29 Haziran 2009, Pazartesi 18:18:54

UÇAK YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ

Atatürk Havalimanı hava trafiğindeki yoğunluk yüzünden KLM Havayolları’nın Amsterdam-İstanbul seferini yapan uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Uçağın yakıt kritiğine girdiği bildirildi.
  • Türkiyemizde sivil havacılık gelişiyor.Her ile bir hv.alanı kampanyası tam gaz Trilyonlar harcanıyor.Temeller atılıyor.THY kar ediyor.Uçaklar alıyor. Özelleştirmeler Taşeron firmalar... İstanbul şehri AHL nin etrafında gelişmiş.Gelişmeye devam ediyor.Son beş yılda herkes gözünü kapamış.Uçaklar havada kalıyor .Bir saate varan holdingler.Çöken slotlar.Perişan yolcular.Yakıtı biten uçaklar.İstanbula uzak yeni meydan çözüm değil. Yeni meydanın ve çevre düzenlemesi,ulaşım sistemi maliyeti.İstanbulu yeniden inşa etmek gibi.Vakit geçmeden yıkın AHL nin etrafını.Yapın batıya bir paralel pist daha.TSK yı ikna edin alın askeri bölgeyi.Gidin doğuya Ataköye kadar.Gerekirse doldurun denizi.AHL 2 yılda kurtulsun.Millet dua etsin.AMA çabuk olmak gerek.
  • uçaklar havada dönüp duracağına neden çorlu 'ya inmezler .atıl yatırımları milli servet değerlendirelim
  • Doldursunlar AHL nin önündeki denizi(zaten hafriyat döküm alanı ilan etseler yeter millet bedavadan doldurur) Sonra bir ek proje ekseni diğerlerinden kaçık 2 pist daha çözülür bu dert. pilotu ayrı çilede, biz ayrı kaygılarda vede herhalde en sıkıntılısı o kulede trafiği yapan arkadaşlar.
  • bilgimiz oldu KLM.. yani???
  • bir kaç kez divert diye bişi mi var? Uçak min. yakıtı alıp geliyor demek istedin sanırım? O da zaten daima alternatif meydanlara iniş için yeterlidir. Bahsi geçen gün uçaklar yaklaşık 40 ile 50 dakika tur attırıldı, dolayısıyla 4 uçak SAW'a bildiğim birde Emirates EBS'e divert etti.
  • Biliyorsunuz bir de, AK-HT usulü var. O hayata geçerse sorun çözüşür sanırım.
  • Bu arada KLM ucaklari en minimum gerekecegi yakiti yaninda goturuyor. Bir kac kere diverti goz onune aliyor, daima fazladan yakit tasimaktansa... Bilginiz olsun idye yazdim...
  • boyle bir durum Amsterdam da yasanmis olsaydi hemen turk firmalari negatif medya bombasina tutulurdu , cok safiz cok ,
  • oluşturma zamanı geldi ve de geçti...hadin gari...kim yapçek? devamlı dogfight!!!
  • 06 inişleri 36 kalkışları olduğu zaman iki uçak arasındaki min. mesafe 5 NM. 24 inişleri 18 kalkışları olduğu zaman min ayırma 8 NM olarak uygulanmakta. Araya bir AN24 benzeri yaklaşma sürati düşük uçak girdiğinde arkasındaki uçakla bu ayırmalar arttırılmak zorunda kalınmakta. Herkese kazasız olaysız iyi uçuşlar. Saygılarımla. ATC

Geçen hafta Salı günü Atatürk Havalimanı trafiğinde aşırı yoğunluk yaşanmış,  yakıtı bitmek üzere olan dört uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilmişti. Rüzgar nedeniyle iki uçak arasındaki mesafenin 5  milden 7 mil’e çıkarılmasının hava trafiğinde sıkışma yaşanmasında etkili olduğu bildirilmişti.

Benzer bir sorun bu akşam saatlerinde de yaşandı.  Atatürk Havalimanı’na inebilmek için çok sayıda uçak dakikalarca İstanbul üzerinde tur attı. Yakıt kritiğine giren KLM Havayolları’nın Amsterdam-İstanbul seferini yapan uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirildi. Uçak saat 16:45’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

©AirportHaber.com

UÇAK YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyemizde sivil havacılık gelişiyor.Her ile bir hv.alanı kampanyası tam gaz Trilyonlar harcanıyor.Temeller atılıyor.THY kar ediyor.Uçaklar alıyor. Özelleştirmeler Taşeron firmalar... İstanbul şehri AHL nin etrafında gelişmiş.Gelişmeye devam ediyor.Son beş yılda herkes gözünü kapamış.Uçaklar havada kalıyor .Bir saate varan holdingler.Çöken slotlar.Perişan yolcular.Yakıtı biten uçaklar.İstanbula uzak yeni meydan çözüm değil. Yeni meydanın ve çevre düzenlemesi,ulaşım sistemi maliyeti.İstanbulu yeniden inşa etmek gibi.Vakit geçmeden yıkın AHL nin etrafını.Yapın batıya bir paralel pist daha.TSK yı ikna edin alın askeri bölgeyi.Gidin doğuya Ataköye kadar.Gerekirse doldurun denizi.AHL 2 yılda kurtulsun.Millet dua etsin.AMA çabuk olmak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçaklar havada dönüp duracağına neden çorlu 'ya inmezler .atıl yatırımları milli servet değerlendirelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Doldursunlar AHL nin önündeki denizi(zaten hafriyat döküm alanı ilan etseler yeter millet bedavadan doldurur) Sonra bir ek proje ekseni diğerlerinden kaçık 2 pist daha çözülür bu dert. pilotu ayrı çilede, biz ayrı kaygılarda vede herhalde en sıkıntılısı o kulede trafiği yapan arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bilgimiz oldu KLM.. yani???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir kaç kez divert diye bişi mi var? Uçak min. yakıtı alıp geliyor demek istedin sanırım? O da zaten daima alternatif meydanlara iniş için yeterlidir. Bahsi geçen gün uçaklar yaklaşık 40 ile 50 dakika tur attırıldı, dolayısıyla 4 uçak SAW'a bildiğim birde Emirates EBS'e divert etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biliyorsunuz bir de, AK-HT usulü var. O hayata geçerse sorun çözüşür sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu arada KLM ucaklari en minimum gerekecegi yakiti yaninda goturuyor. Bir kac kere diverti goz onune aliyor, daima fazladan yakit tasimaktansa... Bilginiz olsun idye yazdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
boyle bir durum Amsterdam da yasanmis olsaydi hemen turk firmalari negatif medya bombasina tutulurdu , cok safiz cok ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
oluşturma zamanı geldi ve de geçti...hadin gari...kim yapçek? devamlı dogfight!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
06 inişleri 36 kalkışları olduğu zaman iki uçak arasındaki min. mesafe 5 NM. 24 inişleri 18 kalkışları olduğu zaman min ayırma 8 NM olarak uygulanmakta. Araya bir AN24 benzeri yaklaşma sürati düşük uçak girdiğinde arkasındaki uçakla bu ayırmalar arttırılmak zorunda kalınmakta. Herkese kazasız olaysız iyi uçuşlar. Saygılarımla. ATC

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000