18 Ağustos 2011, Perşembe 17:00:21

ZARAR İSTİFA ETTİRDİ!

Air Berlin havayollarının kurucu ortağı ve CEO’su, yoğun eleştirilere ve baskılara dayanamayarak istifa etti. Yerine geçici olarak Hartmut Mehrdorn geçecek...
  • Kötü gidişatın ardından ESAS holding hisse oranını artırabilir.
  • thy den biri istifa eder mi ya?? dalga mı geçiyorsunuz? ülkemizde istifa diye bi şey mi var ki??
  • Evet hunold tanadigim tek yöneticiydi evet adam 1 ucak ile basladi ve dürüst calisti 1 ucak ile basladik operasyonlara ve büyüdü ama insanligni hic bir zaman kaybetmemisti!!! sagolsun cok ekmeni yedik her zaman böyle adamile yolla cikariz Achim burdanda sana sagol. T.
  • sirket kac dönemdir zararda ve hunold hissedarlar tarafindan istifaya zorlandi!.
  • Hahaha Evet Almanlar benimde idolum, ozelikle duzenledikleri partiler. Hunhold para karsiligi kadinlar kiralayip almanyanin onde gelen bir otelinde ust katinda verdigi partide , cesmeyi acik burakip unutup kuveytlerin dolmasi sonunda butun katlarin sular altinda kaldigi partisine hala hayranim dogrusu. O gunler gitti geri gelmez...
  • Demek ki pgs de buradan zarar etti. 2011 le ilgili aciklanmis hic bir rakam yok cunku borsaya kote olamadi, bakalim rakamlar nasil cikacak pek iyi olmayacagi cok kesin zira borsaya acilimini erteledi. Herkes thy zara ediyor diyor da gorecegiz bakalim pgs yi de.
  • AirBerlin'i 1991 yilinda devr aldiginda 2 ucakli bir charterdi sirket. Simdi ise 171 ucakli yilda 33,5 milyon yolcu tasiyan, amrikadan asyaya tüm dünyaya ucan bir havayolu sirketi. En güzelide tarihinde hic bir kazaya ugramamis olmasi, herzaman saglam bir teknik ekip ve saglam egitimli pilotlari ile.... Havacilikta insan hayatini paradan degersiz gören yöneticilerin aksina, Hunold herzaman güvenli,, kalite ve insan güvenine önem verdi. Calisanlari tarafindan sevilen babacan bir karaktere sahipti. Kendisini uzaktanda olsa tanima firsatim olmus, takdir edilecek bir karaktere sahip oldugunada kanaat getirmistim. Keske sartlar farkli olsaydi da 2015 den sonra gelecek B787 leri ile hunold, Airberlini dahada yukarilara tasisaydi....
  • Air berlin ceo su zarar ettirdiği için istifa etti. THY nin başındakiler düşünmüyormu istifayı. onlarda zarar ettirdilerrrr.
  • İstifa eden kişi aynı zamanda Air Berlin şirketi kurucusudur arkadaşlar. Biraz insaf 20 sene Air Berlin'i yukarıya taşıyan kişi yaşı itibariyle de yorulmuş olamaz mı ?
  • Güzel güzel... Zarar etsin de kalan hisseleri de Ali Sabancı alsın.
Son 2 yıldır negatif bilançoları nedeniyle sürekli kapasite küçülten Air Berlin, buna rağmen karlılığını artıramadı ve son çeyrekte de zarar beyan etti. Son olarak Hamburg – Frankfurt güzergahını da iptal eden Air Berlin, yine de yeterli kapasite kullanma oranını yakalayamamıştı.
 
Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Joachim Hunold, yönetim kurulu üyeleri ve turizm basını tarafından sürekli olarak ‘inatçı ve kendi kurallarını’ koyan biri olarak eleştiriliyordu.
 
Şirkette birçok etkin ismin güvenini kaybetmeye başlayan Hunold, bugün sabah şirket merkezinde yaptığı bir açıklamayla, CEO’luk görevini 1 Eylül 2011 tarihi itibariyle bırakmayı yönetim kurulunun kararına bıraktı.
 
Alman Fvw turizm dergisine göre, yönetim kurulunun bu istifa dilekçesini çok büyük ihtimalle kabul edeceği yazıyor.
 
Hunold, CEO’luk görevini bırakacağını ama karar alma yetkisine sahip olamayan bir yönetim kurulu üyeliği istediği gelen bilgiler arasında.
 
Hunold, istifa dilekçesinde, Air Berlin CEO’luğuna yeni bir isim bulunana kadar Hartmut Mehrdorn’un getirilmesini önerdi. Mehrdorn, Air Berlin’deki görevinden önce, Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) İcra Kurulu Başkanıydı.
 
1 Eylül 2011 itibariyle görevi bırakmak istediği, bugün sabah bir basın toplantısında açıklayan Hunold, basın mensuplarını şaşırttı. Zira basın toplantısının asıl konusu, Air Berlin’in ‘Size & Shape’ isimli yeni programının tanıtımıydı.
 
Size & Shape programı, Air Berlin’in yeni dönem için planladığı kapasite küçültmeleri içeriyor ve hangi, güzergahların kalkacağını, hangilerine daha az sefer konulacağını içeriyor.
 
Tanıtımın sonunda istifasını duyuran Hunold, sözlerine “Air Berlin benden sonra da var olacağı biliniyordu. Benim zamanın geldi. Air Berlin ile var olmaya devam edeceğim ama karar alma mekanizmalarında olmayacağım. Bir nevi ‘Non-Executive-Director olacağım.” 
 
ZARAR İSTİFA ETTİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kötü gidişatın ardından ESAS holding hisse oranını artırabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy den biri istifa eder mi ya?? dalga mı geçiyorsunuz? ülkemizde istifa diye bi şey mi var ki??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet hunold tanadigim tek yöneticiydi evet adam 1 ucak ile basladi ve dürüst calisti 1 ucak ile basladik operasyonlara ve büyüdü ama insanligni hic bir zaman kaybetmemisti!!! sagolsun cok ekmeni yedik her zaman böyle adamile yolla cikariz Achim burdanda sana sagol. T.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sirket kac dönemdir zararda ve hunold hissedarlar tarafindan istifaya zorlandi!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hahaha Evet Almanlar benimde idolum, ozelikle duzenledikleri partiler. Hunhold para karsiligi kadinlar kiralayip almanyanin onde gelen bir otelinde ust katinda verdigi partide , cesmeyi acik burakip unutup kuveytlerin dolmasi sonunda butun katlarin sular altinda kaldigi partisine hala hayranim dogrusu. O gunler gitti geri gelmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Demek ki pgs de buradan zarar etti. 2011 le ilgili aciklanmis hic bir rakam yok cunku borsaya kote olamadi, bakalim rakamlar nasil cikacak pek iyi olmayacagi cok kesin zira borsaya acilimini erteledi. Herkes thy zara ediyor diyor da gorecegiz bakalim pgs yi de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AirBerlin'i 1991 yilinda devr aldiginda 2 ucakli bir charterdi sirket. Simdi ise 171 ucakli yilda 33,5 milyon yolcu tasiyan, amrikadan asyaya tüm dünyaya ucan bir havayolu sirketi. En güzelide tarihinde hic bir kazaya ugramamis olmasi, herzaman saglam bir teknik ekip ve saglam egitimli pilotlari ile.... Havacilikta insan hayatini paradan degersiz gören yöneticilerin aksina, Hunold herzaman güvenli,, kalite ve insan güvenine önem verdi. Calisanlari tarafindan sevilen babacan bir karaktere sahipti. Kendisini uzaktanda olsa tanima firsatim olmus, takdir edilecek bir karaktere sahip oldugunada kanaat getirmistim. Keske sartlar farkli olsaydi da 2015 den sonra gelecek B787 leri ile hunold, Airberlini dahada yukarilara tasisaydi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Air berlin ceo su zarar ettirdiği için istifa etti. THY nin başındakiler düşünmüyormu istifayı. onlarda zarar ettirdilerrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstifa eden kişi aynı zamanda Air Berlin şirketi kurucusudur arkadaşlar. Biraz insaf 20 sene Air Berlin'i yukarıya taşıyan kişi yaşı itibariyle de yorulmuş olamaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel güzel... Zarar etsin de kalan hisseleri de Ali Sabancı alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000