05 Mayıs 2008, Pazartesi 08:23:27

'Pilotlar da SIKINTILI'

Vatan Gazetesi yazarlarından Can Ataklı pilotların da yaşanan gecikmelerden şikâyetçi olduğunu şu yazısıyla açıklamış. İşte yazarın köşesi...
  • Can bey'i kokpite davet eden pilot arkadaş sanırım kokpite pilot veya teknik elemandan başkasının girmemesi gerektiğini bilmiyor yada kuralları kendine göre gevşetip sıkabiliyor. O bölüm sizin dertlerinizi anlatmak ve kişisel beklenti,lerinize medya desteği bulabilmeniz için tasarlanmış kabinler değildir. Siz bir kere bunu yazmakla kokpite rahatca istenirse pilotların alabileceğini söylüyor ve bundan sonra diğer gazeteci arkadaşlarında rahatca bu istekte bulunabilmelerinin önünü açıyorsunuz.
  • Can Ataklı,yaptığı haberlerin tutmadığını görünce herhalde tutabilecek bir sektör arayışına girdi.Şirketten bu şekilde bir talimat gelmesine gerek yok ki pilotlara.Zaten bu yer görevlilerince yapılan bir uygulama eğer pilotlar da isterse bu şekilde bir açıklama anonsu yapar.Talimata gerek yok sayın Ataklı

Geçen haftayı adeta havada geçirince uçakların sürekli gecikmeli kalktıklarını gördüm. Önce İzmir’e gittim. Uçağa zamanında bindik. 20 dakika durduğu yerde bekledik, 20 dakika da pistte. Toplam 40 dakika rötar. İzmir dönüşünde bir saat rötar olduğu bildirildi, alanda bekledik.

Ardından Adana’ya gittim. Bir saat rötarlıydı. Uçakta pilotlar kokpite davet ettiler. İnişte merkezden bilgi geldi, dönüşte

1 saat 20 dakika rötar vardı.

Bunun nedenini pilotlara sordum. Hiç aklıma gelmeyen bir gerekçe anlattılar. Meğer Atatürk Havalimanı radar sistemi yenileniyormuş. Bu nedenle uçak iniş aralığı ortalama 6 dakikaya çıkmış. Zaten çok yoğun trafiği olan Atatürk Havalimanı tıkanma noktasına gelmiş böylelikle.

Bilgiyi veren kaptan pilot “Bu bizi de çok sıkıntıya sokuyor, yolcuyla biz karşı karşıya kalıyoruz ve açıklamakta zorluk çekiyoruz”

dedi. Bu durum 15 gün kadar daha devam edecekmiş

Oysa keşke her havayolu şirketi pilotlarına kalkıştan önce yolcularına bu bilgiyi aktarma talimatı verse. Ayıp bir şey yok ki. Hem yolcular rahatlar hem de uygar bir davranış olur bu. Herkes benim gibi gazeteci olmanın avantajını kullanıp gerçeği öğrenemez ki.

Kaynak: Can Ataklı / Vatan

'Pilotlar da SIKINTILI'

Yorumlar

Tahsin ~ 16 yıl önce
Can bey'i kokpite davet eden pilot arkadaş sanırım kokpite pilot veya teknik elemandan başkasının girmemesi gerektiğini bilmiyor yada kuralları kendine göre gevşetip sıkabiliyor. O bölüm sizin dertlerinizi anlatmak ve kişisel beklenti,lerinize medya desteği bulabilmeniz için tasarlanmış kabinler değildir. Siz bir kere bunu yazmakla kokpite rahatca istenirse pilotların alabileceğini söylüyor ve bundan sonra diğer gazeteci arkadaşlarında rahatca bu istekte bulunabilmelerinin önünü açıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pillibebek ~ 16 yıl önce
Can Ataklı,yaptığı haberlerin tutmadığını görünce herhalde tutabilecek bir sektör arayışına girdi.Şirketten bu şekilde bir talimat gelmesine gerek yok ki pilotlara.Zaten bu yer görevlilerince yapılan bir uygulama eğer pilotlar da isterse bu şekilde bir açıklama anonsu yapar.Talimata gerek yok sayın Ataklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000