31 Ekim 2008, Cuma 17:10:37

Bir iflas haberi de Air Berlin'den geldi

Alman özel havayolu şirketi Air Berlin 2006 yılında satın aldığı havayolu şirketi DBA’nın faaliyetlerine son verdi.

Alman özel havayolu şirketi Air Berlin 2006 yılında satın aldığı havayolu şirketi DBA’nın faaliyetlerine son verdi. Air Berlin’den yapılan açıklamada sürekli zarar eden şirketin ekonomik nedenlerden dolayı faaliyetlerine son verildiği, çalışanlarının aynı şartlarla Air Berlin bünyesinde istihdam edilecekleri belirtildi. Air Berlin geçtiğimiz aylarda da bir diğer köklü havayolu LTU’yu kapatmıştı. 

Son yıllarda birleşmelerle gündeme gelen Alman havayolu pazarında, yutulan havayolu şirketleri bir bir tarih olmaya devam ediyorlar.
Ülkede son yıllarda aşırı bir hızla büyüyen Air Berlin şirketi, daha önce bünyesine topladığı şirketlerin faaliyetlerine birer ikişer son vermeye başladı.

Temmuz ayında ülkenin 53 yıllık köklü havayolu şirketlerinden LTU’yu tarihten silen Air Berlin, şimdi de 2006 yılında bünyesine kattığı DBA’nın faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı. Air Berlin’den yapılan açıklamada sürekli zarar eden şirketin ekonomik nedenlerden dolayı faaliyetlerine son verildiği, 300 civarındaki çalışanının ise aynı şartlarla Air Berlin bünyesinde istihdam edilecekleri belirtildi.

DBA
1978’de Almanya’da kurulan Delta Air’in 1992’de İngiliz Hava Yolları British Airways (BA)’e satılmasıyla Deutsche B.A. (DBA) adını alan şirket, Londra ağırlıklı olarak uçuşlarına devam ettikten sonra 1993’de Alman tur operatörlerinin Türkiye, İspanya, Yunanistan gibi tatil destinasyonlarına tatil turları uçuşlarında da seferler yapmaya başladı. BA’nın 2003’te 1 avroya Intro adlı şirkete devrettiği DBA, tekstilci Hans Rudolf Wöhrl yönetiminde 2006’ya kadar faaliyetleini sürdürdü. Şubat 2006’da LTU’nun da yüzde 60’ını alan Wöhrl, her iki şirketi de Ağustos 2006’da Air Berlin’e satmıştı.

 

Bir iflas haberi de Air Berlin'den geldi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000