07 Temmuz 2008, Pazartesi 08:30:18

Air France çareyi buldu!

Air France, petrol fiyatlarının sürekli artması nedeniyle kâr edemeyince çareyi demir yolunda aramaya başladı.

Air France, petrol fiyatlarının sürekli artması nedeniyle kar edemeyince çareyi demir yolunda aramaya başladı. Fransız havayolu şirketi, demir yolunda halen faaliyet gösteren Veolia adlı bir başka Fransız şirketle güç birleşimine giderek demir yolu taşımacılığı ile ilgilendiğini duyurdu.

Air France sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Veolia adlı şirketle projenin fizibilite raporlarının incelendiğini, başlangıç için somut bir tarih vermenin de henüz çok erken olduğunu söyledi.

Hedef 2010

Air France, Veolia ile uluslararası demir yolu taşımacılığında faaliyet göstermek istiyor. Avrupa Birliği'nde (AB) 2010'da kabul görmesi beklenen üye ülkeler arası demir yolu ile serbest dolaşımın yürürlüğe girecek olması, Fransız şirketi heyecanlandıran başka bir unsur.

Air France'ın görüşmelerde bulunduğu Veolia adlı şirket ise Fransa'daki hızlı tren sektörünün önemli şiketlerinden. Avrupa genelindeki hızlı tren hatlarında faaliyet gösteren şirket Air France ile birleşerek gücüne güç katmak istiyor. Avrupa'daki hızlı tren hattı ihaleleri sadece Air France'ı değil, başka büyük şirketleri de heyecanlandırıyor.

Air France çareyi buldu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000