17 Haziran 2015, Çarşamba 08:20:26

Air France pilotlarına dava açtı

Fransız Havayolları Air France pilotlarına savaş açtı.
  • Air France havayolun isine yariyor, simdi daha cok calisan isten atarlar. bati nin politikasini cozmek zor degil.
  • Bu şekilde air france hiçbir yere varamayacaktır. Ne kadar büyük şirket olursan ol, personele o aidiyet duygusunu hissettiremezsen fişini çekerler. Sen kaybedersin...
  • Intihar ediyor demektir, kendi personeliyle savasan hangi sirket hayatta kalir, akilsiz kafanin kuyrugun pesinde olmasi gibi, gerci bizde su an TK da aynisini yapiyor, Her uygulamada bunu gorebilirsiniz, Haklarin gittikce azaltilmasi, kinci pilotlara vs kaptanlari degerlendirin rapor edin vs? Kendi Kaptanlariyla kavga ediyor onlari gurursuzlastirmaya calisiyor... Ondan sonra uc kurus icin sirket degistiren kaptanlardan soz ederler???O uc kurustan baska insanin elinde birsey yoksa ne yapsin?

Yönetim, pilotların çoğunluğunun üye olduğu SNPL sendikasına yeni tasarruf planının kendilerine uygulanabilmesi için iş mahkemesinde basit yargılama usulünde dava açtı.

Yönetim, gelecek kıştan itibaren kar etmeyen birçok hattın da kaldırılacağını açıkladı. Sendikalar kararlara tepkili:

“Bu, şu ana kadar rastlamadığımız bir şey. Üstelik basın yoluyla yapılan açıklama haber diliyle yazılmış da olsa pilotlara açılmış bir savaş niteliğinde. İşte bu yüzden açıklama bizi derinden sarstı.”

‘Transform’ adlı yeniden yapılandırma planıyla yönetim tüm personelden iş verimini yüzde 20 artırmasını istiyor.

Bu seviyeyi yakalayamadıkları iddia edilen Air France pilotları, geçtiğimiz Eylül’de havayolu şirketine çok pahalıya mal olan bir grev düzenlemişti.

Pilotlar, Air France’a ait ucuz havayolu şirketi Transavia’nın tüm Avrupa geneline yayılmasına karşı çıkmıştı. Grevin sonlanması için yönetim geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Air France pilotlarına dava açtı

Yorumlar

a.f ~ 8 yıl önce
Air France havayolun isine yariyor, simdi daha cok calisan isten atarlar. bati nin politikasini cozmek zor degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 9 yıl önce
Bu şekilde air france hiçbir yere varamayacaktır. Ne kadar büyük şirket olursan ol, personele o aidiyet duygusunu hissettiremezsen fişini çekerler. Sen kaybedersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 9 yıl önce
Intihar ediyor demektir, kendi personeliyle savasan hangi sirket hayatta kalir, akilsiz kafanin kuyrugun pesinde olmasi gibi, gerci bizde su an TK da aynisini yapiyor, Her uygulamada bunu gorebilirsiniz, Haklarin gittikce azaltilmasi, kinci pilotlara vs kaptanlari degerlendirin rapor edin vs? Kendi Kaptanlariyla kavga ediyor onlari gurursuzlastirmaya calisiyor... Ondan sonra uc kurus icin sirket degistiren kaptanlardan soz ederler???O uc kurustan baska insanin elinde birsey yoksa ne yapsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000