30 Temmuz 2009, Perşembe 16:38:23

Acentalar ile havacılar kapıştı!

İndirimli satış kampanyaları ve erken rezervasyonlardan beklenen sonuç alınmaması üzerine uçak şirketleri koltuk kapasitelerini azalttığı için yaz ortasında tatile gitmeye karar veren son dakikacıları için uçak bulmakta sorun yaşanıyor.
  • kesin bu işlerde de desti-pala acentalarının alakası va gibidir

Almanya’da ekonomik kriz nedeniyle yıl başında peş peşe açılan indirimli satış kampanyaları ve erken rezervasyonlardan beklenen sonuç alınmaması üzerine uçak şirketleri koltuk kapasitelerini azalttığı için yaz ortasında tatile gitmeyle karar veren son dakikacıları için uçak bulmakta sorun yaşanıyor.

Almanya’nın çeşitli illerindeki seyahat acenteleri son haftalarda ‘last minute-Son dakika’ satışlarında geçen yıla göre patlama yaşandığın ancak bu kez de uçak bulmakta zorlandıklarını söylerken, havayolu şirketleri uçak ve sefer sayısında bir değişiklik olmadığını,.bu konuda bir sıkıntı olmadığını söylüyor

DDP adlı araştırma kuruluşunun Almanya’nın Kuzey-Ren-Westfalya (NRW) eyaletinde yaptığı araştırmaya göre, kriz nedeniyle düşen talepten hareket eden uçak firmaları yaz dönemine ilişkin koltuk kapasitelerini azalttığı, ancak şimdi  gelen son dakika satışlarına uçak bulunamadığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili haberde, Düsseldorf’daki ‘Alltours-Reisecenter’ seyahat acentesinin yöneticisinin “Yıllardır ‘last minute (son dakika)’ satışları iyi gitmesine ve bizim bu alanda uzmanlaşmamıza rağmen, uçak koltuklarında ilk defa bu yıl bu kadar yoğun bir darboğaz yaşıyoruz” sözlerine yer veriliyor.

Benzer biçimde Aachen kentinden Hagemann Seyahat Acentası çalışanı Michael Candeago da, “Geçen yıla göre last minute satışlarında bir patlama var, uçak bulmakta zorlanıyoruz” dediği belirtiliyor.

Havayolu şirketlerinin ise  bu gelişmelere temkinli baktığı belirtiliyor TUIfly sözcüsü Jan Hillrichs, yıl ile aynı sayıda uçak koltuğunu pazara sunduklarını, bu tür satışlar için kapasite düşürmediklerini , şu anda 41 uçak  ile sefer yaptıklarını bu sayının geçen yıl ile aynı olduğunu belirtiyor.

Germanwings ve Air Berlin yetkilileri de pazarda uçak sıkıntısı olmadığını söylüyor.

Buna karşılık Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) yetkilileri ise, havayolu şirketlerinin sözünü ettiği uçak sayılarını son günlerde yapılan artırmalar ile sayıya ulaşıldığın belirtiyor.

Acentalar ile havacılar kapıştı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kesin bu işlerde de desti-pala acentalarının alakası va gibidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000