20 Eylül 2011, Salı 08:05:07

"YAKIT TANKERİ DEĞİL PİT ARACIYDI"

Geçtiğimiz Pazar Günü Atatürk Havalimanı'nda aprona dökülen yakıt ile ilgili olarak Petrol Ofisi'nden AirportHaber'e açıklama gönderildi...
  • OLAYI YAŞAYAN ARKADAŞIMIZA GEÇMİŞ OLSUN BUNADA ŞÜKÜR UÇAK KANADINA ÇARPMAMIŞ YA
  • 110 ile 223 arasındaki bölge 150 metre mi :)) Demek ki havaalanımız 150 metrekarelik bir alana kurulmuş :) Biri havaalanının başı biri havaalanının sonu :D
  • Pit temizleme araçları tümüyle pnömatik sistemlerle donatılmıştır. Araç hareket halindeyken vanalrın açık kalıp içindeki yakıt su karışımının dökülmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Aprona dökülen az miktardaki sıvı 3 metrelik hortumun içinde kalan sıvıdır.
İşte Petrol Ofisi'nden yapılan o açıklama:

Öncelikle, haber konusu döküntüye neden olan araç ikmal tankeri olmayıp pit temizleme aracıdır. Pit Temizleme aracı, yakıt hidrantına ait pit çukurlarında doğal nedenlerle biriken toz, partikül, yağmur suyu ve vanalardan olası sızdırmaların temizlenmesi amacıyla kullanılan bir araçtır. Haberdeki söz konusu döküntü de jet yakıtı olmayıp, temizlik sonrası araç tankına alınan su ile karışık az miktarda yakıt bulunmaktadır.
 
Haberde bahsedildiği gibi aracın kaçması söz konusu olmayıp, döküntünün farkına varmayan makinistin bir sonraki pit çukuruna temizlik yapmak üzere hareket etmesi söz konusudur. Rutin kontrol ve temizliğin yapıldığı 18.09.2011 tarihinde saat 14:00 de Atatürk havalimanı içindeki hidrant vanalarından 108 ve 110 nolu körüklerdeki iki pit box’dan yaklaşık 50 şer litre su ve yakıt karışımı çeken araç, makinistin emiş hattından yakıt akmadığını görmesi ardından (vanayı kapatmadan) 150 metre ilerideki 223 nolu pit box'a gitmek için hareket etmiştir. Bu arada aracın emiş pompasını devreden çıkardığı için emiş hattından 108 ve 110 nolu pit box’dan çekilen 100 lt dolayında su-yakıt karışımı yol boyunca akmıştır. Daha sonra itfaiye tarafından bu döküntü yıkanmıştır.
 
Şirketimiz sağlık, emniyet, çevre konuları üzerinde hassasiyetle durmakta olup, ekipmanlarını bu gereksinimlere uygun seçmekte ve çalışanlarına da gerekli eğitimleri vermektedir. Olayın ardından konuyla ilgili gerekli uyarılar yapılmış olup benzeri olayların tekrar yaşanmaması adına gereken önlemler titizlikle alınmaktadır.
 
Bilgilerinize sunarız.
"YAKIT TANKERİ DEĞİL PİT ARACIYDI"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
OLAYI YAŞAYAN ARKADAŞIMIZA GEÇMİŞ OLSUN BUNADA ŞÜKÜR UÇAK KANADINA ÇARPMAMIŞ YA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
110 ile 223 arasındaki bölge 150 metre mi :)) Demek ki havaalanımız 150 metrekarelik bir alana kurulmuş :) Biri havaalanının başı biri havaalanının sonu :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pit temizleme araçları tümüyle pnömatik sistemlerle donatılmıştır. Araç hareket halindeyken vanalrın açık kalıp içindeki yakıt su karışımının dökülmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Aprona dökülen az miktardaki sıvı 3 metrelik hortumun içinde kalan sıvıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000