13 Nisan 2014, Pazar 09:51:42

ALITALIA'NIN SON UMUDU ETIHAD!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin bayrak taşıyıcısı Etihad, İtalyanların milli havayolu şirketi Alitalia'nın hisselerini alacak.
  • Etihad her tarafi satin aliyor! Yakin gelecekte cok guclenecekler gibi.. tk yi da alirlarsa sasirmayin!
  • Alitalia döküntü eski uçakları ile bitik durumda içini boşaltmışlar devlet havayolu şirketi olduğu için tam bir çiftlik edası ile yöavrupada ekonomik krize girince tepetaklak oldu, ve ayrıca yıllardır devlet para pompalamış durmuş, aşırı derece fazla adam çalıştırma sonucunda taze paraya ihtiyacı var acil olarak operasyonlarında ciddi tasarrufa girmesi lazım.
  • Heyyy avrupa alma mazlumun ahını....
  • Bizimkiler alsa olmaz mı?
  • Thy'nin 18.456 personeli var suan
  • Konuyla alakası yok ama bir başka ilginç ayrıntı olan Etihad'ın 89 uçağı var ve personel sayısı 17 bin... THY'de bu rakam ise şöyle; 244 uçağı var ve personel sayısı sadece 15 bin 978...

Son yıllarda ekonomik sıkıntı çeken ve iflasın eşiğine gelen İtalyan Havayolları Alitalia’nın yüzde 49’a varan hisselerini B.A.E’ye bağlı Etihad Havayolları satın alıyor.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, pazartesi günü Abu Dabi merkezli havayolu şirketinden gelecek banka garanti mektubundan sonra işlemlerin yapılmasına başlanacağını açıkladı.

Etihad’ın CEO’su James Hogan ilk aşamada yüzde 40’lık hisse alımı için 500 milyon Euro vereceklerini daha sonra bu hissenin AB ulaşım ve havacılık yasalarına göre sınırlı olarak yüzde 49’a çıkartılacağını duyurdu.

Alitalia CEO’su Gabriele Del Torchio ise Etihad Havayolları’nın en az 1500 personeli işten çıkart koşulu ile ilgili ertelemenin yeni partnerce kabul edildiğini belirterek yeni hatlarda hizmet vereceklerini ve bazı uçakları Abu Dabi’ye kaydıracaklarını söyledi.

89 uçaklı, 17 bin çalışanlı Etiha’ın Air Serbia, Air Seychelles, Darwin Air, Air Berlin, Jet Airways, Virgin Avustralia ve Air Lingus’ta değişen belirli hisseleri bulunuyor. Alitalia’nın ise 137 uçağı, 12 bin çalışanı bulunmakta ve her yıl ortalama olarak 24 milyon yolcu taşıyor. (Hürriyet)

ALITALIA'NIN SON UMUDU ETIHAD!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

dd ~ 10 yıl önce
Etihad her tarafi satin aliyor! Yakin gelecekte cok guclenecekler gibi.. tk yi da alirlarsa sasirmayin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
Alitalia döküntü eski uçakları ile bitik durumda içini boşaltmışlar devlet havayolu şirketi olduğu için tam bir çiftlik edası ile yöavrupada ekonomik krize girince tepetaklak oldu, ve ayrıca yıllardır devlet para pompalamış durmuş, aşırı derece fazla adam çalıştırma sonucunda taze paraya ihtiyacı var acil olarak operasyonlarında ciddi tasarrufa girmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Heyyy avrupa alma mazlumun ahını....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bizimkiler alsa olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy'nin 18.456 personeli var suan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ETIHAD ~ 10 yıl önce
Konuyla alakası yok ama bir başka ilginç ayrıntı olan Etihad'ın 89 uçağı var ve personel sayısı 17 bin... THY'de bu rakam ise şöyle; 244 uçağı var ve personel sayısı sadece 15 bin 978...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 10 yıl önce
Bence ilginç bir ayrıntı değil bizde 1 kişi 3 kişilik iş yapıyor.
normal'e ~ 10 yıl önce
Ayrica o uc kisinin isini yapan bir kisi, Etihad'da bir calisanin ucte bir maaasini aliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000