'te son mesaj geldi. Bu kabinin düşey hızı konusunda bilgi veren bir mesajdı."

Yani 4 dakika boyunca uçaktan otomatik olarak tetiklenen ve uydu kanalıyla ard arda aktarılan sistem, eletrik ve basınçla ilgi arıza mesajları gelmiş.

SÖZLÜ MESAJLAR DEĞİL

Uzmanlar tüm bunların uçaktan otomatik olarak gönderilmiş mesajlar olduğunu doğruluyor. Bunlar pilotlar tarafından gönderilen sözlü mesajlar değil. Aniden olan birşey otomatik pliotu da devreden çıkarmış. Uçağın tüm sistemleri saniyelerle ölçülen aralıklarla biribiri ardına arıza mesajı göndermiş. Bunların arasında kabin basıncı da bulunuyor. Bu da pilotların birşeyler yapabilmek için hiç ya da çok az zamanları olduğunu gösteriyor.

UÇAK BİR BÜTÜN HALİNDE

En son gelen mesaj kabin düşey hızı ile ilgili mesaj olmuş. Bu sadece otomatik bir sinyal sesi olabilir ama yine de insanın tüylerini ürpertiyor. Uzmanlar bu mesajların dört dakikadan uzun bir süre boyunca gönderilmiş olmasının uçağın büyük bir bölümünün, özellikle de uçuş kabininin bir bütün halinde olduğunu çünkü uçağın farklı bölgelerinden gelen arıza sinyallerinin ana bilgisayara ulaşabildiğini söylüyorlar.

DÖRT DAKİKA SÜREN DÜŞÜŞ

Brezilya ile Avrupa arasında onlarca kez uçmuş biri olarak bu teknik ayrıntıların ne anlama gelebileceğini ürpererek izliyorum. Bu hatta yani Brezilya ve Avrupa arasında 1930'lu yıllardan beri uçak seferleri yapılıyor ve bu şimdiye dek meydana gelen ilk kaza. Yolculuklarım sırasında Atlas Okyanusu'nu geçerken aklıma hep böyle bir facia olasılığı gelir ve daha sonra 1930'lu yıllardan beri bu hatta tek bir kaza bile olmadığını hatırlayıp kendi kendimi rahatlatırdım. Tek bir örnek bile olsa şimdi artık yüreklere su serpen bu istatistik lekelenmiş bulunuyor.

Dört dakika süren düşüş. Uçak düşerken yukardan sarkan oksijen maskelerini alıp takmak saniyelik bir iş. Umarım yolcuların çoğu bu maskeleri takmaya zaman bulamamamış, hızla düşüşü yaşamak zorunda kalmamıştır.

Air France uçağında son 4 dakika neler yaşandı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
uçakta ne lduğunu hiçkimse bilmiyor herhalde bakacağız vefat edenlere allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her şey uçaktan beklenir mi ? Bunu da Allahın kulları yapmıyor mu ? O zaman o pilotlara ne gerek var. Evet yüksek teklojisi var. Sanki kimse bilmiyormuş gibi yazıp anlatıyorsunuz. Bu uçak niye düştü? Demekki o akıllı uçak beyin kanaması geçirdi.Niye o programlar,sistemler,yazılımlar çalışmadı veya onları ne çalıştırmadı.Belki bir roket belki laser belki bir elektrik şoku uçağa vurdu.Pilotlarıda uçağıda öldürdü. Ama bir güç kaybı olduğu kesin. Uçakta o var bu var.Belki bunları sizlerden iyi biliyoruz. *O uçak niye düşüp kafasını kırdı*....Genede ben deniz üzerinde hele okyanus üzerinde iki motorlu uçak sevmem. Zaten bir süre öncesine kadar İki motorla ticari olarak okyanus geçmek yasaktı.Ayrıca Airbusı da sizler kadar kollayamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sonuçta bu bir airbus, en güvenli uçaktır. Uçak bir sistemini kaybettiğinde pilottan önce o müdahele eder. Motor kayıbı, rudder vermeme bunlar hikaye zaten uçak onları yaptı, ters giden bişeyler olmuş bu uçakta ama ne olmuş????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben yorum yapayım diye yorum yapmadım doğruları söyledim o uçağın uzun menzil uçuşu olmasa neden uçursunlarki zaten airbus'ta uzun menzilliler grubunda 330'ların hepsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UMARIM HERKES UÇAK DÜŞENE KADAR OKSİJENSİZLİKTEN ÖLMÜŞTÜR.YOKSA LOST BİR DİZİ HERKES O SENARYOYU HAYAL ETTİ AMA ZOR..TANRI GÜNAHLARINI AFFETSİN.BİZLEREDE YAŞATMASIN...GÜVERCİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eminim, airfrance ın pilotlarıda trimleme ve rudder açısı eğitimini almışlardır !!....2 motorda güç fazla ama birini kaybettiğinde kayıpda fazla.. 330 motor itişi 303-320 kN şiddetindedir.a340-600 da ise motor itişi 249 (267) kN civarındadır. çok motorda bir motor kaybı sizi fazla üzmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nasil oluyor da Rio ve Avrupa arasinda tek bir kaza örnegi olmadigi.????? 11 Temmuz 1973de Brezilya hava yollari Boeing 707 " PP VJZ" uçagi 11 saat uçtuktan sonra Paris Orlye yarim saat kala tuvaletinden duman çikmaya basladi ve uçak 26 pistine dogru dönerken 4 km kala düstü ve tamamen yandi. Uçakta 123 kisi yanarak can verdi.Bence 50 ve 60liyillarda birkaç kaza daha olmustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zaten çift motorlu uçaklarda pilotlar her ihtimale göre eğitim alır.Bu eğitimlerin çoğuda tek motor önlemine karşıdır.Bu tarz uçaklar tek motorlada inişi yapabilirler.Tek motora göre geliştirilirler zaten(sadece çift motorlulardan bahsediyorum).Herhangi bir motor(sağ ya da sol)kaybedilirse pilot bunu göstergelerden farkeder ve uçağı gerekli trimleme ve rudder açısıyla güvenli bir şekilde indirmeye çalışır.Bu konularda sıkıntınız olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uzun menzilli ve 2 motorlu uçak tabiki olur. ama ben sevmem.Basitce soruyorum. Uçağa göre değişsede genel olarak. 2, 3, veya 4 motordan biri kaybedildiğinde yüzde kaç güç kaybı olur.Nasıl trimlenir.Uçuşa ve manevralara tesiri nedir. Ne kadar zaman uçulabilir. İrtifa müsadesi nedir.Hız ne olur.Bir uçağa kocaman çok güçlü bir motor bağlarsak çok mu emniyette oluruz.Arkadaşım bunları biliyormusun.Bilmiyorsan Hemen atlayıp yazmış olmak için bir şey yazma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
a330 lar zaten uzun menzil olarak yapıldı ozaman b777'ler nasıl geçiyor oda 2 motrlu motor 2 tane ama gücü fazla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000