22 Şubat 2013, Cuma 12:16:16

TÜRKİYE'DEKİ HAVALİMANLARINDA KIZAMIK ALARMI!

Sağlık Bakanlığı, bütün havalimanlarına yazı göndererek havaalanlarında çalışan 1980 ve 1991 doğumluların aşı olmasını istedi. Bütün havalimanlarını kapsayan salgın olasılığının kaynağı bakın ne çıktı?
  • Çelebiyi sevin çelebi iyidir:)
  • Küçültücü ne söylendi ki savunma durumuna geçiliyor. Ya ben bunu anlamıyorum var gücüyle şirketine laf söyletmeyenleri. Arkadaşım çelebi bu sene sana zam bile vermedi sen burda laf söyletmemeye çalışıyorsun :) ayrıca sağlık bu şakaya gelmez terminalde yüzlerce binlerce insanla iletişim halinde olunuyor aşı doğru karar.
  • Çok komiksiniz gerçekten,başınısa taş yağsa Çelebi sorumlu olacak. Şirketimizi bu kadar küçültmenize bir anlam veremiyorum.

AirportHaber’in dün ilk kez yayınladığı aşı uyarısının ardında ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’deki bütün havalimanlarına gönderilen ve 1980-1991 yılları arasında doğan çalışanların kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı olması istenen yazının, Atatürk Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nda iki kızamık vakasına rastlanmasından dolayı hazırlandığı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı’nda kızamık virüsü tespit edilen kişinin Çelebi Hava Servisi’nde çalışan bir kadın olduğu kaydedilirken Esenboğa Havalimanı’ndaki kişinin kimliği ve çalıştığı kurum hakkında bilgi edinilemedi.

Türkiye Halk Sağlık Kurumu tarafından Türkiye’deki bütün havalimanlarına gönderilen yazıda, havalimanında görev yapan 1 Ocak 1980-31 Aralık 1991 yılları arasında doğan tüm personelin bir doz Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak (KKK) aşısı ile aşılanmaları tavsiye edilmişti. Bu yıllar arasında doğan kişilere tek doz aşı yapıldığını tespit eden Sağlık Bakanlığı, koruyucu ikinci dozun da ivedilikle yapılması kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı Kızamık Bilimsel Danışma Kurulu, 22 Ocak tarihinde toplanarak sözkonusu kararı almış, karar valilikler kanalıyla 4 Şubat tarihinde acil kodlu olarak bütün havalimanlarına ulaştırılmıştı.

KABAKULAK:

Tükürük bezlerinin (genelde paratoid bezinin) ağrılı bir şekilde şişmesi ve ateş ile belirginleşir. Hastalığın semptomları ağırlaşırsa yani şiddetli baş ağrısı, yüksek ateş, sürekli kusma, devamlı uyku hali ve testislerde ağrı varsa derhal doktora götürülmelidir. Hastalığın semptomları genelde çocuklarda pek ağır değilken, ergen ve yetişkinlerde daha ağırdır ve nadir de olsa kısırlık (infertilite) veya subfertilite gibi komplikasyonlara yol açabilir.

KIZAMIK:

Kızamık, çocuk hastalıkları arasındadır. Yetişkinlerde görülmemesi, bunların, çocuklukta kızamık geçirmiş olmalarına ve kalıcı bir bağışıklık kazanmalarına bağlıdır. Eğer çocukluğunda geçirmemişse, yaşlılığında bile geçirebilir. Kızamık, tükrük damlacıkları ile bulaşır. İyi havalandırılan, güneşli bir odada kızamığı alma ihtimali azalır. Sonbaharda hastalık artar. Kış aylarında, bilhassa Martta ve soğuk geçen Nisan aylarında en üst seviyeye çıkar. Salgınlar yapar.

KIZAMIKÇIK:

Kızamıkçık, özel bir virüs olan Rubella ile meydana gelen, bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalığı ilk olarak Nagner, 1829'da kızamık ve kızıldan ayırmıştır. Hastalık, en çok kış ve ilkbahar aylarında artar, geniş salgınlar yapmaz. Temasla bulaşır. Daha çok 2-10 yaş arasındaki çocuklarda görülür. Büyükler arasında nadirdir. Kuluçka dönemi: 15-25 gün arasında değişir. Rubella enfeksiyonlarının yaklaşık yarısı asemptomatiktir. Hastalığın ilk bulgusu, yüzden beden ve uzuvlara yayılan ve iki günün içinde kuruyan pembe lekelerin görünüşüdür.

 

TÜRKİYE'DEKİ HAVALİMANLARINDA KIZAMIK ALARMI!

Yorumlar

misafir2 ~ 11 yıl önce
Çelebiyi sevin çelebi iyidir:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Küçültücü ne söylendi ki savunma durumuna geçiliyor. Ya ben bunu anlamıyorum var gücüyle şirketine laf söyletmeyenleri. Arkadaşım çelebi bu sene sana zam bile vermedi sen burda laf söyletmemeye çalışıyorsun :) ayrıca sağlık bu şakaya gelmez terminalde yüzlerce binlerce insanla iletişim halinde olunuyor aşı doğru karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Çok komiksiniz gerçekten,başınısa taş yağsa Çelebi sorumlu olacak. Şirketimizi bu kadar küçültmenize bir anlam veremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000