06 Temmuz 2012, Cuma 09:42:31

İSPANYA VERGİYİ ARTIRDI

Borç kriziyle mücadele eden İspanya’da hükümetin 1 Temmuz’dan itibaren havalimanı vergilerinde artışa gitmesi birçok havayolu şirketinin tepkisine neden oldu.
  • Ispanya hükümeti mahkemede bu paralar Türkiye'de yillardir ödeniyor der ve yirtar. Madrid gibi bir meydanda bugune kadar ucuz ucuz hizmet almislar,, Fakat bunun bize kötü yani da var, bizim uyanik hotelciler simdi fiyatlara 1-2 Euro zam yapmaya calisirlar

Bazı havayolu firmaları fiyat artışını müşterilerine yansıtırken, kimileri bu ekstra yükün altından kendileri kalkmaya çalışıyor.

Uygulama ile birlikte havalimanı vergisi Madrid Barajas Havalimanı’nda 6.95 Euro’dan 14.44 Euro’ya, Barcelona El Prat Havalimanı’nda ise 6.12 Euro’dan 13.44 Euro’ya fırladı.
Ryanair gibi ucuz uçak bileti satan havayolu firmaları için durum daha da kötü. Zira müşteriler bu firmaları makul fiyatları için tercih ediyor. Air Berlin firması uygulamayı mahkemeye taşıyabileceklerini ifade etti.

Vergi artışından İspanyol turizmi de darbe aldı. Ülkede bu yaz yerli turist sayısında yüzde 40 oranında düşüş görülebileceği tahmin ediliyor.

İSPANYA VERGİYİ ARTIRDI

Yorumlar

Gariban Türk ~ 12 yıl önce
Ispanya hükümeti mahkemede bu paralar Türkiye'de yillardir ödeniyor der ve yirtar. Madrid gibi bir meydanda bugune kadar ucuz ucuz hizmet almislar,, Fakat bunun bize kötü yani da var, bizim uyanik hotelciler simdi fiyatlara 1-2 Euro zam yapmaya calisirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000