17 Mart 2010, Çarşamba 07:36:55

RÖTARLAR ÇOĞALDI, YÖNLENDİRMELER BAŞLADI

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yoğun hava trafiği nedeniyle uçaklar dakikalarca havada tur atmak zorunda kaldı.
  • atatürk havalimaninin artan trafik karsisinda kücük kaldigini ve hava trafiginin iyi yönetilmedigini düsünüyorum.münih havalimaninda 2 tane 4000 m,lik pist var güde 1000 den fazla trafik var hicbir aksaklik olmuyor,ama limanin oturdugu alan cok büyük.
  • Bence Atatürk artık yolcu trafiğine kapatılsın. Sadece küçük askeri uçaklar, Cessna ve eğitim uçakları, bazen de planörler için kullanılsın. Artık şehirde bir tehdit orası. Bir kaç kargo uçağı ve charter için de kullanılabilir. Gelen 3-5 turisti de kaçırmayalım.
  • ahl nin trafiği köprü trafiğine döndü. çokmu zor yurtdışı aktarmaları izmir ve ankara ya yönlendirmek?
  • peki, SAW meydanının, "park yeri kalmadı" bahanesiyle, yakıt nedeniyle emergency bildirmiş bir uçağı indirmeyip, IST'e geri gönderme gibi bir lüksü var mı? Bunun hesabını kim soracak? Uçak yanıyor olsa "bizde park yeri yok, IST'e geri dönün, onlar başınızın çaresine baksın" mı diyecekler? Nerede kaldı emergency ilan etmiş bir uçağa mümkün olan bütün desteği vermek?
  • Etrafındaki arsaların tamamı el değiştirir,ondan sonra ortada kalan daracık araziye milyar dolarlar yatırım yapılarak yeni havalimanı inşa edilir. Beş,on sene sonra o havalimanı da küçük gelmeye başlar. Genişleme alanı kalmadığı ve etrafı tamamen rant alanı olarak yapılaştığı için,haydi başlanır yeni bir havalimanı arazisi aranmaya. Örnek AHL. Florya/Fly-Inn tarafına bakın bir rezalet. Ataköy tarafına bakın, zaten devlet gelmiş ve kendi eliyle havalimanının burnunun dibine bir kasaba kurmuş. 18/36 pistinin kara tarafına bakın aynı terane. En son yapılan paralel piste bakın. Bile,bile yapılmadımı? İnşası sırasında değişen her bakan ihaleyi iptal edip yeniden ihaleye çıkmadımı? Yenilenmesi gereken havalimanı değil kafalar.O da çok zor.
  • Seçime doğru İstanbula yeni havalimanı geliyor Silivri dolayları sevgiler saygılar bir kenara arşivleyin bu sözümü.........
  • arkaşlar gerçek sorun buki tüm uçuşları tek merkezde toplarsanınız dünyanın en büyük havalimanıda yetersiz kalır gün gelir. sorunu doğru analiz etmek lazım istanbul gibi koca metrepola gelmek isteyin çok trafik var bunun iki alternatif var 1-alternatif merkezler oluşturmak (ankara izmir antalya) 2 istanbul yada yakın mesafede şehirlere büyük havalimanları yapmak yeşilköyün yökünü %50 azaltacak limanlar açmak ve uçakları yani açılan limanlara yöyönlenme
  • istanbula artık yeni, modern, 3-4 pistli bir havaalanı şart.onu bunu büyütmek de bir yere kadar.gün gelir yine yetmez.şimdiden başlamak lazım.erken kalkan çok yol alır.bu günler daha güzel günler.beteri de gelecek bu havaalanlarıyla devam ettikçe
  • Milionluk bir sehirde Havaalani problemi, dünyada hic bir sehirde böle bir sey yok. THY bir yandan Filosunu büyütüyor, milyonlarca para harciyor reklam icin ,öbür yandan Istanbulda havaalani rezaleti yasaniyor . Transit yolcu kazanman icin yolcunun havalimaninda bekleme saatini minimuma indirceksin cünki yolcular buna dikat ediyor bilet alirken. bukadar rötarla ucak kacirmalar olcak haliyle buda büyük zarar olur. onun icin su havalimani büyütcekmisiniz yenilicekmisiniz neyapcaksaniz biranönce yapin cok gec kalmadan.
  • Her şeyin en iyisini bildikleri gibi bu işin de en iyisini sayın büyüklerimiz bilirler. Bu kadar profesyonel yorum yapar ama bir sayın büyüğümüz bir cevap verir, yapılan yorumların hepsi havada kalıverir.

Dün akşam 18.00 sıralarında başlayan yoğunluk nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklar 30 dakika ile bir saat arasında değişen sürelerle havada tur atarak, sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Türk Hava Yolları'na ait bir kargo uçağı ile Tunus Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Atatürk Havalimanı'nda adı kazalarla anılan 06/24 pisti onarım ve pist uzatma çalışmaları nedeniyle geçtiğimiz günlerde trafiğe kapatılınca iniş ve kalkışlar mevcut iki pistten yapılmaya başlanmıştı.

(Sabah)

RÖTARLAR ÇOĞALDI, YÖNLENDİRMELER BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
atatürk havalimaninin artan trafik karsisinda kücük kaldigini ve hava trafiginin iyi yönetilmedigini düsünüyorum.münih havalimaninda 2 tane 4000 m,lik pist var güde 1000 den fazla trafik var hicbir aksaklik olmuyor,ama limanin oturdugu alan cok büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence Atatürk artık yolcu trafiğine kapatılsın. Sadece küçük askeri uçaklar, Cessna ve eğitim uçakları, bazen de planörler için kullanılsın. Artık şehirde bir tehdit orası. Bir kaç kargo uçağı ve charter için de kullanılabilir. Gelen 3-5 turisti de kaçırmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahl nin trafiği köprü trafiğine döndü. çokmu zor yurtdışı aktarmaları izmir ve ankara ya yönlendirmek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
peki, SAW meydanının, "park yeri kalmadı" bahanesiyle, yakıt nedeniyle emergency bildirmiş bir uçağı indirmeyip, IST'e geri gönderme gibi bir lüksü var mı? Bunun hesabını kim soracak? Uçak yanıyor olsa "bizde park yeri yok, IST'e geri dönün, onlar başınızın çaresine baksın" mı diyecekler? Nerede kaldı emergency ilan etmiş bir uçağa mümkün olan bütün desteği vermek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Etrafındaki arsaların tamamı el değiştirir,ondan sonra ortada kalan daracık araziye milyar dolarlar yatırım yapılarak yeni havalimanı inşa edilir. Beş,on sene sonra o havalimanı da küçük gelmeye başlar. Genişleme alanı kalmadığı ve etrafı tamamen rant alanı olarak yapılaştığı için,haydi başlanır yeni bir havalimanı arazisi aranmaya. Örnek AHL. Florya/Fly-Inn tarafına bakın bir rezalet. Ataköy tarafına bakın, zaten devlet gelmiş ve kendi eliyle havalimanının burnunun dibine bir kasaba kurmuş. 18/36 pistinin kara tarafına bakın aynı terane. En son yapılan paralel piste bakın. Bile,bile yapılmadımı? İnşası sırasında değişen her bakan ihaleyi iptal edip yeniden ihaleye çıkmadımı? Yenilenmesi gereken havalimanı değil kafalar.O da çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Seçime doğru İstanbula yeni havalimanı geliyor Silivri dolayları sevgiler saygılar bir kenara arşivleyin bu sözümü.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkaşlar gerçek sorun buki tüm uçuşları tek merkezde toplarsanınız dünyanın en büyük havalimanıda yetersiz kalır gün gelir. sorunu doğru analiz etmek lazım istanbul gibi koca metrepola gelmek isteyin çok trafik var bunun iki alternatif var 1-alternatif merkezler oluşturmak (ankara izmir antalya) 2 istanbul yada yakın mesafede şehirlere büyük havalimanları yapmak yeşilköyün yökünü %50 azaltacak limanlar açmak ve uçakları yani açılan limanlara yöyönlenme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istanbula artık yeni, modern, 3-4 pistli bir havaalanı şart.onu bunu büyütmek de bir yere kadar.gün gelir yine yetmez.şimdiden başlamak lazım.erken kalkan çok yol alır.bu günler daha güzel günler.beteri de gelecek bu havaalanlarıyla devam ettikçe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milionluk bir sehirde Havaalani problemi, dünyada hic bir sehirde böle bir sey yok. THY bir yandan Filosunu büyütüyor, milyonlarca para harciyor reklam icin ,öbür yandan Istanbulda havaalani rezaleti yasaniyor . Transit yolcu kazanman icin yolcunun havalimaninda bekleme saatini minimuma indirceksin cünki yolcular buna dikat ediyor bilet alirken. bukadar rötarla ucak kacirmalar olcak haliyle buda büyük zarar olur. onun icin su havalimani büyütcekmisiniz yenilicekmisiniz neyapcaksaniz biranönce yapin cok gec kalmadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her şeyin en iyisini bildikleri gibi bu işin de en iyisini sayın büyüklerimiz bilirler. Bu kadar profesyonel yorum yapar ama bir sayın büyüğümüz bir cevap verir, yapılan yorumların hepsi havada kalıverir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000