28 Şubat 2018, Çarşamba 11:55:15

THY'nin yeni robotu iş başı yaptı!

Yolcularına yalnızca seyahatleri esnasında değil seyahat öncesi ve sonrasında da ayrıcalıklı deneyimler sunmak için çalışmalar gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu amaçla geleceğin teknolojilerini takip etmeye devam ediyor
  • Damage bagajlari tespit edebiliyor mu ? Yolcularin mil kartlarini bulma ve ekleme ozelligine sahip mi ? Engelli yolcu tespiti yapabiliyor mu ? Excess ucreti tahsil edebiliyor mu ? Alkollu yolcuyu ucusa kabul edebiliyor mu ? El bagajlarini maksimum 8 kg olmasi gerektigini soyleyebiliyor mu ? Yurt disi ucuslarinda dokuman kontrolu saglayabiliyor mu ? Daha bir cok ????? . Güvenlik acisindan Saglikli bir karar olmamıs.
  • Kesin tecavüze uğrar sonrasında darp edilir. Tamir edilip göreve yeniden başlar bu seferde öldürürler.
  • Robot kadrolumu taşeron mu
  • Maalesef bu gibi teknolojik gelişmeler iyi gibi gözükebilir ancak meselenin diğer yönünde bir çok TGS çalışanı işinden olacak! Acı ama gerçek!!
  • “Ne diyorsun seni anlamıyorum” derse format atar aklını alırım
  • TGS işsiz kalacak...
  • Yılların Şefi Ersin Bey; Emeğinize sağlık başarılarınız devamını dilerim. Tebrikler
  • Arkadaşlar teknoloji veya makine otomosyonu hayatımıza yerleştikçe insanların çoğu işsiz kalacak. bu robotlar diyelim ki oldu. ne olacak. Kontuar da çalışan işçi kapı önüne konulacak. Şimdi bazı akıllılar derki gitsin başka alanda çalışsın. Gidecek alanlar her geçen gün bu tip otomasyon ve robot laşarak dahada azalıyor. bu kadar işsiz sayısı niye artıyor sanıyorsunuz. halı tezgahlarından kaç bin kişi ekmek yiyiyordu makine icat oldu dönüldü makineye her makineye 1 kişi yeter diğerleri işsiz kaldı. olay bu. o yüzden fazla güvenmeyin. iş sahaları daralıyor patron daha çok kazanıyor.
  • Hayatimda gordugum en fuzuli islerden biri. Millet bagaj teslimini otomasyona ceviriyor, tum yolculari otomatik bagaj birakma noktalarina yonlendiriyor, bizimkiler yolcunun elinden bagaji alip banda tasiyan kasa (robot diyemiyorum, humanoid degil sekli) yapmislar. Kafa olmayinca teknoloji olsa ne yazar, olmasa ne yazar..
  • Yol yaptılar

Yolcularına yalnızca seyahatleri esnasında değil seyahat öncesi ve sonrasında da ayrıcalıklı deneyimler sunmak için çalışmalar gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu amaçla geleceğin teknolojilerini takip etmeye devam ediyor. Bayrak taşıyıcı havayolunun prototip olarak değerlendirdiği akıllı bagaj robotu “Leo” transfer merkezi Atatürk Havalimanı’nda yolculara ve basına tanıtıldı.

Havayolu taşımacılığına yönelik bilgi teknolojileri üretiminde önde gelen kuruluşlardan biri olan Sita tarafından geliştirilen bagaj robotu “Leo”, online olarak check-in işlemini evinde, ofisinde tamamlayan veya havalimanı kiosklarından gerçekleştiren yolculara hizmet vermek amacıyla geliştirildi.

“Leo”, yolcuları havalimanında karşılayarak, boarding kartının veya cep telefonundaki boarding kare kodunun okutulması ile bagaj etiketi üretiyor ve son aşamada bagajı yolcudan teslim alarak güvenli bir şekilde bagaj teslim noktası çalışanına ulaştırıyor. Proje, yolcuların havalimanındaki işlemlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde çözerek seyahatlerinden alacakları keyfe odaklanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Yolcu bagajlarının hedeflendiği sürede ve güvenli şekilde ulaştırılması konusunda 2017 yılını bin yolcu başına 5.1 aksaklık oranıyla Avrupa ortalamasına göre* oldukça başarılı bir performansla tamamlayan bayrak taşıyıcı havayolu bagaj operasyonu ile ilgili her yıl ortalama beş büyük projeyi hayata geçirerek yolcu bagajlarına büyük önem veriyor.

Türk Hava Yolları, 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda yolcuları ile buluşturacağı modern teknolojileri araştırmaya ve üretmeye de devam edecek.  Akıllı bagaj robotu LEO da bu vizyonun bir ön tanıtımı olarak üç gün boyunca Atatatürk Havalimanı’nda yolcularla tanışacak.

Akıllı robot Leo ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları bagaj hizmetleri operasyon yönetim şefi Ersin Pehlivan; 'Yolcu memnuniyeti açısından bagaj operasyonları Türk Hava Yolları olarak bizim için çok önemli. İnovasyona oldukça önem veriyoruz. Bu kapsamda robotumuz Leo'yu buraya getirdik. Bu robot evden yada mobil yöntemle check-in yapmış yolcularımızın cep telefonlarında boarding kartı kare kod olarak oluşmuş oluyor. Yolcumuz buraya geldiğinde valizini teslim etmek için kontuara gitmek zorunda kalmıyor. Bagajını robotumuza teslim ediyor ve robotomuz da bagajı kontuara götürerek güvenli bir şekilde teslim ediyor. Tek parça bagajda 32 kilo sınırı bulunuyor' dedi.

Testin başarılı olması durumunda robotların sayısının artıracağını ifade eden Pehlivan; 'Teknolojiye ihtiyaç devamlı artıyor. Araştırmalarımız devam ediyor. Söz konusu uygulamanın 3. havalimanı için de faydalı olacağını söyleyebiliriz' dedi.

Akıllı robot Leo, 3 gün boyunca Atatürk Havalimanı'nda test edilecek.











 

THY'nin yeni robotu iş başı yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

? ~ 6 yıl önce
Damage bagajlari tespit edebiliyor mu ? Yolcularin mil kartlarini bulma ve ekleme ozelligine sahip mi ? Engelli yolcu tespiti yapabiliyor mu ? Excess ucreti tahsil edebiliyor mu ? Alkollu yolcuyu ucusa kabul edebiliyor mu ? El bagajlarini maksimum 8 kg olmasi gerektigini soyleyebiliyor mu ? Yurt disi ucuslarinda dokuman kontrolu saglayabiliyor mu ? Daha bir cok ????? . Güvenlik acisindan Saglikli bir karar olmamıs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye gerçekleri ~ 6 yıl önce
Kesin tecavüze uğrar sonrasında darp edilir. Tamir edilip göreve yeniden başlar bu seferde öldürürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Robot Leo ~ 6 yıl önce
ve yayginlastiginda diger robot arkadaslari mobbinge de ugrar bu sirkette. Demedi demeyin.
Periyodik ~ 6 yıl önce
Robot kadrolumu taşeron mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 6 yıl önce
Maalesef bu gibi teknolojik gelişmeler iyi gibi gözükebilir ancak meselenin diğer yönünde bir çok TGS çalışanı işinden olacak! Acı ama gerçek!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Formatçı geldi haaaanım ~ 6 yıl önce
“Ne diyorsun seni anlamıyorum” derse format atar aklını alırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaaa ~ 6 yıl önce
TGS işsiz kalacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkür ~ 6 yıl önce
Yılların Şefi Ersin Bey; Emeğinize sağlık başarılarınız devamını dilerim. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fazla sevinmeyin ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar teknoloji veya makine otomosyonu hayatımıza yerleştikçe insanların çoğu işsiz kalacak. bu robotlar diyelim ki oldu. ne olacak. Kontuar da çalışan işçi kapı önüne konulacak. Şimdi bazı akıllılar derki gitsin başka alanda çalışsın. Gidecek alanlar her geçen gün bu tip otomasyon ve robot laşarak dahada azalıyor. bu kadar işsiz sayısı niye artıyor sanıyorsunuz. halı tezgahlarından kaç bin kişi ekmek yiyiyordu makine icat oldu dönüldü makineye her makineye 1 kişi yeter diğerleri işsiz kaldı. olay bu. o yüzden fazla güvenmeyin. iş sahaları daralıyor patron daha çok kazanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasa ~ 6 yıl önce
Hayatimda gordugum en fuzuli islerden biri. Millet bagaj teslimini otomasyona ceviriyor, tum yolculari otomatik bagaj birakma noktalarina yonlendiriyor, bizimkiler yolcunun elinden bagaji alip banda tasiyan kasa (robot diyemiyorum, humanoid degil sekli) yapmislar. Kafa olmayinca teknoloji olsa ne yazar, olmasa ne yazar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdolsun ~ 6 yıl önce
Yol yaptılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdolsun ~ 6 yıl önce
Köprü var, yeni havaalanılari var, bol bol cami var, kaçak Göcek Afgan, Irak, Suriyeli var bolcana, kafayı yemişler var, Hamdolsun hacı hoca çok, Çocuklarımızın geleceği parlak ,Eğitim çok iyi sağlık hepten iyi, Arabaya 50 lira koydum mu 1 ay yetiyo .Özgürlük herkesin hakkı bu zaten var Adalet herkese eşit bikere. .yaz yaz bitmez bütün güzellikler bizde 1 Numarayiz...... Hayat Herşeye rağmen Güzel diyelim AMA ..Batan güneşi dusunecegine Tekrar doğunda Ne yaparım diye Düşün.....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000