18 Haziran 2011, Cumartesi 08:10:23

MURAT GÜÇLÜ'YE VEFA...

Beykoz açıklarında denize düşen polis helikopterinde hayatını kaybeden 4 kişiden pilot komiser Murat Güçlü'nün ismi düzenlenen törenle Atatürk Havalimanı Polis Havacılık Şube Müdürlüğü Simülasyon Merkezi'ne verildi.
  • Nasıl olsa kimse size hesap soramıyor. Kahraman subaylar Silivri'de... Emniyet müdürleri, komiserler kendi kanunlarını yazıyor... Havacılık sizin neyinize ???
  • Tüm dünyada Devlet Hava Araçları ayrı statüde tutulurlar,o nedenle SHGM denetleyemez
  • Siz 4 kişilik uçağa yetkili yetkisiz 5 kişiyi doldurun.Tek motorlu helikopteri uçmaması gereken yerde uçurun, sonra düşürün ve pilotunu kahraman ilan edin. Bu kadar da olmaz... Bari kaza raporunu bekleseydiniz. Bu arada bir soru: emniyet helikopterleri neden sivil tescil taşımazlar, Sivil Havacılık denetimi dışında tutulurlar, Dünyada benzer örneği var mı bunun ?
Polis helikopterlerinin bulunduğu hangarda düzenlenen törene; İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve yardımcıları, şehit Murat Güçlü'nün annesi Yurdagül, babası Hüseyin, kız kardeşleri Sinem ve Melek, yeğenleri 4 aylık Zeynep, 3 yaşındaki Ömer, eniştesi Aydın, mesai arkadaşları katıldı.
 
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın konuşmasında, Murat'ın genç yaşta öldüğünü belirterek, "Murat istediği her şeyi yaptı. Meslekte amaçladığı her yere ulaştı. Kısa zamanda çok şey yaparak şehit oldu."diye konuştu.
 
Çapkın, şehit komiserin isminin verildiği simülasyon merkezinin açılış kurdelesini Güçlü'nün yakınlarıyla birlikte kesti.
 
Açılışın ardandan merkezi gezen Hüseyin Çapkın ve şehit polisin ailesine çalışmalar hakkında bilgi verdi. Merkezi gezen emniyet müdürü ve şehidin ailesine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
 
Anne Yurdagül Güçlü, "Çok mutluyum. Biraz da olsa acılarımı hafiflettiğini düşünüyorum. Ama ölene kadar acısı içimden çıkmayacak. Adını yaşatmaktan çok mutluyum." diye konuştu.
 
Kız kardeşi Sinem de kucağında 4 aylık kızı Zeynep ile arkadaşlarına böyle bir şey yaptıkları için çok teşekkür etti.
 
Oğlunuz Ömer'in de helikopter pilotu olmasını ister misiniz sorusuna abla Sinem, "Sonu onun gibi olmasın. Ama dayısı gibi pilot olmasını isterim." karşılığını verdi.

Zaman
MURAT GÜÇLÜ'YE VEFA...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl olsa kimse size hesap soramıyor. Kahraman subaylar Silivri'de... Emniyet müdürleri, komiserler kendi kanunlarını yazıyor... Havacılık sizin neyinize ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm dünyada Devlet Hava Araçları ayrı statüde tutulurlar,o nedenle SHGM denetleyemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz 4 kişilik uçağa yetkili yetkisiz 5 kişiyi doldurun.Tek motorlu helikopteri uçmaması gereken yerde uçurun, sonra düşürün ve pilotunu kahraman ilan edin. Bu kadar da olmaz... Bari kaza raporunu bekleseydiniz. Bu arada bir soru: emniyet helikopterleri neden sivil tescil taşımazlar, Sivil Havacılık denetimi dışında tutulurlar, Dünyada benzer örneği var mı bunun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000