19 Ocak 2009, Pazartesi 14:19:10

LUFTHANSA’NIN BÜYÜK YALANI

Lufthansa Havayolları’na ait Airbus 321 tipi yolcu uçağının geçtiğimiz Cuma günü Atatürk Havalimanı’ndan kalkışa geçtiği sırada sol motorunda meydana gelen patlamanın ardından Lufthansa olayı kuş çarpması olarak açıklamıştı. Ancak arıza nedeninin kuş çarpması olmadığı ortaya çıktı...
  • Kafatascı Avrupalılar memleketlerinde AB bayragı tasıyan sirketler dısında baska ucak istemez iken,Turk sirketlerinin %60 ı yurtdısında Arabistan da Afrika da pazarlar arar iken,Sunexpress TURK bayragı ile ne diye ucuyor ki..Bıraksınlar Alman ortaklıgını,Banglades de ucacak yer mi yok gidip orda ucsunlar..Degilmi ya..
  • ortağınında adını yazsaydınıuz bari sunexpress diye biribci müdürleri alman alttakileri türk.kazanan kim acep.paralar nasıl dışarı gider??thy ne amaçla sabihayı sun exprese bırakmış?? bunlardan bahsedelim.sun expresin lufthansadan german wingsten condor dan thomas cook tan air berlin den ne farkı var acaba???
  • resimle birlikte güzel desteklenmiş:D:D:D saygılr
  • Uçakta bulunan yolculardan biriyim,16 ocak sabahında gerçekleşen olayın,18 ocak tarihine kadar medyada hiçbir şekilde yer almaması üzerine Airport haber dahil birçok medya kuruluşuna mail attarak durumu bildirdim,böyle bi kaza olabilir ama bunun saklanmaya çalışılması ve direk "kuş" diye bi yalan uydurulması çok mide bulandırıcı...Ve okuduğuma göre diğer motorunda değiştirilmesine karar verilmiş,yani o motorlada şansa indik piste...O zaman bu işte ihmal söz konusu,merak ediyorum bu durumda hiç mi hukuki bir hakkımız yok?Teşekkürler...
  • Insan hata yapabilir.Amma bunu aciklamasi gerekir.Yani özür dilemesi lazimdir.Bilerek yapilan bir hatada af edilemez.Herkese yasaminda basarilar dilerim
  • Evet, Lufthansa ki THY ile ortaklığı olan Sun Express'ten çok ciddi paralar kazanan alman türk dostluğunu öne çıkartan bir şirket, hiç yakıştıramadım. Biraz duyarlılık sahip çıkalım ülkemize milletimize havayollarımıza.
  • Şimdi bu haber bir Türk şirketi için yazılmış olsaydı... Vaktiyle işten atılmış, istediği halde o şirkette çalışamamış, o şirkette çalışıp da istediği zammı alamamış, masası cam kenarında değil diye gururu ezilmiş ne kadar adam varsa yorum döşenir, SHGMyi göreve, sorumluları istifaya davet ederdi... Yalan mı?

US Airways uçağının motorlarına kaz çarpması sonucu nehre acil iniş yapan uçağın ardından geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’ndan kalkışa geçtiği sırada sol motorunda meydana gelen patlamalardan dolayı büyük tehlike atlatılmıştı. Uçağın motorundan düşen bazı parçalar bir çikolata fabrikasının üzerine düşmüştü.

AirportHaber’in Lufthansa Havayolları’na ait A321 tipi uçağının motorunda meydana gelen arızayı ve 134 yolcunun atlattığı tehlikeyi haber yapmasının ardından şirketten gelen “KUŞ” çarpması açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. AirportHaber’e gelen bilgiye göre uçağın yanan motorunun ön pallerinde kuş çarpmasına veya FOD diye tabir edilen dışardan bir yabancı madde çarpmadığı belirtildi.

Arızanın Lufthansa Havayollarına ait uçağın motorunun içinden kaynaklanan ve teknik tabir olarak IOD denilen (Internal Object Damage) parça kopmasından arızalandığı anlaşıldı. Motorda kopan bu parçanın iç pallerde hasara neden olduğu ve patlamalarında bundan kaynaklandığı gelen bilgiler arasında.

Lufthansa Havayolları’nın “uçağa kuş çarptı” açıklaması hedef saptırma olarak  değerlendirilirken, suçu Atatürk Havalimanı üzerine yıkmaya çalıştığı belirtiliyor.

AirportHaber havacılıkla ilgili gerçekleri yazmaya devam edecek.

©AirportHaber

LUFTHANSA’NIN BÜYÜK YALANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

lagari ~ 15 yıl önce
Kafatascı Avrupalılar memleketlerinde AB bayragı tasıyan sirketler dısında baska ucak istemez iken,Turk sirketlerinin %60 ı yurtdısında Arabistan da Afrika da pazarlar arar iken,Sunexpress TURK bayragı ile ne diye ucuyor ki..Bıraksınlar Alman ortaklıgını,Banglades de ucacak yer mi yok gidip orda ucsunlar..Degilmi ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agwag ~ 15 yıl önce
ortağınında adını yazsaydınıuz bari sunexpress diye biribci müdürleri alman alttakileri türk.kazanan kim acep.paralar nasıl dışarı gider??thy ne amaçla sabihayı sun exprese bırakmış?? bunlardan bahsedelim.sun expresin lufthansadan german wingsten condor dan thomas cook tan air berlin den ne farkı var acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 15 yıl önce
resimle birlikte güzel desteklenmiş:D:D:D saygılr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makas ~ 15 yıl önce
Uçakta bulunan yolculardan biriyim,16 ocak sabahında gerçekleşen olayın,18 ocak tarihine kadar medyada hiçbir şekilde yer almaması üzerine Airport haber dahil birçok medya kuruluşuna mail attarak durumu bildirdim,böyle bi kaza olabilir ama bunun saklanmaya çalışılması ve direk "kuş" diye bi yalan uydurulması çok mide bulandırıcı...Ve okuduğuma göre diğer motorunda değiştirilmesine karar verilmiş,yani o motorlada şansa indik piste...O zaman bu işte ihmal söz konusu,merak ediyorum bu durumda hiç mi hukuki bir hakkımız yok?Teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Insan hata yapabilir.Amma bunu aciklamasi gerekir.Yani özür dilemesi lazimdir.Bilerek yapilan bir hatada af edilemez.Herkese yasaminda basarilar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Evet, Lufthansa ki THY ile ortaklığı olan Sun Express'ten çok ciddi paralar kazanan alman türk dostluğunu öne çıkartan bir şirket, hiç yakıştıramadım. Biraz duyarlılık sahip çıkalım ülkemize milletimize havayollarımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan mı? ~ 15 yıl önce
Şimdi bu haber bir Türk şirketi için yazılmış olsaydı... Vaktiyle işten atılmış, istediği halde o şirkette çalışamamış, o şirkette çalışıp da istediği zammı alamamış, masası cam kenarında değil diye gururu ezilmiş ne kadar adam varsa yorum döşenir, SHGMyi göreve, sorumluları istifaya davet ederdi... Yalan mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000