13 Ağustos 2010, Cuma 13:03:52

LİMAK, PRİŞTİNA HAVALİMANI İÇİN İMZAYI ATTI

Priştina Uluslararası Havalimanı’nın genişletilmesi ve 20 yıllığına işletilmesini içeren Kosova Cumhuriyeti’nin ilk imtiyaz sözleşmesi, Limak liderliğindeki Limak Kosova International Airport JSC Konsorsiyumu ile Kosova Devleti arasında imzalandı.
  • NE OLMUŞ SAW IN HALİNE KARDEŞİM???LİMAKDAN EVVEL UYUYAN BİR DÜZEN VARDI,ŞİMDİ İSE ÇALIŞAN HİZMET VERMEYE ÇALIŞAN BİR YÖNETİM VAR!! HİÇ KİMSE MERAK ETMESİN; NE UÇUŞLAR,NEDE HİZMET AKSAR LİMAKDA... KALİTEYİ, HİZMETİ LİMAKDA YAŞAYIN... YARANIN OLDUĞU YERE LİMAK YÖNETİMİ ZAMANI GELDİĞİNDE NEŞTERİ VURMASINI BİLİR!!!! RAHAT OLSUN HERKES!!!
  • Aman dikkat. Orayı da SAW a benzetip, Türk şirketlerinin imajını bozmayın. SAW ın hali belli.
  • LİMAK VE CAMİASINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN!! UMARIM LİMAK SAW DA EDİNDİĞİ TECRÜBEYLE HAVALİMANI İŞLETMECİLİĞİNİ PRİŞTİNADA EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARIP, SAWDAKİ YÖNETİM UYGULAMASINI YAPMAZ!! HEP DAHA GÜZELE LİMAKLA!!!
  • DEVLETİME MİLLETİME HAYIRLI UĞURLU OLSUN!! DOĞRU,DÜRÜST, HAYIRLI KAZANÇLAR!!!

Priştina Uluslararası Havalimanı’na 2012’ye kadar 140 milyon euro yatırım yapacak olan Limak Konsorsiyumu, 27 bin metrekarelik terminal binası ile 77 bin metrekarelik apron, hava kulesi, otopark ve bağlantı yollarını inşa edip işletecek. Yer hizmetleri, yakıt, kargo, apron işletmelerinden ve bunların bakım onarımlarından da sorumlu olacak.

Limak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız “1,5 milyon kişilik yolcu sayısını 4 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Bu projenin genç Kosova Cumhuriyeti ve Kosovalılara hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kosova Priştina Havalimanı imtiyaz sözleşmesi, 12 Ağustos 2010 tarihinde Kosova Ekonomi Bakanlığı’nda düzenlenen bir törenle imzalandı. Kosova Başbakanı Hashim Thaci’nin ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine, Kosova Ulaştırma ve Telekominikasyon Bakanı Fatmir Limaj, Kosova Ekonomi Bakanı Ahmet Shala,  Limak Şirketler Grubu ve Aeroports de Lyon yetkilileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız: “35 yıllık bilgi birikimi ile başta inşaat ve altyapı projeleri olmak üzere havacılık, enerji, çimento, turizm ve gıda alanlarında faaliyet gösteren Limak Şirketler Grubu bugüne dek gerçekleştirdiği projelerde tasarım, inşaat, finansman ve işletme alanlarında kendini ispatlamıştır. Güçlü sermaye yapısı ve güçlü yönetim kadrosu ile şirketimiz gerek ülkemiz ekonomisine katkıda bulunduğu gerekse ülkemizi yurt dışında temsil ettiği projelerde tamamlama sürelerinde gösterilen hassasiyet ve kullanılan yüksek teknoloji ile saygın bir yere sahip olmuştur. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın gerek inşasında gerek de işletmesinde gösterdiğimiz başarıyı hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Kosova Cumhuriyeti açısından önem teşkil eden ve Kosova için bir ilk olma özelliği taşıyan bu projede de tekrarlayacağımıza ve bölge ekonomisine önemli derecede katma değer sağlayacağımıza inancımız tamdır. 20 yıl işletim ve genişleme içeren imtiyaz sözleşmesinin Kosova Devleti ile imzalanmasından dolayı gurur duyuyoruz. Kosova bizim Avrupa’ya açılan stratejik kapımız olacak. Mevcut 1,5 milyon kişilik yolcu sayısını 4 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Projenin Kosova Cumhuriyeti’ne, Kosovalılara ve konsorsiyum ortaklarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Konsorsiyum, ek olarak 140 milyon € tutarında bir yatırım öngörüyor. Bu yatırım kapsamında, 27 bin metrekare kapalı alana sahip, yolcu konforunu ön plana çıkaran modern yeni terminal binası, ilave olarak 77 bin metrekare apron, yeni hava trafiği kontrol kulesi inşası, havalimanı ulaşım yollarının rehabilitasyonu, bin 750 araç kapasiteli otopark, yakıt depoları ve bağlantı yolları yapımı hedefleniyor.

Halen Türk Havayolları, Swiss Air, Austrian Airlines, Air Berlin, German Wings gibi bir çok havayolu şirketinin düzenli uçuşlarını gerçekleştirdiği Priştina Uluslararası Havalimanı’nı, Almanya, İsviçre, Avusturya, Türkiye, İngiltere, Macaristan, İtalya gibi bir çok ülkeye havayolu ulaşımında bağlantı sağlaması ve yoğun yurtdışı trafiği ile Orta Avrupa’da stratejik bir öneme sahip bulunuyor. Limak Kosova International Airport JSC, Priştina Havalimanı’nın balkanlardaki bu önemli avantajı ile 2010 sonu itibariyle 1,5 milyon olan yolcu sayısının 4 milyon yolcuya kadar çıkmasını hedefliyor.

Havalimanındaki her türlü havacılık ve havacılık dışı ticari geliri 20 sene boyunca elde etme hakkı bulunan Limak Kosova International Airport JSC, terminal ve otopark işletmesinin yanı sıra yer hizmetleri, yakıt, kargo ve pist-apron işletmelerinden ve bunların bakım onarımlarından sorumlu olacak. Konsorsiyum bu gelirlerin karşılığında yatırım yapma zorunluluğunun yanı sıra Kosova Cumhuriyeti’ne ciro üzerinden kira ödeyecek.

TÖRENDEN AYRINTILAR BU AKŞAM SAAT 20:00'DE AIRPORT TV ANA HABER'DE

LİMAK, PRİŞTİNA HAVALİMANI İÇİN İMZAYI ATTI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
NE OLMUŞ SAW IN HALİNE KARDEŞİM???LİMAKDAN EVVEL UYUYAN BİR DÜZEN VARDI,ŞİMDİ İSE ÇALIŞAN HİZMET VERMEYE ÇALIŞAN BİR YÖNETİM VAR!! HİÇ KİMSE MERAK ETMESİN; NE UÇUŞLAR,NEDE HİZMET AKSAR LİMAKDA... KALİTEYİ, HİZMETİ LİMAKDA YAŞAYIN... YARANIN OLDUĞU YERE LİMAK YÖNETİMİ ZAMANI GELDİĞİNDE NEŞTERİ VURMASINI BİLİR!!!! RAHAT OLSUN HERKES!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aman dikkat. Orayı da SAW a benzetip, Türk şirketlerinin imajını bozmayın. SAW ın hali belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
LİMAK VE CAMİASINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN!! UMARIM LİMAK SAW DA EDİNDİĞİ TECRÜBEYLE HAVALİMANI İŞLETMECİLİĞİNİ PRİŞTİNADA EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARIP, SAWDAKİ YÖNETİM UYGULAMASINI YAPMAZ!! HEP DAHA GÜZELE LİMAKLA!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEVLETİME MİLLETİME HAYIRLI UĞURLU OLSUN!! DOĞRU,DÜRÜST, HAYIRLI KAZANÇLAR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000