19 Şubat 2011, Cumartesi 08:43:58

RÜŞVET ALIRKEN ELİNİ ÖPTÜRÜYORDU

Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürü Hayrettin Eker, gizli kamera tarafından 41 kez rüşvet alırken görüntülendi. Kendisine 'Baba' diye hitap edilen Eker, rüşvet zarfını aldığı kişilere elini öptürüyordu.
  • bahşiş ne zaman rüşvet oldu.bahşiş bu...
  • İktidar ve sayın bakanlar sanırım bir açıklama yapar. Ne derler ? Arkasındayız yapmaz. Kamera kayıtları ne olacak ? Onlar sahtedir. Muhalefetin işidir.
  • Şimdi gümrükten geliyorum haberler iyi. Hayrettin Bey yetimlere baktığı için serbest bırakılmış. Sonuçta amme hizmeti yapıyor bir nevi. Zenginden alıp fakire veriyor. Güzel iş. Gümrükten çıkıp THY'ye uğradım. Tokat'a her gün sabah akşam iki sefer yapacaklarmış. Hayırlı olsun. Haberlerimiz devam edecek.
  • İşte bu dönemin partizanları. Cuma namaza gider sonra da rüşvet yer. Olmaz olsun böyle insanlar. Bunları göreve getiren yandaşları nerede acaba şimdi ?
  • BU VE BUNUN GIBI DAHA NICELERI VAR...CUMA GUNU NAMAZ VAKTI RUSVET GETIREN AYAKCIYA SIMDI OLMAZ NAMAZDAN SONRA GEL DIYELERI BILIYORUZ...KANUNUN,ADALETIN,DEVLETIN OLMADIGI YERDE BOYLE ADAMLAR ELLERINI DE BASKA YERLERINI DE 41 DEGIL 4100 KERE OPTURURLER.....BIR DE UTANMADAN MANIFESTO YAZMIS ..ALLAH HEPINIZIN BELASINI VERSIN...
  • Sıkıyorsa tüm malvarlıklarına el koyup en az 5 yıl içerde yatırın bakalım yapan yapabiliyormu
  • Hep bunu merak ederim. Tüm bu onursuzluktan sonra bir insan gece yatağa girdiğinde vicdanı onu rahat bırakır mı diye. Midemi bulandırdı bu adam.. Tabi bu gümrükte görünen..bir de görünmeyenler var
  • koğuş ağasının elini öpersin. şam babası
  • yiyin efendiler yiyin afiyet olsun
  • 41 kere maşallah
Müdürlük koridorlarına "Doğruluk Manifestosu" astıran AHL Kargo Gümrük Müdürü Hayrettin Eker'in, makam odasına konulan gizli kamera tarafından tam 41 kez rüşvet alırken görüntülendiği ortaya çıktı. Firma temsilcileri ve memurlarının "Baba" diye hitap ettiği Hayrettin Eker'in rüşvet zarfını alırken bir de elini öptürdüğü belirlendi. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan soruşturma dosyasında, rüşvet ve yolsuzluk çarkını tüm çıplaklığıyla ortaya seren müthiş ayrıntılar yer alıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre; alınan ihbarlar üzerine gümrükteki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için start veren Mali Şube polisi, şüphelilerin takibinde son teknolojiyi kullandı. Çeteye yönelik soruşturmada takip edilen en önemli isimlerden biri de AHL Kargo Gümrük Müdürü Hayrettin Eker'di. Eker'in makam odasına mahkeme kararıyla, Mali polis tarafından çok özel bir yöntemle 14 Kasım 2010'da gizli kamera yerleştirildi. Bu kamera operasyon günü olan 7 Ocak 2011'e kadar 3 ay boyunca makam odasında olan biten her şeyi kaydetti. Gizli kamera sadece, Cumhuriyet Bayramı, Kurban Bayramı ve arıza yaptığı birkaç gün kapalı kaldı.

'DOĞRULUK MANİFESTOSU'
Hazırlanan fezlekeye göre, AHL müdürlüğünün koridorlarına "Doğruluk Manifestosu" astırarak "Rüşvetçilerin karşısında dimdik duracağım diyen" Hayrettin Eker makam odasında hiç de öyle davranmıyordu. Gizli kamera, 3 ay içinde tam 41 rüşvet alışverişini görüntüledi. Bu rüşvet görüntüleri bir tutanakla birlikte Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. 14'ü tutuklu 46 şüphelinin bulunduğu soruşturmayla ilgili tutanaklarda rüşvet görüntüleri şu şekilde anlatılıyor: "Firma temsilcisi zarf içinde getirdiği parayı, hızlıca Hayrettin Eker'in masasındaki sümenin altına bırakıyor.

Bu işlem sırasında rüşvet veren kişiler; dikkatli ve tedirgindi. oldukları gözlerden kaçmıyor. Firma temsilcisi odadan çıktıktan sonra Hayrettin Eker zarfı açarak içindeki paraları ya pantolonunun ya da askıdaki pardösünün iç cebine atıyor. Hayrettin Eker'in memurları ise rüşvet parasını, müdürlerinin yanına diz çökerek ya çekmecesine ya da ceketinin cebine koyuyor." Rüşvet alış verişi sırasında Hayrettin Eker'in makam odası ilginç ritüellere de sahne oluyor. Bilhassa memurları, içi para dolu zarfı verdikten sonra "Baba" diye hitap ettikleri Eker'in elini öpüyor.

Yine mahkemeye delil olarak sunulan gizli kamera görüntülerine göre makam odasında ilginç konuşmalar gerçekleşiyor. O konuşmalardan birinde Eker'in aldığı rüşvet sonrası "Allah razı olsun bayram harçlığı!" dediği duyuluyor. Yine bir başka rüşvet konuşmasında Hayrettin Eker parayı az bulunca "Al ulan bunu! Daha öncede kabul etmeyeceğimi söylemiştim. Yetim öğrencilerim var benim. Geçen sene 4 taneydi şimdi 7 tane... Tamamı yetim. Yetimlere yetmiyor bu" diyor.

(İnternet Haber)

RÜŞVET ALIRKEN ELİNİ ÖPTÜRÜYORDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
bahşiş ne zaman rüşvet oldu.bahşiş bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İktidar ve sayın bakanlar sanırım bir açıklama yapar. Ne derler ? Arkasındayız yapmaz. Kamera kayıtları ne olacak ? Onlar sahtedir. Muhalefetin işidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi gümrükten geliyorum haberler iyi. Hayrettin Bey yetimlere baktığı için serbest bırakılmış. Sonuçta amme hizmeti yapıyor bir nevi. Zenginden alıp fakire veriyor. Güzel iş. Gümrükten çıkıp THY'ye uğradım. Tokat'a her gün sabah akşam iki sefer yapacaklarmış. Hayırlı olsun. Haberlerimiz devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşte bu dönemin partizanları. Cuma namaza gider sonra da rüşvet yer. Olmaz olsun böyle insanlar. Bunları göreve getiren yandaşları nerede acaba şimdi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU VE BUNUN GIBI DAHA NICELERI VAR...CUMA GUNU NAMAZ VAKTI RUSVET GETIREN AYAKCIYA SIMDI OLMAZ NAMAZDAN SONRA GEL DIYELERI BILIYORUZ...KANUNUN,ADALETIN,DEVLETIN OLMADIGI YERDE BOYLE ADAMLAR ELLERINI DE BASKA YERLERINI DE 41 DEGIL 4100 KERE OPTURURLER.....BIR DE UTANMADAN MANIFESTO YAZMIS ..ALLAH HEPINIZIN BELASINI VERSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sıkıyorsa tüm malvarlıklarına el koyup en az 5 yıl içerde yatırın bakalım yapan yapabiliyormu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hep bunu merak ederim. Tüm bu onursuzluktan sonra bir insan gece yatağa girdiğinde vicdanı onu rahat bırakır mı diye. Midemi bulandırdı bu adam.. Tabi bu gümrükte görünen..bir de görünmeyenler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
koğuş ağasının elini öpersin. şam babası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yiyin efendiler yiyin afiyet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
41 kere maşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000