10 Haziran 2013, Pazartesi 09:12:26

YENİ HAVALİMANI İÇİN KAÇ AĞAÇ KESİLECEK?

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk İstanbul’a yapılacak yeni havalimanı için 2.5 milyon ağacın ya kesileceğini ya da taşınacağını açıkladı...
  • Bu ulkede cok buyuk bır cevre felaketi yasıyor maalesf farkındalık yok
  • AKP'nin son 10 yılda diktiği fidan sayısı 2,8 milyon. Keseceği sadece bir havalimanı için 2.5 milyonsa helal! Aslında haramda neyse lafın gelişi... Everyday i am capulling diyorum...
  • Hava kirligi azaltmasi ile birlikte bu agaçalarin ayrica yeralti su kaynaklarin temiz kalmasi ile ilgili önemli bir görevi var. Bir agaçlarin söküp tasindiginiz zaman o agaçin ölme ihtimale %80 çivarindadir. Böyle bir islemin maaliyeti ayrica oldukça yüksek oldugundan dolayi 3. havaliman insaati için hazilanan arazideki kesilen agaç adeti rakamlari dogru ise 2,500,000 civarinda olacaktir. Simdi ben aslinda ekonomiye katacagi canliliktan dolayi Istanbul'da dünyanin en büyük havalimanlarindan birisi olmasini istiyorum, ama bunu mutlaka çevreye daha az zarar vererek mümükün olacagini inaniyorum ve çevre ögütlerin ve is dünyanin liderlerinin bu konuda bir girisim olmasi gerektigini inaniyorum. Türkiyenin ve gelecekteki nesilerin temiz, refah ve güzel bir ortam olmasina dilerim.
  • kesecek tabi ki hizmet alıyorsunuz. aslanım taibim kes anasını satayım, kır tayyibim, parçala bırakma ağaç falan! büyüyoruz zaten hele havacılık! ne büyüme ne büyüme:) saga çoştu, sky yardırıyor, sxs sabihada neler neler yapıyor! thy sxs den hülle yapmasa operasyonlar ne olacak? e süper olacak elbette süperiz dostum keriz ekonomisi :) yersen hesabı. beyler aynı gemideyiz batarsak beraber boğuluruz, he dersen filikam var, asılırım ona alabora ederim kurtulamazsın.
  • Hava kirliği azaltması ile birlikte bu ağaçaların ayrıca yeraltı su kaynakların temiz kalması ile ilgili önemli bir görevi var. Bir ağaçların söküp taşındığınız zaman o ağaçın ölme ihtimale %80 çıvarındadır. Böyle bir işlemin maaliyeti ayrıca oldukça yüksek olduğundan dolayı 3. havalıman inşaatı için hazılanan arazideki kesilen ağaç adeti rakamları doğru ise 2,500,000 cıvarında olacaktır. Şimdi ben aslında ekonomiye katacağı canlılıktan dolayı İstanbul'da dünyanın en büyük havalımanlarından birisi olmasını istiyorum, ama bunu mutlaka çevreye daha az zarar vererek mümükün olacağını inanıyorum ve çevre ögütlerin ve iş dünyanın liderlerinin bu konuda bir girişim olması gerektiğini inanıyorum. Türkiyenin ve gelecekteki nesilerin temiz, refah ve güzel bir ortam olmasına dilerim. Ağaçların önemi ve görevleri hakkındaki bazı bilgileri: http://www.americanforests.org/why-it-matters/why-it-matters-clean-air-and-water/ ve http://toxics.usgs.gov/topics/rem_act/carswell.html
  • Daha fazlasını (milyarlarca olduğunu biliyoruz) diktikleri ve dikecekleri için (yaptıkları yapacaklarının teminatıdır...) problem yok. Yola devam.. Birilerinin kuklası olmamak lazım yeğen...
  • Yeni havalimaninin kar getircegine inanmiyorum. Tabi eger kopruyu yaptircak ihaleyi havalimani ihalaesini cevresindeki arazileri evleri yapan siz degilseniz devlet eliyle bu ihaleler size verilmez ise ve cevreye vercegi zarar agaclar kuslar hayvanlar yok olcak bu ihale tezgahi insanlari havacilari buraya tasinma zorunda birakma hayvan ve cevre katliami ne dine ne insanliga sigar en azindan gunahlariyla olcekler peki biz oksijensiz agacsiz kalmak zorundamiyiz ?
  • HAVAALANININ YAPIMI 2-3 YIL SÜRECEK.PEKİ 2.5 MİLYON AĞACIN YETİŞMESİ NE KADAR ZAMAN ALIR?İSTANBULUN HER TARAFI BETON ÇİÇEK VE LALELER İLE YEŞİLLENMEZ.GELECEĞİMİZİ YOK ETMEYELİM.PLANLARIMIZI DÜZGÜN YAPALIM.
  • Dört Agacdan bir Agaci cürük oldugunu kim karar verdi acaba. Vatatndasin ödedigi vergiyle 1,8 Milyon Agaclari A`dan B`ye tasiycaklarmis ama büyük ihtimalle kesicekler tabiki. Milyonlarca Kuslari ve diger Hayvanlari kimse düsünmez tabiki. Yazik, Günah.
  • Kaş yaparken göz çıkarmada üstümüze yoktur. Yeni havalimanı yapacaklar diye ormanlar gidiyor. Zaten bir şey kalmamıştı. Yakın yıkın. Önemli olan havalimanı değil mi ? Umarım geziparkı olaylarını izlemişinizdir. Bir ağaçla başlayan olaylar nerelere geldi. Size o terminali pek yaptırmazlar gibime geliyor. Hayırlısı.

Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesine karşı sivil bir direniş olarak ortaya çıkan ve kısa sürede bütün Türkiye’ye yayılan protesto gösterileri tüm hızıyla sürerken, İstanbul’a yapılacak havalimanı için 2.5 milyon ağacın kesileceği ya da taşınacağı anlaşıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ulaştırma Bakanlığı’na bilgi edinme başvurusunda bulunarak İstanbul'a yapılacak yeni havalimanına ilişkin sorular yöneltti.

Kamulaştırma maliyeti

Müsteşar Habip Soluk imzalı yanıta göre, havalimanı yerinin “meteorolojik”, “topoğrafik” ve “seyrüsefer” koşulları göz önünde bulundurularak seçildiği ifade edildi. Yanıtta, “Hava sahası planlaması, kamulaştırma maliyetleri, yeterli arazi kapasitesinin mevcudiyeti, hava sahasındaki alçalma ve tırmanma yüzeylerine göre değerlendirmeler doğrultusunda ve Atatürk Havalimanı uçuş koridorundan olan uzaklık, kamulaştırma maliyetinin düşüklüğü, deniz kıyısına yakın olmasıyla seyrüsefer açısından kolaylıklar sunması, yapımı planlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara otoyolu güzergahına yakınlığı ve havalimanı yerleşimiyle deniz arasında bir yapılaşma oluşmaması da dikkate alınarak yeni havalimanının yeri seçilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Bölgede maden ocakları, kum ve kil ocaklarının bulunduğu da belirtilen yanıtta, bölgenin aynı zamanda ıslah edilerek ekonomiye kazandırılacağı belirtildi.

6.3 milyar gelir garantisi

Yanıtta, yeni havalimanının 76 milyon metrekarelik bir alana yapılacağı kaydedilirken, “Projenin 61 milyon 720 bin metrekaresi ormanlık alan arazisidir. Buradaki ağaçlardan 657 bin 950 adedi ömrünü tamamlamış ve orman emvaline kazandırılması (kesilmesi) zaruri ağaç miktarıdır. 1 milyon 855 bin 391 adet ağaç taşınabilecek durumdadır. Taşıma ve benzeri işlemler kamulaştırma kapsamında mevzuata uygun olarak yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yanıtta ihaleyi alan firmaya 6.3 milyar gelir garantisi verildiği de kaydedilirken, Atatürk Havalimanı’nın sivil hava trafiğine kapatılacağı genel havacılık uçuşları, bakım onarım faaliyetleri ile kargo faaliyetlerine devam edileceğini kaydedildi. Yanıta göre, 657 bin ağaç kesilecek, 1.8 milyon ağacın ise kesilmesine ya da taşınmasına ihaleyi alan şirket karar verecek. (Milliyet)

YENİ HAVALİMANI İÇİN KAÇ AĞAÇ KESİLECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Cevre ~ 11 yıl önce
Bu ulkede cok buyuk bır cevre felaketi yasıyor maalesf farkındalık yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUM bile yapılmaz ~ 11 yıl önce
AKP'nin son 10 yılda diktiği fidan sayısı 2,8 milyon. Keseceği sadece bir havalimanı için 2.5 milyonsa helal! Aslında haramda neyse lafın gelişi... Everyday i am capulling diyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrusu ~ 11 yıl önce
2.8 milyar ağaç.milyon değil arkadaş
777x ~ 11 yıl önce
Hava kirligi azaltmasi ile birlikte bu agaçalarin ayrica yeralti su kaynaklarin temiz kalmasi ile ilgili önemli bir görevi var. Bir agaçlarin söküp tasindiginiz zaman o agaçin ölme ihtimale %80 çivarindadir. Böyle bir islemin maaliyeti ayrica oldukça yüksek oldugundan dolayi 3. havaliman insaati için hazilanan arazideki kesilen agaç adeti rakamlari dogru ise 2,500,000 civarinda olacaktir. Simdi ben aslinda ekonomiye katacagi canliliktan dolayi Istanbul'da dünyanin en büyük havalimanlarindan birisi olmasini istiyorum, ama bunu mutlaka çevreye daha az zarar vererek mümükün olacagini inaniyorum ve çevre ögütlerin ve is dünyanin liderlerinin bu konuda bir girisim olmasi gerektigini inaniyorum. Türkiyenin ve gelecekteki nesilerin temiz, refah ve güzel bir ortam olmasina dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 11 yıl önce
kesecek tabi ki hizmet alıyorsunuz. aslanım taibim kes anasını satayım, kır tayyibim, parçala bırakma ağaç falan! büyüyoruz zaten hele havacılık! ne büyüme ne büyüme:) saga çoştu, sky yardırıyor, sxs sabihada neler neler yapıyor! thy sxs den hülle yapmasa operasyonlar ne olacak? e süper olacak elbette süperiz dostum keriz ekonomisi :) yersen hesabı. beyler aynı gemideyiz batarsak beraber boğuluruz, he dersen filikam var, asılırım ona alabora ederim kurtulamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777x ~ 11 yıl önce
Hava kirliği azaltması ile birlikte bu ağaçaların ayrıca yeraltı su kaynakların temiz kalması ile ilgili önemli bir görevi var. Bir ağaçların söküp taşındığınız zaman o ağaçın ölme ihtimale %80 çıvarındadır. Böyle bir işlemin maaliyeti ayrıca oldukça yüksek olduğundan dolayı 3. havalıman inşaatı için hazılanan arazideki kesilen ağaç adeti rakamları doğru ise 2,500,000 cıvarında olacaktır. Şimdi ben aslında ekonomiye katacağı canlılıktan dolayı İstanbul'da dünyanın en büyük havalımanlarından birisi olmasını istiyorum, ama bunu mutlaka çevreye daha az zarar vererek mümükün olacağını inanıyorum ve çevre ögütlerin ve iş dünyanın liderlerinin bu konuda bir girişim olması gerektiğini inanıyorum. Türkiyenin ve gelecekteki nesilerin temiz, refah ve güzel bir ortam olmasına dilerim. Ağaçların önemi ve görevleri hakkındaki bazı bilgileri: http://www.americanforests.org/why-it-matters/why-it-matters-clean-air-and-water/ ve http://toxics.usgs.gov/topics/rem_act/carswell.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hemen atlamayın ~ 11 yıl önce
Daha fazlasını (milyarlarca olduğunu biliyoruz) diktikleri ve dikecekleri için (yaptıkları yapacaklarının teminatıdır...) problem yok. Yola devam.. Birilerinin kuklası olmamak lazım yeğen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garibaldi ~ 11 yıl önce
Yeni havalimaninin kar getircegine inanmiyorum. Tabi eger kopruyu yaptircak ihaleyi havalimani ihalaesini cevresindeki arazileri evleri yapan siz degilseniz devlet eliyle bu ihaleler size verilmez ise ve cevreye vercegi zarar agaclar kuslar hayvanlar yok olcak bu ihale tezgahi insanlari havacilari buraya tasinma zorunda birakma hayvan ve cevre katliami ne dine ne insanliga sigar en azindan gunahlariyla olcekler peki biz oksijensiz agacsiz kalmak zorundamiyiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COSS ~ 11 yıl önce
HAVAALANININ YAPIMI 2-3 YIL SÜRECEK.PEKİ 2.5 MİLYON AĞACIN YETİŞMESİ NE KADAR ZAMAN ALIR?İSTANBULUN HER TARAFI BETON ÇİÇEK VE LALELER İLE YEŞİLLENMEZ.GELECEĞİMİZİ YOK ETMEYELİM.PLANLARIMIZI DÜZGÜN YAPALIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mayk ~ 11 yıl önce
Dört Agacdan bir Agaci cürük oldugunu kim karar verdi acaba. Vatatndasin ödedigi vergiyle 1,8 Milyon Agaclari A`dan B`ye tasiycaklarmis ama büyük ihtimalle kesicekler tabiki. Milyonlarca Kuslari ve diger Hayvanlari kimse düsünmez tabiki. Yazik, Günah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaş-Göz ~ 11 yıl önce
Kaş yaparken göz çıkarmada üstümüze yoktur. Yeni havalimanı yapacaklar diye ormanlar gidiyor. Zaten bir şey kalmamıştı. Yakın yıkın. Önemli olan havalimanı değil mi ? Umarım geziparkı olaylarını izlemişinizdir. Bir ağaçla başlayan olaylar nerelere geldi. Size o terminali pek yaptırmazlar gibime geliyor. Hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mayk ~ 11 yıl önce
1.8 milyon ağacın ise kesilmesine ya da taşınmasına ihaleyi alan şirket karar verecek. Burdan ne karar çıkacağını herkez tahmin edebilir. Artı 657 bin 950 Ağac aynı şirketten kesilecektir. Merak ettim şimdi Hayvanlar nereye taşınacak ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000