23 Şubat 2015, Pazartesi 10:07:12

ORHAN BİRDAL'DAN VEDA MESAJI

Geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Ulaştırma Denizclik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliği'ne atan Orhan Birdal bir veda mesajı yayınladı.
  • ORHAN BIRDAL, HAYATIMDA HİÇ KİMSEYE ETMEDIGIM KADAR SANA BEDDUA ETTİM. HAKKIM SANA HARAM OLSUN. BİZİ HİÇ İNSAN YERİNE KOYMADIN. ALLAH BUYUKTUR. MAHSERI KUBRADA İKİ ELIM YAKANDA.
  • tokat havalımanına bakım yoktu dokuluyordu adam bırseyler yaptı eyyyyyyyy dhmi camiyası duyun bunları adını bırı yorum yapıyor muduru karalama vazıfesı yapıyor erzıncanlı ama adam gıbı adam erzıncanlı demessın tam tokatlı dıger erzıncanlılara benzemıyor bazı erzıncanlı dıyorsunuzya ama mudur aksaclı ama adam ya yapacagını yapıyor yılmadan gece gunduz supuruyor kım hangı mudur calısır herkesın elı cebınde komut verır ama bu adam bambaska yasamak lazım ey androıt sende bılıyonda ısıne gelmıyor
  • Hazır onca DHMİ li buralardayken EK ÖDEME hakkında bilgi paylaşalım. Var mı SON durum hakkında bir bilgisi olan. Doğru bilgileri paylaşalım. Geliyor mu EK ÖDEMELER??? (Dikkat) Buraya YALAN HABER YAZARAK İNSANLARI KANDIRACAKLARIN ALLAH MÜSTEHAKINI VERSİN İNŞALLAH. (Amin)
  • sayın genel müdürümüz orhan birdal bey döneminde yapılan terminal binaları,yeni havalimanları,seyrüsefer cihazları,arff itfaiye araçları,kar mücadele araçları,personelin eğitim ve donanımı uluslar arası standartları yakalayıp geçmiştir.3 havalimanı cat III olmuş,0 görüş te dahi teknin donanıma sahip cat 111 eğitimli personele haiz hava araçlarının iniş kalkışına müsait hale getirilmiştir.daha önemlisi insan odaklı çalışmış insana değer vermiştir.sn birdal da kul tabi ki eksiklikleri olmuştur.trafik,yolcu,kargo taşımalarındaki istatistiki veriler ortada.sayın birdal bu kurumda çok başarılı hizmetler vermiş,dhmi li olmak için kpss tercihlerinde kurumumuz ilk tercihler arasına girmiştir.dhmi de hedef zirve olup hepimiz daha çok çalışıp türk sivil havacılığı güvenliği ve müşteri memnuniyetini daha da mükemmelleştireceğiz.sn. birdal saygı,muhabbet ve teşekkürler.sağlıklı,huzurlu,mutlu,hayırlı ömürler ailenizle birlikte...
  • Sayın Genel Müdürüm Bizden taraf hakkımız helal olsun İçimizden biriydin kıymetiniz ne zaman anlaşılır gelsin is bilmeyen bir o zaman anlasilir
  • BU DHMİ NE NANKÖR ELEMANLARI ÇALIŞTIRMIŞ.TÜRKİYEDE EN İYİ MAAŞI ALIYORSUNUZ.ORHAN BİRDAL KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA.ŞİMDİ ÖZELLEŞİNDE ÇOK ARARSINIZ ORHAN BİRDALI.
  • İdareci olmanın mesuliyeti çoktur. Maiyetindekilere adaleti gözetmeyen âmir, onlara zulmetmiş olur. Zulmün günahı ise büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Allahü teâlânın en sevmediği kimse, zalim idarecidir.) [Tirmizi] (Kıyamette, insanlar arasında en çok azap görecek kimse, zalim idarecidir.) [Taberani] (Âdil olmayan âmir, yüzüstü Cehenneme atılır.) [Hakim] (On kişiye âmirlik eden kıyamette, elleri bağlı olarak getirilir. Âdilse kurtulur, değilse zulmü yüzünden helak olur.) [Taberani] (Hiç kimse yoktur ki, on kişiye âmir olsun da, kıyamette, idare ettiği kimseler arasında hüküm verilinceye kadar elleri bağlı olmasın!) [Taberani] (Cehenneme girecek ilk üç sınıf insandan biri zalim âmirdir.) [İbni Hibban] (Halkın işlerini üstlenip de onlara güçlük çıkarana lanet olsun!) [Ebu Avane] (Siz âmir olmaya düşkünsünüz. Halbuki, hakkını gözetenler hariç, âmirlik, kıyamette pişmanlıktır.) [Buhari] Sayın genel müdürüm şimdi sen arasından seç
  • Ne olursa olsun basariliydi genel mudurum
  • LOMBAK ne olacak? Yalan, dolan, tehdit, kayırma, ayırma, sırtını dayama durumlarına nasıl devam edecek?
  • Her insan kendinde olmayan şeylerin peşine düşer güvenlik arff vb. personellerin de onur ve şeref oldugundan hakkı olan paranın peşine düşmektedir atc personelleri ise para oldugundan kendilerinde olmayan şeylerin peşinde koşuyor gittileri yol hava yolu olmadığından şaşırıp yanlış yollara sapıyolar çünkü bu yol insanlık yolu.

Geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Ulaştırma Denizclik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliği'ne atan Orhan Birdal bir veda mesajı yayınladı.

Başarılı bir dönem geçirdiğinin altını çizen Birdal, mesai arkadaşlarından helallik istedi.

İşte Orhan Birdal'ın veda mesajı:

Değerli mesai arkadaşlarım,

20 Ocak 1982 tarihinden bu yana her kademesinde görev yaptığım, yedi yıldan uzun bir süredir de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini üstlendiğim ve mensubu olmakla büyük onur duyduğum Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden bugün itibariyle ayrılıyorum.

82 yıllık köklü mazisi olan DHMİ tarihine altın harflerle yazılan dev boyuttaki değişim, dönüşüm ve vizyon projelerine birlikte imza attık.

Eğer son 7 yılda;

•          Yolcu sayısı 70.3 milyondan 166.5 milyona,
•          Uçak trafiği 935.6 binden 1.7 milyona,
•          Aktif havalimanı sayısı 41'den 53'e,
•          Terminal kapasitesi yıllık 100 milyondan 248 milyona,
•          Uçak park kapasitemiz 449'dan 705'e çıktıysa

Bunda  en büyük pay şüphesiz üstün gayretle ve özverili hizmet anlayışıyla görev yapan DHMİ ailesinin siz değerli üyelerine aittir.

Bu ailenin bir ferdi olarak, 33 yılı aşkın bir süredir  birlikte Türkiye'nin en büyük ve gözde kuruluşlarından birisi haline getirdiğimiz Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde en üst düzeyde sorumluluk üstlenerek gerçekleştirdiğimiz büyük projelerin üstesinden yine hep birlikte geldik.

Gerçekleştirdiğimiz pek çok önemli projenin yanı sıra, dünyanın en büyük Yap-İşlet-Devret projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı ihalesini, dünyanın gözü önünde ve hiçbir şüpheye mahâl vermeden başarıyla tamamlayarak kurumsal başarımızı birlikte taçlandırdık.

Görev yaptığımız süre zarfında kuruluşumuzun ulusal ve uluslararası havacılık alanındaki gücünü ve saygınlığını artırmak için büyük gayret sarf ettik.

Kuruluşumuzu ve çalışanlarımızı ekonomik olarak güçlendirmek, sektör kuruluşları arasında ön plana çıkarmak için yoğun çaba harcadık.

DHMİ Genel Müdürlüğü bugün tüm kamu görevlilerinin mensubu olabilmek için yarıştığı, tercih edilir bir kurum haline gelmiştir.

Görev ve sorumluluk üstlendiğimiz süre zarfında tek vücut olarak gayretle alın ve akıl teri döken, doğrudan ve dolaylı olarak kuruluşumuzda görev yapan 15 bine yakın çalışanımıza ve onların fedakâr ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum.

Değerli yönetim kurulu üyelerimize ve aileleri ile değerli yakın çalışma arkadaşlarımıza, havacılık sektörümüzün her kurum ve seviyedeki değerli yöneticilerine, havalimanlarımızda hizmet veren kamu ve özel sektör temsilcilerine ve değerli kiracılarımıza, SHGM'nin değerli Genel Müdürü ve yardımcılarına ayrıca teşekkür ediyorum.

Yapıcı eleştirileri, objektif  ve sorumlu habercilik anlayışı ile havacılık sektörünü takip eden yazılı ve görsel basının değerli temsilcileri ile 24 saat haber peşinde koşan AHL basın görevlilerine sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Ülkemize her alanda olduğu gibi havacılık alanında da çağ atlatan büyük projelerde sonsuz destek veren, yeni Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a en kalbi duygularımla şükranlarımı arz ediyorum.

UDH Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a ve Bakanlık yönetimine teşekkür ediyorum.

Son olarak yoğun çalışma ortamı içerisinde kendilerine yeterince zaman ayıramadığım halde her konuda desteğini ve manevi gücünü yanımda hissettiğim fedakar eşime ve çocuklarıma sonsuz muhabbet ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Çalışma hayatımız boyunca bizden yana bir hak doğmuş ise hakkımızı helal ediyor, bilmeden kırdığımız, incittiğimiz kardeşlerimizin de bize olan haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Bu duygularla DHMİ ailesine ve tüm havacılık camiasına arz-ı veda ediyorum.

Allah'a Emanet Olunuz.

Saygı ve Muhabbetle...

ORHAN BİRDAL'DAN VEDA MESAJI

Yorumlar Tüm Yorumlar (142)

HARAM OLSUN ~ 9 yıl önce
ORHAN BIRDAL, HAYATIMDA HİÇ KİMSEYE ETMEDIGIM KADAR SANA BEDDUA ETTİM. HAKKIM SANA HARAM OLSUN. BİZİ HİÇ İNSAN YERİNE KOYMADIN. ALLAH BUYUKTUR. MAHSERI KUBRADA İKİ ELIM YAKANDA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ERENLER SEHRI TOKAT ~ 9 yıl önce
tokat havalımanına bakım yoktu dokuluyordu adam bırseyler yaptı eyyyyyyyy dhmi camiyası duyun bunları adını bırı yorum yapıyor muduru karalama vazıfesı yapıyor erzıncanlı ama adam gıbı adam erzıncanlı demessın tam tokatlı dıger erzıncanlılara benzemıyor bazı erzıncanlı dıyorsunuzya ama mudur aksaclı ama adam ya yapacagını yapıyor yılmadan gece gunduz supuruyor kım hangı mudur calısır herkesın elı cebınde komut verır ama bu adam bambaska yasamak lazım ey androıt sende bılıyonda ısıne gelmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ek Ödeme ~ 9 yıl önce
Hazır onca DHMİ li buralardayken EK ÖDEME hakkında bilgi paylaşalım. Var mı SON durum hakkında bir bilgisi olan. Doğru bilgileri paylaşalım. Geliyor mu EK ÖDEMELER??? (Dikkat) Buraya YALAN HABER YAZARAK İNSANLARI KANDIRACAKLARIN ALLAH MÜSTEHAKINI VERSİN İNŞALLAH. (Amin)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ety ~ 9 yıl önce
sayın genel müdürümüz orhan birdal bey döneminde yapılan terminal binaları,yeni havalimanları,seyrüsefer cihazları,arff itfaiye araçları,kar mücadele araçları,personelin eğitim ve donanımı uluslar arası standartları yakalayıp geçmiştir.3 havalimanı cat III olmuş,0 görüş te dahi teknin donanıma sahip cat 111 eğitimli personele haiz hava araçlarının iniş kalkışına müsait hale getirilmiştir.daha önemlisi insan odaklı çalışmış insana değer vermiştir.sn birdal da kul tabi ki eksiklikleri olmuştur.trafik,yolcu,kargo taşımalarındaki istatistiki veriler ortada.sayın birdal bu kurumda çok başarılı hizmetler vermiş,dhmi li olmak için kpss tercihlerinde kurumumuz ilk tercihler arasına girmiştir.dhmi de hedef zirve olup hepimiz daha çok çalışıp türk sivil havacılığı güvenliği ve müşteri memnuniyetini daha da mükemmelleştireceğiz.sn. birdal saygı,muhabbet ve teşekkürler.sağlıklı,huzurlu,mutlu,hayırlı ömürler ailenizle birlikte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
toprak ~ 9 yıl önce
Sayın Genel Müdürüm Bizden taraf hakkımız helal olsun İçimizden biriydin kıymetiniz ne zaman anlaşılır gelsin is bilmeyen bir o zaman anlasilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSMET ~ 9 yıl önce
BU DHMİ NE NANKÖR ELEMANLARI ÇALIŞTIRMIŞ.TÜRKİYEDE EN İYİ MAAŞI ALIYORSUNUZ.ORHAN BİRDAL KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA.ŞİMDİ ÖZELLEŞİNDE ÇOK ARARSINIZ ORHAN BİRDALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İDARECİLİK ~ 9 yıl önce
İdareci olmanın mesuliyeti çoktur. Maiyetindekilere adaleti gözetmeyen âmir, onlara zulmetmiş olur. Zulmün günahı ise büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Allahü teâlânın en sevmediği kimse, zalim idarecidir.) [Tirmizi] (Kıyamette, insanlar arasında en çok azap görecek kimse, zalim idarecidir.) [Taberani] (Âdil olmayan âmir, yüzüstü Cehenneme atılır.) [Hakim] (On kişiye âmirlik eden kıyamette, elleri bağlı olarak getirilir. Âdilse kurtulur, değilse zulmü yüzünden helak olur.) [Taberani] (Hiç kimse yoktur ki, on kişiye âmir olsun da, kıyamette, idare ettiği kimseler arasında hüküm verilinceye kadar elleri bağlı olmasın!) [Taberani] (Cehenneme girecek ilk üç sınıf insandan biri zalim âmirdir.) [İbni Hibban] (Halkın işlerini üstlenip de onlara güçlük çıkarana lanet olsun!) [Ebu Avane] (Siz âmir olmaya düşkünsünüz. Halbuki, hakkını gözetenler hariç, âmirlik, kıyamette pişmanlıktır.) [Buhari] Sayın genel müdürüm şimdi sen arasından seç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hido ~ 9 yıl önce
Ne olursa olsun basariliydi genel mudurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LOMBAK ~ 9 yıl önce
LOMBAK ne olacak? Yalan, dolan, tehdit, kayırma, ayırma, sırtını dayama durumlarına nasıl devam edecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözün özü ~ 9 yıl önce
Her insan kendinde olmayan şeylerin peşine düşer güvenlik arff vb. personellerin de onur ve şeref oldugundan hakkı olan paranın peşine düşmektedir atc personelleri ise para oldugundan kendilerinde olmayan şeylerin peşinde koşuyor gittileri yol hava yolu olmadığından şaşırıp yanlış yollara sapıyolar çünkü bu yol insanlık yolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000