11 Temmuz 2011, Pazartesi 16:20:45

START VERİLDİ, HEDEF 4 MİLYON!

Limak Grubu, gerçekleştirdiği temel atma töreni ile geçtiğimiz Nisan ayında 20 yıllığına işletmesini devraldığı Priştina Uluslararası Adem Yaşari (Adem Jashari) Havalimanı’nın yeni terminal binası ve ilave tesislerinin inşaatına başladı...
  • Artık Türk firmaları Havacılık terminal yapım işletim işlerindede boy göstermeye başladı.Çok güzel gelişmeler bunlar . TAV ve IC Holdingten sonra LİMAK' ında Havacılıkta Atmış oldugu bu adım gurur veriçi. Başarılar Limak yolun açık olsun :))
  • LİMAKLA DAHA İYİ PROJELERE !!! HAYIRLI UĞURLU OLSUN !!!
  • sabiha gökçen uluslararası havalimanı projesinde limak kendini gösterdi bu projeden ve daha bir cok projeden alnının akı ile çıkacaktır. kosovaya türkiyeye ve avrupaya hayırlı olması dilegi ile daha nice havalimanları inşaatlarına. yolun açık olsun limak tüm limak çalışanlarına saygılar tesekkürler tebrikler ...
Yüzde 90 Limak, yüzde 10 Fransız Aeroports de Lyon ortaklığından oluşan Limak Kosovo International Airport JSC konsorsiyumu; yatırım süreci kapsamında 42 bin metrekare kapalı alana sahip, yolcu konforunu ön plana çıkaran yeni terminal binasının yanı sıra, 85 bin metrekare apron ve yeni hava trafiği kontrol kulesi inşaatı ile havalimanı ulaşım yollarının rehabilitasyonunu da gerçekleştirecek. Gerçekleştirilecek bu yatırımlarla Priştina Havalimanı’nda yolcu sayısının 20 yıllık işletme sürecinde 1.5 milyondan 4 milyona çıkartılması öngörülüyor.
 
Limak Grubu’nun, 20 yıllığına işletmesini devraldığı Priştina Uluslararası Adem Yaşari (Adem Jashari) Havalimanı’nda inşa edeceği yeni terminal binası ve ilave tesisler için inşaat sürecini 11 Temmuz 2011 Pazartesi günü gerçekleştirilen temel atma töreni ile başlattı.
 
Yaklaşık 140 Milyon Euro’luk bir bedel ile gerçekleşecek yatırım kapsamında Pristina Uluslararası Adem Yaşari (Adem Jashari) Havalimanı’na uluslararası normlarda, modern mimari anlayışta, çevre dostu ve akıllı bina olarak hayata geçirilecek. Başlatılan bu yatırım süreci ile yeni terminal binasının yanı sıra 85 bin metrekare yeni apron ile birlikte yeni kontrol kulesi inşaatı, 1.750 araç kapasiteli yeni otopark yapımı ve havalimanı ulaşım yollarının rehabilitasyonu da gerçekleştirilecek.
 
Hem yenilecek hem çevre dostu olacak 
 
Pristina Uluslararası Adem Yaşari (Adem Jashari) Havalimanı’nda Limak Grubu, terminal ve otopark işletmesinin yanı sıra yer hizmetleri,  uçak yakıt, kargo ve PAT (pist, apron, taksi yolları) işletmelerinden ve bunların bakım onarımlarından da sorumlu olacak.  
 
Kosova Başbakanı Hashim Thaçi, ilgili bakanlar, Türk, Fransız, Amerikan Büyükelçileri, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, Yönetim Kurulu Üyeleri Ebru Özdemir, Serdar ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen temel töreninde konuşan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
 
“Her alanda büyük adımlar atan Kosova Cumhuriyeti, bugün inşaatına başladığımız ve uluslararası normlarda, modern mimari anlayışta, çevre dostu  ve akıllı bina olarak hayata geçireceğimiz Priştina Uluslararası Adem Jashari (Yaşari) Havalimanı yeni terminal binasının en kısa sürede tamamlanması ile ulaştırma ve havacılık sektöründe de hali hazırda gösterdiği büyük atılımları devam ettirip bölge coğrafyasında sahip olduğu müstesna yeri pekiştirecektir. Limak Grubu ve Lyon Havalimanları olarak bizler, tüm bu yenilikleri en kısa süre içinde tamamlamak için gerekli olan bilgi, deneyim ve güce fazlasıyla sahip olduğumuzu biliyoruz ve Kosova havacılık sektörü ve ülke imajına yeni bir vizyon verecek olan yeni terminal binamızı en kısa sürede bitirmenin heyacanını yaşıyoruz”
 
Adem Jashari Kosova’nın dünyaya açılan yüzü
 
Son dönemde, Kosova ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin hızla ivme kazandığını görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Priştina Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Bugün sadece basit bir havaalanı temel atma töreni yaşamıyoruz. Aynı zamanda, dünyanın en genç ülkelerinden Kosova’nın dünyaya açılan yeni yüzünü temsil edecek, Kosova’nın ve Balkanlar’ın en modern havaalanının hayata geçirilmesi için ilk adımın atıldığı önemli bir gün. Adem Jashari Havaalanı önümüzdeki yıllarda günümüz standartlarında modern bir terminal binasına kavuşacak ve milyonlarca turiste hizmet verecektir. Bugün sadece basit bir Havaalanı temel atma töreni yaşamıyoruz. Aynı zamanda, dünyanın en genç ülkesi olan bağımsız Kosova’nın dünyaya açılan yeni yüzünün temellerinin atıldığı bir güne şahitlik ediyoruz” dedi.
 
Temel atma töreninde konuşan Vakıf Bank Kurumsal Kredi Baskanı Sedat Kovar ise “Pristina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’nın yenilenme sürecine sağladığımız krediyle, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde kum tanesi kadar da payımızın olduğunu bilmek bankamız adına gurur vesilesidir.” Dedi. 
 
Yolcu sayısı 4 milyona çıkartılacak
 
Halen Türk Havayolları, Atlas Jet, Swiss Air, Britisth Airways, Austrian Airlines, Air Berlin, German Wings gibi sayısı 35’e ulaşan hava yolu şirketlerinin düzenli uçuşlarını gerçekleştirdiği Priştina Uluslararası Havalimanı’nı, Almanya, İsviçre, Avusturya, Türkiye, İngiltere, Macaristan, İtalya gibi bir çok ülkeye havayolu ulaşımında bağlantı sağlaması ve güçlü diaspora trafiği ile Orta Avrupa’da stratejik bir öneme sahip bulunuyor. Limak Kosovo International Airport JSC, Priştina Havalimanı’nın balkanlardaki bu önemli avantajı ile 1,5 milyon olan yolcu sayısının da 4 milyona çıkartılması hedefleniyor. 
 
Priştina Havalimanı’nın 20 yıllık kullanım hakkı için yüzdesel imtiyaz bedeli ödeyecek olan konsorsiyum, ek olarak 140 milyon Euro tutarında bir yatırım öngörüyor. Bu yatırım kapsamında, 42 bin metrekare kapalı alana sahip, yolcu konforunu ön plana çıkaran modern yeni terminal binası, ilave olarak 85 bin metrekare apron, yeni hava trafiği kontrol kulesi inşası, havalimanı ulaşım yollarının rehabilitasyonu, 1.750 araç kapasiteli otopark, yakıt depoları ve bağlantı yolları yapımı hedefleniyor. 
 
Yeni terminal binası trafik gelişimine bağlı olarak ilave 14 bin metrekare daha büyütülebilir nitelikte modüler olarak inşa edilecek. Ayrıca tesis bünyesinde sayısı 3 olarak planlanan yolcu köprüsü trafik gelişime paralel olarak 6’ya kadar çıkarılabilecek. Yatırımların 2012 yılı ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.
 
Hali hazırda Kosova’nın tek havalimanı olarak ülkeyi dünyaya bağlayan Priştina Uluslararası Adem Yaşari (Adem Jashari) Havalimanı Nisan 2011 tarihinden itibaren 20 yıllık kullanım hakkı ile Limak Kosovo International Airport JSC tarafından işletilmekte ve Limak Grubu’nun Sabiha Gökçen’den sonra üstlendiği ikinci havalimanı işletmesi olma niteliğini taşıyor.



 
START VERİLDİ, HEDEF 4 MİLYON!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Artık Türk firmaları Havacılık terminal yapım işletim işlerindede boy göstermeye başladı.Çok güzel gelişmeler bunlar . TAV ve IC Holdingten sonra LİMAK' ında Havacılıkta Atmış oldugu bu adım gurur veriçi. Başarılar Limak yolun açık olsun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LİMAKLA DAHA İYİ PROJELERE !!! HAYIRLI UĞURLU OLSUN !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sabiha gökçen uluslararası havalimanı projesinde limak kendini gösterdi bu projeden ve daha bir cok projeden alnının akı ile çıkacaktır. kosovaya türkiyeye ve avrupaya hayırlı olması dilegi ile daha nice havalimanları inşaatlarına. yolun açık olsun limak tüm limak çalışanlarına saygılar tesekkürler tebrikler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000