16 Mayıs 2008, Cuma 07:59:00

Uçakların bakımı İstanbul'da yapılacak

Fransız uçak imalatçısı Dassault, Türkiye, Rusya ve Ortadoğu'da artan Falcon iş jetlerinin bakımlarını gerçekleştirmek üzere İstanbul'da bakım tesisi kurdu.

Fransız uçak imalatçısı Dassault, Türkiye, Rusya ve Ortadoğu'da artan Falcon iş jetlerinin bakımlarını gerçekleştirmek üzere İstanbul'da bakım tesisi kurdu. Palmali Havacılık'ın Atatürk Havalimanı'ndaki hangarında hizmete giren tesiste, Türkiye ve civar ülkelerdeki fiyatları 30-54 milyon dolar arasında değişen 30'un üzerindeki Falcon iş jetine bakım hizmeti sunulacak.  
  
Falcon iş jeti üreten Dassault, bölgedeki artan ihtiyaca cevap vermek üzere Palmali Havacılık ile işbirliğine giderek, Atatürk Havalimanı'nda bin 500 metrekarelik alana sahip bakım tesisi kurdu. Avrupa'daki bakım merkezleri Fransa ve İsviçre'deki iş yükünü hafifletecek bakım merkezi sayesinde bölgedeki Falcon'ların ilk adresi Türkiye olacak. Tesis, düne kadar yaklaşık 30 bin dolara gerçekleştirilen bakımların, yol harcamasının ortadan kalkması ve uçağın parça bekleme nedeniyle yerde kalma sorununu ortadan kaldıracak. Böylece, bakımlar 5 bin dolara mal edilebilecek. İstanbul'daki depoda 1,5 milyon dolarlık parça stoku bulunduracak Fransız şirket, satılan parçaların yerine vakit geçirmeden yenilerini gönderecek. Palmali Havacılık ile ortak açılan bakım merkezinde, Falcon iş jetlerinin A ve B bakımları yapılacak. Merkezin kapasitesinin ilerleyen yıllarda daha da büyütülmesi hedefleniyor. Tesiste 1 Fransız ve 3 Türk mühendis görev yapıyor. Soylu Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Dassault'nun Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri Temsilcisi Alişan Soylu, Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması sebebiyle Arap yarımadasındaki tüm Falcon sahiplerinin bakım için İstanbul'u tercih edebileceğine dikkat çekerek, "Uçakların 6 aylık fiks bakımı olduğundan yılda 100'e yakın bakım yapacağız. Yaklaşık 1 milyon dolarlık bakım getirisi olacak. Arızalara da müdahale edeceğimizden bu gelir artabilir." dedi.
 
Mustafa Gün / Zaman

Uçakların bakımı İstanbul'da yapılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000