08 Nisan 2008, Salı 11:27:20

'Air France da Antalya'ya uçsun'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen'in Air France'den bir isteği var...

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Jean-Maurice Verbois, Fransa'nın Antalya Fahri Konsolosu Ahmet Erol ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları konusunda bilgi veren ATSO Başkanı Özgen, İngiliz Havayolları British Airways'in Londra'dan Antalya'ya direkt uçak seferlerine başlayacağını hatırlatarak, Fransa'nın ünlü havayolu firması Air France'ın da Paris-Antalya arasında direkt uçak seferlerine başlamasını talep etti. Müsteşar Verbois ise ATSO'nun Paris-Antalya arasında uçak seferleri yapılması konusundaki talebini Air France yetkililerine ileteceğini söyledi.

 
Antalya'ya 2007 yılında 200 binden fazla Fransız turistin geldiğini kaydeden Özgen, "Önümüzdeki dönemde bu sayı artacak. Antalya'da 3 adet Fransız tatil köyü bulunuyor. ATSO'ya kayıtlı 24 adet Fransız menşeili üyemiz var. Bu birçok ülkeye göre yüksek bir rakam. Air France bundan karlı çıkacaktır. Biz ATSO olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Özgen, geçmişte Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası ile ikili görüşmelerde bulunduklarını da hatırlatarak şöyle konuştu: "Fransa'da Türkiye'nin yeterince tanınmadığını düşünüyorum. Özellikle Avrupa Birliği konusunda Türkiye'ye karşı bir önyargı oluştu. Oysa, Türkiye AB'ye yeni üye ülkelere göre, her yönden daha iyi durumda. İşadamları olarak ticari ilişkileri ne kadar arttırırsak, bu yanlış anlaşılmalar da o kadar azalacaktır diye düşünüyorum."

Fransa'da 2009-2010 yılları arasının "Türk Yılı" olarak kutlanacağını belirten Verbois de, "Bu dönem halkların birbirini tanıması ve işbirliği potansiyelinin arttırılması için önemli. Kültürel etkinliklerin yanı sıra, ekonomik etkinlikler de olacak. O dönemde Antalya TSO ile Marsilya TSO arasında bir işbirliği protokolü imzalanabilir" önerisinde bulundu. Antalya Serbest Bölgesi'nin yatçılık konusunda hayli ileride olduğunu belirten Verbois, Güney Fransa'dan gelen yatların Antalya'da bakımlarının yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

 

'Air France da Antalya'ya uçsun'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000