30 Nisan 2009, Perşembe 16:36:43

Termal kamera VIP salonuna da giriyor

Domuz Gribi Virüsü ile mücadele için Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na da Termal kamera kurulacağı öğrenildi.
  • vah vah niye bu kadar geç kalınmış vip e termal kamera koymak için? ayıp değil mi?? cık cık..o değerli!!! şahsiyetlere bir şey olursa Allah muhafaza ne olur memleketimizin hali??bence vip e tam teşekküllü 5 yıldızlı rabbim cleveland dedi tarzda bir de hastane yapılması lazım ...yılda 100.000 zat-ı muhterem vip den geçiyormuş...milletin vergileri ile millete hava atnlar,aşağılayanlar,kanını emenler ,hainler,sahtekarlar ,tozcular,hayali ihracatçılar vs çok hakediyorlarmış gibi de vip i kullanıyorlar..kullanın bakalım aten gelişmemiş ülkelerde gelişmemiş toplumlar dolayısıyla gelişmemiş yöneticiler çok meraklıdırlar böyle gösterişe,havaya,özel muamele ye..yurtdışında herkes giremiyor vip e ....milletvekili bile olsanız..onların ne farkı var?
  • dun aksam sabıha gokcen havalimanı dıshatlar gelıs salonu pasaport kontrolu oncesıne termal kamera kurulmus ve bu saatten berı geln tum yolcular kamera onunden gecırlerek kontrol yapılmaya baslanmıstır
  • Her işimiz "dostlar alışverişte gorsun" ... VIP yolcusu virüs kapmıyor mu? uzun uçuşta ayni kabinin havasını soluyorlar saatlerce. Gerçekten de zor alınacak önlemlerde sınırlı. Virüsü veni almış biri tam semptomlar başlamadan önce de termal kameradan geçebilir. Ya da farzedelim hastayı tespit ettiniz, o zaman o uçakta seyahat eden tüm personel ve yolcularında (en azından temas edenlerin) belli süre gözetim altında tutulması gerekir. İnşaallah hiç böyle bir vakayla karşılaşmayız.
  • Termal kamera önlemi bana fazla yetersiz geldi. Ya gelen yolcuda virüs henüz kuluçka dönemindeyse ve o kişinin ateşi yoksa ne olacak? Ayrıca yol geçen hanına dönmüş VİP salonunada bir kamera yetermi o da tartışılır.
  • Gerekli önlemlerin alınması çok güzel... SAW a da acil konulmalı nede olsa buradanda uluslararası uçuşlar var... Acil durum ilan edildi tüm avrupada ve biz de avrupaya uçuyoruz.... Acil önlem alınsın lütfen... SAW için

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün 1993 ve 1996 yıllarındaki genelgeleri uyarınca VIP (Çok Önemli Kişi) Salonu'ndan geçen kişiler de önlem için Termal kamera önünden geçirilecek. 

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'nün aldığı her biri 20 bin Euro olan kameraların öncelikle yurtdışı uçuşların yoğun olduğu havalimanlarının dış hat terminallerine kurulduğunu söyledi. Ulutaş, İstanbul'a domuz gribi riski yüksek olan Meksika ile bağlantılı uçuş yapılan ABD, İspanya, Portekiz, Fransa ve İngiltere'den gelen VIP yolcuların da uçak indikten sonra sağlık denetiminden geçtiğine işaret ederek, daha emin olmak ve ikinci bir kontrol için VIP salonuna da Termal kamera konmasının faydasına değindi. Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'nün kameraları yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Ulutaş, söz konusu kameranın Çin'deki havalimanlarında sabit olarak sürekli kullanıldığını dile getirdi.

KONTROLLER NASIL YAPILIYOR?

Sağlık Denetleme Merkezi görevlileri öncelikle Meksika ile bağlantılı ABD, İspanya, Portekiz, Fransa ve İngiltere'den gelen uçaklardaki yolcuların virüs riski taşıyıp taşımadığına dikkat ediyor. Öncelikle bütün yolculardan uçuş öncesi, kaptan pilot denetiminde 'deklarasyon kartı' doldurmaları isteniyor. Herhangi bir rahatsızlıkları olup olmadığı, en son hangi ülkelere uçtukları sorulan yolcular kişisel bilgilerini de karta not ediyor. Uçuş esnasında da kabin ekibi öksüren ve durumu şüpheli yolcuları takip ediyor. Acil bir vaka olduğunda kaptan pilot durumu sağlık önlemleri alınması için uçuş kontrol kulesine bildiriyor. Herhangi bir vaka tespit edilmezse bile uçağın yanaştığı körük kapısına gelen bir doktor ve iki hemşire, yolculara ait deklarasyon kartlarını inceleyip, uçuş personeline şüpheli bir vaka olup olmadığını soruyor. Daha sonra bütün yolcular dış hat terminali pasaport noktasına monte edilen Termal kamera önünden geçiriliyor. Burada ateşi 38.5 derecenin üzerinde olanların takibi yapılıyor. Eğer şüpheli bir durum ile karşılaşıldığında yolcu sorgulanıyor. Riskli hallerde kişiye karantina tedbirleri uygulanıp ambülansla ilgili hastanenin İntaniye servisine gönderiliyor.

VIP'TEN 100 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ GEÇİYOR

Havalimanı VIP salonlarından kimlerin gelip geçmesi gerektiği Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün genelgesiyle belirleniyor. Öncelikle yerli ve yabancı Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili ve üst düzey devlet memurlar ile liyakat sahibi kişilerin ücretsiz kullanımı için tahsis edilen VIP Salonu'ndan 'maiyet' adı ile başka kişiler de faydalanmaya başladı. Alınan bilgiye göre; Türkiye'nin en fazla VIP yolcusunu ağırlayan Atatürk Havalimanı VIP salonundan her yıl yüz binin üzerinde kişinin gelip geçtiği kaydedildi.

Termal kamera VIP salonuna da giriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
vah vah niye bu kadar geç kalınmış vip e termal kamera koymak için? ayıp değil mi?? cık cık..o değerli!!! şahsiyetlere bir şey olursa Allah muhafaza ne olur memleketimizin hali??bence vip e tam teşekküllü 5 yıldızlı rabbim cleveland dedi tarzda bir de hastane yapılması lazım ...yılda 100.000 zat-ı muhterem vip den geçiyormuş...milletin vergileri ile millete hava atnlar,aşağılayanlar,kanını emenler ,hainler,sahtekarlar ,tozcular,hayali ihracatçılar vs çok hakediyorlarmış gibi de vip i kullanıyorlar..kullanın bakalım aten gelişmemiş ülkelerde gelişmemiş toplumlar dolayısıyla gelişmemiş yöneticiler çok meraklıdırlar böyle gösterişe,havaya,özel muamele ye..yurtdışında herkes giremiyor vip e ....milletvekili bile olsanız..onların ne farkı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dun aksam sabıha gokcen havalimanı dıshatlar gelıs salonu pasaport kontrolu oncesıne termal kamera kurulmus ve bu saatten berı geln tum yolcular kamera onunden gecırlerek kontrol yapılmaya baslanmıstır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her işimiz "dostlar alışverişte gorsun" ... VIP yolcusu virüs kapmıyor mu? uzun uçuşta ayni kabinin havasını soluyorlar saatlerce. Gerçekten de zor alınacak önlemlerde sınırlı. Virüsü veni almış biri tam semptomlar başlamadan önce de termal kameradan geçebilir. Ya da farzedelim hastayı tespit ettiniz, o zaman o uçakta seyahat eden tüm personel ve yolcularında (en azından temas edenlerin) belli süre gözetim altında tutulması gerekir. İnşaallah hiç böyle bir vakayla karşılaşmayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Termal kamera önlemi bana fazla yetersiz geldi. Ya gelen yolcuda virüs henüz kuluçka dönemindeyse ve o kişinin ateşi yoksa ne olacak? Ayrıca yol geçen hanına dönmüş VİP salonunada bir kamera yetermi o da tartışılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gerekli önlemlerin alınması çok güzel... SAW a da acil konulmalı nede olsa buradanda uluslararası uçuşlar var... Acil durum ilan edildi tüm avrupada ve biz de avrupaya uçuyoruz.... Acil önlem alınsın lütfen... SAW için

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000