07 Aralık 2011, Çarşamba 15:43:39

AIR BERLIN ETIHAD'IN MI OLUYOR?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları’nın Almanya’nın en büyük ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin’in hisselerini satın alacağı belirtiliyor...
  • dubai ne bae deki bütün şeyhlerin danışmanları, spor hocaları, kahyaları ve daha birçok adamları almanlardan oluşur hatta discovery kanalda belgeseli vardı oradaki almanlar hakkında. o yüzden alman paraya bakar kime gittiğine değil.
  • acik secik alman yolcular zaten halihazirda birkacyuzbin miktarda belirtilen havayolu ile ucuyor. yapilan yorumlarin havacilik ticareti ile ilgisi nedir kavramak mumkun degil. korfez sirketleri diye anilan sirketlerin (etihad-qatar-emirates) is modeli tamamen baglanti yolcularin dunyanin bir noktasindan baska bir noktasina tasinmasi uzerine kurulu. nufusu 1.5 milyon olan bir emirligin yilda 30 milyon yolcu tasimasinin baska bir aciklamasi olamaz. is, dunyada ticaretse, ticaret her yerde herkesle yapilir. risk parayi ortaya koyanindir.
  • Bu AirBerlin de motor oldu valla:))
  • Almanlar kimin basi acik kimin acik degil ona bakmazlar sadece kafalarinda ücretin ne kadar olacagi. Fiyat düsükse araplari cok severler pahali ise sevmezler. Almanlarin bakis acisi budur.
  • Ne işi var ya arapların almanlarla ? Anlaşmaları mümkün değil. Alman arapla çalışırmı ? Arap gitsin libya havayollarını falan alsın.
  • Eğer alırlarsa Airberlin yolcularının bu şirkete karşı ılımlı davranıp tercih etmeye devam edeceklerini sanmıyorum.Zira Almanlar müslümanlara karşı ılımlı bakmıyorlar. Düşünsene gani gani açık seçik çıplak alman yolcular, kapalı tesettürlü veya ilginç renkte insanlar görecekler. Hiç sanmıyorum mutlu olacaklarını. Ha Türkiyeye gelsinler AKP yeter onlara. Bütün biletler biter :)
  • avrupa da avrupalı, türkiyede türk, arabistanda arap, asyada da asyalı uçursun kardeşim
2011’in ilk dokuz ayı itibariyle 134 milyon avro zararda olan Air Berlin’in 2008’den bu yana görüştüğü Etihad ile bugünlerde anlaşmaya varması bekleniyor.
 
Ekonomik krizin kendisini göstermeye başladığı Avrupa’da seyahat sektörü de krizden etkileniyor. Seyahat şirket ve gruplarının mali krize sürüklendiği Avrupa’da yeni birleşmeler ve şirket evlilikleri de yeniden gündeme gelmeye başladı. 
 
2011’in ilk dokuz ayı itibariyle 134 milyon avro zararda olan ve her geçen yıl zarar eden Almanya’nın Lufthansa’dan sonraki ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin’in hisselerinin Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları’na satılacağı ifade ediliyor.
 
Air Berlin’in 2008’den bu yana görüştüğü belirtilen Etihad Hava Yolları’nın, şirketin azınlık hisselerini alacağı ifade ediliyor. Air Berlin’in çeşitli hissedarların elinde olan yüzde 63,42’lik hissesinin en büyük payı Pagasus Havayolları’nın bağlı olduğu Esas Holding’in elinde bulunuyor. Esas Holding, Air Berlin’in yüzde 16,48’lik hissesine sahip.
 
Mali sıkıntı içindeki Air Berlin, filosundaki uçak sayısını azaltma ve benzeri önlemlerle gelecek yıl 200 milyon avro tasarruf etmeyi planlıyor. Eylül ayından bu yana şirketin başında olan Air Berlin CEO’su Hartmut Mehdorn’un şirketi içinde bulunduğu darboğazdan kurtarmak için yeni planlamalar yaptığı belirtiliyor.
 
Bu yıl sekizinci kuruluş yılını kutlayan Etihad Havayolları, Ortadoğu, Afrika, Avustralya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da  86 noktaya direkt ve 220’den fazla noktaya da uçuş anlaşmaları aracılığıyla yolcu taşıyor. Şirketin uçak sayısı 2011 yılı itibarıyla 63’e ulaştı, yüzden fazla uçak siparişi de filoya katılmak üzere bekliyor.
AIR BERLIN ETIHAD'IN MI OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
dubai ne bae deki bütün şeyhlerin danışmanları, spor hocaları, kahyaları ve daha birçok adamları almanlardan oluşur hatta discovery kanalda belgeseli vardı oradaki almanlar hakkında. o yüzden alman paraya bakar kime gittiğine değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
acik secik alman yolcular zaten halihazirda birkacyuzbin miktarda belirtilen havayolu ile ucuyor. yapilan yorumlarin havacilik ticareti ile ilgisi nedir kavramak mumkun degil. korfez sirketleri diye anilan sirketlerin (etihad-qatar-emirates) is modeli tamamen baglanti yolcularin dunyanin bir noktasindan baska bir noktasina tasinmasi uzerine kurulu. nufusu 1.5 milyon olan bir emirligin yilda 30 milyon yolcu tasimasinin baska bir aciklamasi olamaz. is, dunyada ticaretse, ticaret her yerde herkesle yapilir. risk parayi ortaya koyanindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu AirBerlin de motor oldu valla:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Almanlar kimin basi acik kimin acik degil ona bakmazlar sadece kafalarinda ücretin ne kadar olacagi. Fiyat düsükse araplari cok severler pahali ise sevmezler. Almanlarin bakis acisi budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne işi var ya arapların almanlarla ? Anlaşmaları mümkün değil. Alman arapla çalışırmı ? Arap gitsin libya havayollarını falan alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer alırlarsa Airberlin yolcularının bu şirkete karşı ılımlı davranıp tercih etmeye devam edeceklerini sanmıyorum.Zira Almanlar müslümanlara karşı ılımlı bakmıyorlar. Düşünsene gani gani açık seçik çıplak alman yolcular, kapalı tesettürlü veya ilginç renkte insanlar görecekler. Hiç sanmıyorum mutlu olacaklarını. Ha Türkiyeye gelsinler AKP yeter onlara. Bütün biletler biter :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
avrupa da avrupalı, türkiyede türk, arabistanda arap, asyada da asyalı uçursun kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000