26 Haziran 2010, Cumartesi 08:38:53

Pistin açılışını dört gözle bekliyor!

Sabah Gazetesi yazarlarından Şelale Kadak, Atatürk Havalimanı'nın yenilenen pistinin açılışını dört gözle beklediğini söylüyor. İşte Kadak'ın o yazısı...
  • ahl nin dili olsa da konuşsa... burada da herkz konuşuyor. kapasite 40 diye uyutun bakalım herkezi eurocontrol tarafından yapılan kapasite değeri nedir bilenler kaçtı demi? kum bahçelerinde oyna devam.. de ha me ii bu kafayla anca kumda oynar.. hele çok bilmişleri var ya onların ahl de ah ahhh ahhhhh..herşeyi bilir onlar
  • rötar istemiyorsanız sabiha gökçeni kullanın.
  • AHL'de toplam 3 pistin var oldugunu biliyorum? 2. pist diye söylenen 06/24 pisti olmamalı, aslında en eski pist odur. ayrıca su anda 06/24 pisti dışında da faal 2 tane paralel pist bulunmakta.. dolayısıyla faal olan 3.pist olacak 06/24pisti..
  • Yapılan açıklamaları herkes kendi ihtiyaçlarına göre yorumluyor, anlaşılan. 06/24 kapatılmadan önce kapasite 40 tı kapatıldı, yine 40 uygulandı, açıldıktan sonra yine 40 uygulanacak. Kapasitenin ne olduğunun önemi yok çünkü, isteyen istediği saatte sefer düzenleyebiliyor. Yani kapasiteyi takan yok. Gecikmelerin sebebi de bu. Kapasite 40 ama saatte 65 trafik iniş kalkış yapıyor. Yani sorun pistin kapatılması yada açılması değil. Kapasitenin üzerinde iniş kalkış yapılmasına izin verilmesi. Çözümü basit. Kapasite 40 sa 40 uçağn iniş kalkışına müsaade edersinizi, başka uçak gelmek isterse izin vermeyeceksiniz. Boş olan saatlerde gel diyeceksiniz. Böyleye kimse sorun yaşamayacak. Yani 4 kişilik bir arabaya 10 kişi binmeyeceksin. o kadar basit
  • Atatürk havaalanı için en öenmli konu uçak pistleri uzunluğu uzatılan ve bakıma alınan pistin açılmasından sonra hemen 3. bir pistin yapımının projesine başlanması zorunluluk. Artan yolcu ve hava trafiğiyle birlikte 2 pistte yeterli gelmez. Apron genişlemesi askeri alanında mevcut yerinden kalkması ile daha genişleyecek, rahatlayacak..
  • saatlik 40 mı? şuanda saatlik trafik 50 leri geçiyor zaten

30 Haziran'ı dört gözle bekliyorum!

Doğrusu son zamanlarda Atatürk Havalimanı'ndaki rötarlardan hepimize fenalık gelmişti. Hava trafiğindeki sıkışıklık nedeniyle ya uçaklar havada turluyor ya da kalkış için önündeki en az 10 uçağın havalanmasını bekliyordu.

Neyse ki sorunu bir nebze hafifletecek müjdeli haber Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal'dan geldi.

Önceki gün bir basın toplantısı düzenlemişti Birdal.

On aydır yapımı süren havalimanındaki ikinci pistin 300 metre uzatıldığını söylemiş. 30 Haziran'dan sonra havalimanına saatte 40 uçak iniş-kalkış yapabilecekmiş.

Umarım zamanın bu kadar değerli olduğu bir dönemde artık 50 dakikalık bir Ankara uçuşu için 3-4 saatlik beklemeler son bulur.

Daha da önemlisi gereksiz yere yakıt tüketimi gibi çevrecilikle bağdaşmayan uçakların 'havada tur atma' ya da sıra bekleme durumları da son bulur.

İstanbul üs de olunca!

Ama ben yine de Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin hava trafiğini dağıtmak ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nı daha fazla yararlanmak konusunda ne gibi planlar yaptıklarını merak ediyorum.

Neticede oluşan yaklaşık 400 milyonluk nüfus için üs konumuna geldi.

Pek çok hava yolu şirketi İstanbul'a uğrayıp, sonra yoluna devam etmeye başladı. Hal böyle olunca İstanbul'un zaten yoğun olarak tek bir havalimanını kullanması mümkün olamayacak gibi görünüyor.

Atatürk Havalimanı'nda ikinci pistin devreye gireceği 30 Haziran'dan sonra daha az rötarla uçacağımız için mutluyum.

Orhan Birdal, toplantıda daha önce pistin kötü hava şartlarında yetersiz kaldığını, beton zeminin yıprandığını ve iniş emniyetini tehdit ettiğini söylemiş.

Yenileme sonrası ise pistin tüm kötü hava şartları ve sis gibi durumlarda rahatlıkla kullanılabilecek özelliklere kavuştuğunu söylemiş. Hepimizin içi rahatlayabilir artık.

Şelale KADAK
SABAH

Pistin açılışını dört gözle bekliyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
ahl nin dili olsa da konuşsa... burada da herkz konuşuyor. kapasite 40 diye uyutun bakalım herkezi eurocontrol tarafından yapılan kapasite değeri nedir bilenler kaçtı demi? kum bahçelerinde oyna devam.. de ha me ii bu kafayla anca kumda oynar.. hele çok bilmişleri var ya onların ahl de ah ahhh ahhhhh..herşeyi bilir onlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rötar istemiyorsanız sabiha gökçeni kullanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL'de toplam 3 pistin var oldugunu biliyorum? 2. pist diye söylenen 06/24 pisti olmamalı, aslında en eski pist odur. ayrıca su anda 06/24 pisti dışında da faal 2 tane paralel pist bulunmakta.. dolayısıyla faal olan 3.pist olacak 06/24pisti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yapılan açıklamaları herkes kendi ihtiyaçlarına göre yorumluyor, anlaşılan. 06/24 kapatılmadan önce kapasite 40 tı kapatıldı, yine 40 uygulandı, açıldıktan sonra yine 40 uygulanacak. Kapasitenin ne olduğunun önemi yok çünkü, isteyen istediği saatte sefer düzenleyebiliyor. Yani kapasiteyi takan yok. Gecikmelerin sebebi de bu. Kapasite 40 ama saatte 65 trafik iniş kalkış yapıyor. Yani sorun pistin kapatılması yada açılması değil. Kapasitenin üzerinde iniş kalkış yapılmasına izin verilmesi. Çözümü basit. Kapasite 40 sa 40 uçağn iniş kalkışına müsaade edersinizi, başka uçak gelmek isterse izin vermeyeceksiniz. Boş olan saatlerde gel diyeceksiniz. Böyleye kimse sorun yaşamayacak. Yani 4 kişilik bir arabaya 10 kişi binmeyeceksin. o kadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atatürk havaalanı için en öenmli konu uçak pistleri uzunluğu uzatılan ve bakıma alınan pistin açılmasından sonra hemen 3. bir pistin yapımının projesine başlanması zorunluluk. Artan yolcu ve hava trafiğiyle birlikte 2 pistte yeterli gelmez. Apron genişlemesi askeri alanında mevcut yerinden kalkması ile daha genişleyecek, rahatlayacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saatlik 40 mı? şuanda saatlik trafik 50 leri geçiyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000