26 Temmuz 2011, Salı 15:55:20

RÜZGAR TERS ESİNCE...

Atatürk Havalimanı bitişiğinde bulunan Ayamama deresindeki otların sıcaktan yanması nedeniyle 17-35 pistine yapılan inişlerde kısa süreli aksama yaşandı.
  • 17-35 pistine inişler ILS sistemi ile gerçekleşmiyor mu? inişlerde neden aksama olmuş? kahraman pilotlar neden etkilenmiş?
  • Şahsen böyle bir yangının çıkma ihtimalini 10 - 15 gündür öngörüyordum. Bu tür kuru otlar sıcak havalarda buyuk risk. Aynı risk sahilden havaalanına gelirken THY-OPET yakıt tesisleri civarındaki kuru otluk alan için de var. Her geçişimde THY-OPET'ci arkadaşların buraları (sınırları dışında olsa da) neden biçtirmediklerini soruyorum kendime.
Bugün öğlen saatlerinde Ayamama deresinde meydana gelen yangının ardından 17-35 pistine yapılan inişler kısa süreyle 05-23 pistine alındı. Rüzgar nedeniyle 1/7 pistine inişleri çok etkilemediği belirtilen yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından inişler yeniden 17-35 pistinden yapılmaya devam edildi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Sefaköy’deki bir binanın 7.katında patlayan tüp nedeniyle çıkan yangında da seferler kısa bir süre aksamıştı.

©AirportHaber.com






RÜZGAR TERS ESİNCE...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
17-35 pistine inişler ILS sistemi ile gerçekleşmiyor mu? inişlerde neden aksama olmuş? kahraman pilotlar neden etkilenmiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şahsen böyle bir yangının çıkma ihtimalini 10 - 15 gündür öngörüyordum. Bu tür kuru otlar sıcak havalarda buyuk risk. Aynı risk sahilden havaalanına gelirken THY-OPET yakıt tesisleri civarındaki kuru otluk alan için de var. Her geçişimde THY-OPET'ci arkadaşların buraları (sınırları dışında olsa da) neden biçtirmediklerini soruyorum kendime.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000