23 Temmuz 2009, Perşembe 07:32:28

Air France uçağında ölen Necipoğlu için çalıyorlar

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nde sanatçılar, düşen Air France uçağında hayatını kaybeden Ceren Necipoğlu için çalıyor...
  • allah rahmet eylesin. sanatçılar ölmez, mekanı cennet olsun.

Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında Bodrum'da konser veren Sırp piyanist, Gümüşlük'e hayran kaldığını söyledi.

Bodrum'da 6'ncı Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında  Sırp piyanist Aleksander Madzar konser verdi. 400 yıllık Rum Ortodoks Kilisesi olan Eklisia'nın atmosferinden etkilenen Madzar, Gümüşlük'e hayran kaldığını ifade etti. Bu yıl uçak kazasında yitirdiğimiz arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına düzenlenen Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında konser veren Aleksander Madzar, müzikseverlere tamamı Frederic Chopin'in bestelerinden oluşan bir repertuvar sundu. Büyük ilgi uyandıran konser, Bodrumlularla ücretsiz olarak buluştu.

Piyanist Aleksander Madzar, Gümüşlük'e ilk kez geldiğini ve çok etkilendiğini söyledi. Madzar, "Gümüşlük'te ilk kez konser veriyorum, konser için seçilen Eklisia Kilisesi'nin gerçekten büyüleyici bir ortamı var. Çok samimi bir mekan, özel bir atmosferi var. Bu atmosferin kornuması halinde gelecek yıllarda festivalin çok önemli bir yere geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI

6'ncı Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz'da Bodrum Kalesi'nde Tango Gecesi, 1 Ağustos'ta Eklisia'da Gülşen Tatu'nun flüt resitali, 9 Ağustos'ta Şirin Pancaroğlu'nun Eklisia'da arp, 12 Ağustos'ta Eklisia'da Davit Pavlovits'in gitar, 22 Ağustos'ta Eklisia'da Cihat Aşkın'ın keman, Eren Levendoğlu'nun piyano, 26 Ağustos'ta Eklisia'da Aleksander Baillie'nin viyolonsel konserleriyle sürecek.

(Yeni Asır)

Air France uçağında ölen Necipoğlu için çalıyorlar

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
allah rahmet eylesin. sanatçılar ölmez, mekanı cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000