27 Temmuz 2011, Çarşamba 12:50:11

YARGILAMA BAŞLADI...

İstanbul gümrüklerinde rüşvet alındığı ve yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin, eski İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Lütfü Ekinci ile eski Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürü Hayrettin Eker'in de aralarında bulunduğu 56 kişinin yargılanmasına başlandı...
  • hiç bir şey olmaz bunun neresi haber. Bize yargılanıpta hak ettiği cezayı alan birini haber yapın da şaşıralım. Adamı ısıran köpek haberini arar olduk alıştık artık köpeği ısıran adam haberlerine...
  • maalesef ülkemizde kokuşmamış,çürümemiş,bozulmamış bir kurum ve yöneticiler var mı??? nereyi tutsak elimizde kalıyor...
  • Vicdanmı - Cüzdanmı , ifadeleri artık sorgulanıyor ne güzel , suçlulara acımayın valla , kolay para kazanmak varmı ya.
Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Lütfü Ekinci ile Hayrettin Eker'in de aralarında bulunduğu 8 tutuklu ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
Duruşmaya, Ekinci'nin sorgusuyla devam ediliyor.

İDDİANAMEDEN
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına, posta yoluyla, A.Y. imzalı bir şikayet mektubunun geldiği belirtiliyor.
 
İddianamede, söz konusu şikayet mektubunda, “Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğünde birtakım olayların döndüğü, Müdür Hayrettin Eker'in bir sistem kurarak, antrepoları kaçakçılara kullandırdığı, bunu yaparken de muayene memuru Erkan Uzunalioğlu'nun, Akademi Dış Ticaretin sahibi Hakan isimli kişinin ve BA-HA Gümrük Müşavirliğinin kullanıldığının belirtildiği” ifade ediliyor.
 
İddianamede, suç tarihinde gümrük memurları olan Nazmi Çallıoğlu, Erkan Uzunalioğlu, Barış Akgül, Önal Yılmaz, Ali Pembeci ve Nevzat Tunçtürk'ün rüşvet paralarını şüpheli Hayrettin Eker'e ulaştırdıklarına ilişkin olarak, iletişim tespit tutanakları ile görüntülerin örtüştüğü kaydediliyor.
 
Suç tarihinde İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü olan Lütfi Ekinci, Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürü olan Hayrettin Eker ve muayene memuru Mehmet Ali Kaçmazer'in “örgüt yöneticiliği”, “yurda kaçak eşya sokmak”, “rüşvet almak”, “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 6 ila 45 yıl 9'ar ay arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Bakırköy Adliyesinde görevli zabıt katibi Burak Kaçmazer ve eski polis memuru Mustafa Türker'in de “gizliliği ihlal” ve “örgüt üyesi” olmak suçlarından 3 ile 6'şar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
 
İddianamede, diğer sanıklar için de “yurda kaçak eşya sokmak”, “resmi belgede sahtecilik”, “rüşvet almak veya vermek”, “suç örgütüne üye olmak” suçlarından 3 ile 42 yıl 9'ar ay arasında hapis cezası öngörülüyor.

Hürriyet
YARGILAMA BAŞLADI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
hiç bir şey olmaz bunun neresi haber. Bize yargılanıpta hak ettiği cezayı alan birini haber yapın da şaşıralım. Adamı ısıran köpek haberini arar olduk alıştık artık köpeği ısıran adam haberlerine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
maalesef ülkemizde kokuşmamış,çürümemiş,bozulmamış bir kurum ve yöneticiler var mı??? nereyi tutsak elimizde kalıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vicdanmı - Cüzdanmı , ifadeleri artık sorgulanıyor ne güzel , suçlulara acımayın valla , kolay para kazanmak varmı ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000