29 Temmuz 2011, Cuma 17:10:13

"ACİL DURUM TALİMATINI UYGULAMAYADILAR"

Fransız Havayolları (Air France) uçağının 2009 yılında Rio-Paris seferini yaparken Atlantik Okyanusu’na düşmesi üzerine 228 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olarak yeni bir rapor yayımlandı. Rapora göre, uçak kazasının sebebi bir dizi pilotaj hatası...
  • Fransizlari hic sevmem, ama kendi kendilerine hatali olduklarini kabul edebildiler.. Bizde olsa, ucagi kesin kule düsürdü olurdu degilmi?
  • bence o pilot kesin thy'den gecmistir, ben diyim size.
  • yillar once ustun basari gosterek girdigim okudugum ve cok guzel bir kariyerim varken birakip bir sevda ugruna basladigim pilotluk kariyerim ,havacilikla ilgili bilgimi ve gorgumu paylasip artirmaktan ziyade dedikodu ve insanlarin birbirleri arkasindan konusmalarini izlemekle gecti malesef. Elbette herkes icin konusamam ama cogunlugu cok kompleksli insanlardan olusan bir toplulukmus havacilik `camiasi`.son pismanlik fayda etmiyor ama malesef durum budur.camiamizda.Ironi ne demekki dedikodudan zaman bulup ogrenememisiz
  • bence suçlu ayjet
  • KABULLENEMİYORUm başlıklı yorum sahibi yabancı pilot hayranlığı değil, yabancı pilotları Türk pilotlara tercih edenlere laf sokmuş. Niye yükleniyosunuz ki bu kadar. Biraz kitap, köşe yazısı vs. okuyup edebiyatınızı geliştirmenizi tavsiye ederim
  • bizde olsa kahraman ilan edilirlerdi
  • senin bir Türk cocugu oldugunu kabullenemiyorum.
  • yabancı pilotların yaptığı hatalar her perşembe akşamı natiomal geographic kanalında belgesel olarak gösteriliyor.ordan bak da öğren bence...herkes hata yapabilir, en iyi sistemde bile hatalar kuluçkada bekler..
  • Benim bildiğim 2 Kaptan 1 yardımcı pilot uçuluyor ama Air France büyük yanlış yapmış.Kaptan ın istirahat hakkı yokken istirahate gitmiş.2 yardımcı pilota kokpiti bırakmış.İstirahat edecekse bile kokpitte etmeli idi.Ki kurallara göre tek kaptan uçulduğundan koltuğu başkasına devretmek biryere gözlerini dinlendirme hakkı bile yok ama..Vefat edenlerin yakınları müthiş tazminat alırlar.
  • Adam ironi yapmış beyler. Bunu hala anlayamıyorsunuz!!!!!!!!
Fransız Hava Trafiği Kazaları Soruşturma Kurulu BEA'nın yayımladığı raporda, Airbus-330-200 tipi yolcu uçağının, fırtınalı havada acil durum talimatını uygulayamayan pilotların hatasından düştüğü belirtildi.
 
Raporda, pilotların irtifa kaybını, bir dakika boyunca çalan uyarı alarmına rağmen fark etmediklerinin belirtilmesi üzerine Fransız Havayolları da bir açıklama yaptı. Havayolu şirketinin yetkilileri, pilotlarının bir kusuru olmadığını yönünde görüş bildirdi. 
 
Okyanusun derinliklerinden kazadan iki yıl sonra çıkarılan kara kutulardan elde edilen verilerde, kaptan pilotun uçağın düşmeye başladığı sırada kokpitte olmadığını teyit edilmişti.
 
Karakutu verileri pilotun, 3 dakika 30 saniye süren düşüş başladıktan sonra kokpite geldiğini ortaya çıkarmıştı. Uçak düşmeye başladığında iki yardımcı pilotun kokpitte olduğu, kaptan pilotun ise dinlenmekte olduğu açıklanmıştı.
 
1 Haziran 2009'da Atlas Okyanusu'na düşen Airbus-330-200 yolcu uçağında hayatını kaybeden yolcular arasında, dünyaca ünlü Türk arp sanatçısı Ceren Necipoğlu da bulunuyordu.
Hürriyet
"ACİL DURUM TALİMATINI UYGULAMAYADILAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Fransizlari hic sevmem, ama kendi kendilerine hatali olduklarini kabul edebildiler.. Bizde olsa, ucagi kesin kule düsürdü olurdu degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence o pilot kesin thy'den gecmistir, ben diyim size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yillar once ustun basari gosterek girdigim okudugum ve cok guzel bir kariyerim varken birakip bir sevda ugruna basladigim pilotluk kariyerim ,havacilikla ilgili bilgimi ve gorgumu paylasip artirmaktan ziyade dedikodu ve insanlarin birbirleri arkasindan konusmalarini izlemekle gecti malesef. Elbette herkes icin konusamam ama cogunlugu cok kompleksli insanlardan olusan bir toplulukmus havacilik `camiasi`.son pismanlik fayda etmiyor ama malesef durum budur.camiamizda.Ironi ne demekki dedikodudan zaman bulup ogrenememisiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence suçlu ayjet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KABULLENEMİYORUm başlıklı yorum sahibi yabancı pilot hayranlığı değil, yabancı pilotları Türk pilotlara tercih edenlere laf sokmuş. Niye yükleniyosunuz ki bu kadar. Biraz kitap, köşe yazısı vs. okuyup edebiyatınızı geliştirmenizi tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizde olsa kahraman ilan edilirlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin bir Türk cocugu oldugunu kabullenemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yabancı pilotların yaptığı hatalar her perşembe akşamı natiomal geographic kanalında belgesel olarak gösteriliyor.ordan bak da öğren bence...herkes hata yapabilir, en iyi sistemde bile hatalar kuluçkada bekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim bildiğim 2 Kaptan 1 yardımcı pilot uçuluyor ama Air France büyük yanlış yapmış.Kaptan ın istirahat hakkı yokken istirahate gitmiş.2 yardımcı pilota kokpiti bırakmış.İstirahat edecekse bile kokpitte etmeli idi.Ki kurallara göre tek kaptan uçulduğundan koltuğu başkasına devretmek biryere gözlerini dinlendirme hakkı bile yok ama..Vefat edenlerin yakınları müthiş tazminat alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adam ironi yapmış beyler. Bunu hala anlayamıyorsunuz!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000