19 Nisan 2008, Cumartesi 22:21:55

MUCİZE KURTULUŞ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kalkış sırasında yerleşim alanlarının üzerine düşen yolcu uçağından sağ kurtulan Türk vatandaşı Selami Mordeniz, iki Fransız doktor eşliğinde Türkiye'ye geldi.

 

İçerisindeki 6'sı mürettebat 85 kişinin bulunduğu Hewa Bora Havayolları'na ait DC-9 tipi uçak, 14 Nisan'da ülkenin doğusundaki Goma'dan başkent Kinşasa'ya gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra ikiye bölünerek düşmüştü. Feci kaza sonrası sadece sol dizinde sıyrıklar oluşan Malatya doğumlu Elektrik Mühendis Selami Mordeniz, bir doktor bir de psikolog eşliğinde saat 16.40'da Londra'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda ayrıldığı eşi Berrin Hanım, kızı Benan ve kardeşleri tarafından gözyaşları içinde karşılanan Selami Mordeniz, kaza anında yaşadıklarını anlattı.

Yağış olduğu için pilotun, "Bekleyelim yağış dinsin ondan sonra kalkarız'' dediğini anlatan Mordeniz, "15 dakika bekledikten sonra uçak kalkışa geçti. Pistin ortasında tekerlek patladı galiba. Çünkü bir gürültü işittik. Ben önden 7'inci sırada oturuyordum. Pilot kalkış anında frene bastı. Pist kısa olduğu için uçak ortadan ikiye ayrıldı, sonra evlerin içine girdi. Arkadan alevler çıkmaya başladı. Sandalyeler kırıldığı için sürünüp, zıplayarak boşluktan dışarı çıktım" dedi. Dışarı çıktıktan sonra kendisini alıp götüren birkaç kişinin üzerindeki cüzdan ve paralarını alıp bıraktıklarını dile getiren Mordeniz, "Sadece cep telefonum vardı. Kaza anında tek düşüncem biran evvel uçaktan çıkmaktı. İtfaiye olmadığı için yanan uçağı çevredekiler söndürmeye çalıştı. Marketin içine girdiğimiz için her tarafı yağmacı sardı. Her şeyi alıp götürdüler." dedi.

-"KAVUŞTUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ"-

Kazanın ardından Goma'dan uğurlayan arkadaşının kendisini şans eseri bulduğunu söyleyen Mordeniz, Fransa'dan gönderilen özel uçakla Kenya'ya götürüldüğünü kaydetti.

Mordeniz, Kenya'dan Londra'ya oradan da Türkiye'ye uçakla gelirken yanında doktorlar olduğu için sıkıntı yaşamadığını söyledi.

Ayrıldığı eşi Berrin Hanım duygu dolu anlar yaşarken kızı Benan, "Olayı önce kavrayamadım. Ertesi gün fotoğrafları gördüğümde şok geçirdim, şaşkınlı yaşadım. Kurtulduğu için mutluyum. Bizi telefonla kendisi aradı" dedi. Ablası Aynur Mordeniz ise feci bir kazadan sağ kurtulan kardeşine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Mordeniz ailesi, onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı kaza sonrası kavuşmanın sevincini yaşayarak havalimanından ayrıldı.

 

MUCİZE KURTULUŞ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000