14 Ocak 2013, Pazartesi 13:34:43

KUŞ TERÖRÜNE ŞAHİN NÖBETİ!

Atatürk Havalimanı çevresinde adeta nöbet tutan şahinler, uçuş emniyetini riske atacak kuş sürülerine adeta göz açtırmıyor. İşte bir şahinin havalimanında kuş nöbeti...
  • uçak motoruna daha çok sürü halinde uçan ve bu sebeple yaklaşan uçaklardan manevra yaparak kaçamayan kuşlar kaçar, örnek verecek olursak bu kuşlar ; kaz,serçe , martı, güvercin ,karga , yaban ördeğidir . Şahin tek başına yaşar ve tek başına uçar ayrıca uçaklardan kaçacak kadar zeki ve çeviktir bu güne kadar uçak motoruna kaçan şahin vakasının rapor edildiğine rastlamadım ...
  • Sahinlerin havaalani etrafinda kalacagini kim garanti ediyor? Sahinlerin motora girmeyecegini kim garanti ediyor?
  • Peki sahin kacarsa motora daha mi iyi?
  • Üstteki kuş saksağan. Şahinler saksağana ve kargalara dokunmaz. Ama sığırcık, güvercin, kumru ve serçe gibi kuşları afiyetle yer. Herşeyi oturduğu yerden eleştirenler başarısızlık yolunda ilerleyenlerdir, o yorumuna katıldım 16:34. Burada ne kadar çok eleştirmen var değil mi:)
  • Sende ayni seysin kuzeyli, su yazdigina bak
  • Şahin'in üzerinden uçan kuş da şahin zaten.Kanadından kuyruğundan anlaşılıyor. İllaki eleştireyimde nasıl olursa olsun. Dünyanın bütün büyük havaalanlarında kullanılıyor. Hatta Dubai'de binaların dış cephelerini güvercinler pislemesin diye şahinler bulunduruluyor. Cehalet marifet olmasın!
  • nasıl bir nöbetse üstündede kuş uçuyor:)

Havalimanı çevresinde özellikle göç mevsimlerinde uçaklar için en tehlikeli durumlardan biri göç eden kuş sürüleriyle karşılaşmak. Zaman zaman uçaklara çarparak binlerce dolar zararın yanı sıra uçuşların aksamasına da neden olan kuşlarla, farklı şekillerde mücadele ediliyor. Bazen itfaiye ekipleri siren çalarak kuşları kovalıyor bazen de farklı sesler çıkaran cihazlarla ya da havaya tüfeklerle ateş açarak kuş sürülerinin uçaklara çarpmaları engellenmeye çalışılıyor.

Ancak bütün bu yöntemlere kuş sürüleri çok çabuk alışıyor ve bir süre sonra bu yöntemler etkisini kaybediyor, bir yöntem hariç... Özellikle Asya ülkelerinde eğitilen ve en modern havaalanlarında dahi kullanılan şahinler, kuş sürüleriyle mücadelede en geçerli yöntem olarak biliniyor. Atatürk Havalimanı çevresinde de ağaçlık alanda şahinler bulunuyor. Zaman zaman havalanarak kuşları ürküten şahinler, uçakların emniyetle uçmasında önemli rol oynuyor.

İşte Atatürk Havalimanı’nda adeta kuş nöbeti tutan bir şahin:

©AirportHaber

KUŞ TERÖRÜNE ŞAHİN NÖBETİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

emin ~ 11 yıl önce
uçak motoruna daha çok sürü halinde uçan ve bu sebeple yaklaşan uçaklardan manevra yaparak kaçamayan kuşlar kaçar, örnek verecek olursak bu kuşlar ; kaz,serçe , martı, güvercin ,karga , yaban ördeğidir . Şahin tek başına yaşar ve tek başına uçar ayrıca uçaklardan kaçacak kadar zeki ve çeviktir bu güne kadar uçak motoruna kaçan şahin vakasının rapor edildiğine rastlamadım ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kotu fikir ~ 11 yıl önce
Sahinlerin havaalani etrafinda kalacagini kim garanti ediyor? Sahinlerin motora girmeyecegini kim garanti ediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 11 yıl önce
Peki sahin kacarsa motora daha mi iyi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saksağan ~ 11 yıl önce
Üstteki kuş saksağan. Şahinler saksağana ve kargalara dokunmaz. Ama sığırcık, güvercin, kumru ve serçe gibi kuşları afiyetle yer. Herşeyi oturduğu yerden eleştirenler başarısızlık yolunda ilerleyenlerdir, o yorumuna katıldım 16:34. Burada ne kadar çok eleştirmen var değil mi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahin ~ 11 yıl önce
O fare'yi tavsani daha sever.
offf ~ 11 yıl önce
Sende ayni seysin kuzeyli, su yazdigina bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@kuzey ~ 11 yıl önce
Şahin'in üzerinden uçan kuş da şahin zaten.Kanadından kuyruğundan anlaşılıyor. İllaki eleştireyimde nasıl olursa olsun. Dünyanın bütün büyük havaalanlarında kullanılıyor. Hatta Dubai'de binaların dış cephelerini güvercinler pislemesin diye şahinler bulunduruluyor. Cehalet marifet olmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahinler ~ 11 yıl önce
Tuvalet mi kullaniyor? Sen hic sahin "seyi" gordun mu?
kuzey ~ 11 yıl önce
nasıl bir nöbetse üstündede kuş uçuyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000