05 Ocak 2016, Salı 09:05:39

Kokpit ile kule arasında tartışma yaşandı

İstanbul'u 3 gün boyunca etkisi alan kar yağışı nedeniyle İstanbul hava trafiği olumsuz yönde etkilenirken, pilotlar ile kule arasında da zaman zaman tartışmaları anlar yaşandı.
  • Kardeş bi kere o kule görevlisi değil, hava trafik kontrolörüdür. kule görevlisi diye bir pozisyon yok dhmi de.
  • çok maaş alıyor diye kendine ayrıcalık isteyen pilot ukalalığına henüz erişemeden bitmiş bir konuşma. tartışma bile değil...
  • maalesef daha gidilecek çok yol var. dün sabah radyoda bir dj isim vermeden thy'ye verdi veriştirdi. Havada çok inmeyi beklemişlermiş de bir daha binmezmiş. Bilmiyor ki havada tur atmak en çok THY ye zarar, bilmiyor ki hava şartları ve alan şartlarının havayolu firması ile ilgisi yok, bilmiyor ki kar nedir, de icing nedir, lodos nedir. Ağzı olan konuşuyor işte.
  • Ali bey tüm şirketlerde sendika varken TGS neden yok ? Havaiş veya hangi sendika olursa neyi bekliyorlar şu an tgs işçileri sendika olmadan tam blr harranlımıyız sorusu soruyorlar bilmem anlatabildimmi... Sesimize ses verin tgs ye hallarımızı savunacak sendika istiyoruz... Tgs işçleri.
  • Arkadaslar kokpit kule kavgasina son verin iki grubun beraber isbirligi icinde calismasi lazim guvenlik icin, bu ego nedir atc ler dusuk maastan yakinir ki hallolur senior atc kaptan maasi almali, kaptanlar otorite sorunu yasar her iki grupta yakin calismali.
  • Tartışma yaşanacak birşey yok aslında. Yapılan işlemlerin kule ile alakası yok. Sen park yerinden çıkınca deicing kuyruğuna giriyorsun. Deicing'i senin şirketin ya da şirketinin anlaştığı yer hizmetleri kuruluşu yapıyor. Kaç dakikada yapar, nekadar sürer kendi şirketine soracaksın hesabını. Kuledeki adam ne bilsin kimin hangi uçağı kaç dakikada bitireceğini, sana önünde kaç uçak olduğunu söylemiş. Daha ne yapsın. Geri döneceksen de imkan / dönebileceğin alan varsa dönersin yoksa geri dönmek için bile o kuyrukta beklemek zorundasın. Saw meydanı basic bir meydan, imkanları kısıtlı. Ama şu herşey için kuleyi muhattap kılma merakı hiç hoş değil. Maşallah herkes çömez politikacılar gibi mikrofunu eline alınca kendini konuşmak zorunda hissediyor. Adamın evinde suyu kesilse dönüp kule bizim evde sular neden akmıyor diye soracak. Madem havacısınız kim ne işle uğraşıyor öğrenin arkadaş.
  • birşey söylediğimizde 'siz burdan görmediğiniz için böyle konuşuyosunuz' diye atar yapan arkadaslarım evet haklısınız bir orayı görmüyoruz. o halde bize deyin ki kapı kapattıktan sonra pist basına 3 saat var yada 5 saat var yada neyse. bizde yolcuya baştan söyleyelim ki inen insin kalan da sussun otursun. yolcu bize 'tüm firmalar kalkıp gidiyor bir tek siz gidemiyorsunuz' diye küfür ediyor. sizler hiç olmazsa okumus adamlarla muhatap oluyorsunuz biz ise uçakta 29.99TL ye uçağı satın almış bir dünya cahille uğrasıyoruz.
  • değer mi hiç? değer mi söyleyin? hayır, amacım size sezen aksu'nun "değer mi?" şarkısını hatırlatmak değil. Haa, bir gün iş çıkışı bir araya geliriz, eğlenmeye gideriz, o zaman söyleyelim, ama şimdi ciddi olma zamanı. kule ile kokpit arasında tartışma kabul edilemez. derhal ilgili kişilerin lisansları iptal edilmelidir ve en ağır cezalara çarptırılmalıdır. bu işin şakaya gelir yanı yok...ya birşey olsaydı o tartışma esnasında. atalarımız ne demiş? "öfkeyle kalkan zararla oturur". kokpit ile kule tartışırsa, zarar çok büyük olur. gerekirse, milletvekillerine aksettirilmeli bu olay. neticede onlar milletin vekili, bizim, yanı aslolanın hakkını gözetmeliler. kapiş?
  • Türkiye, Kanada ya da Rusya vb ülkeler gibi zorlu kış şartlarına karsı tedbirli bir ülke değildir. Batı illerinde kar max. 3 gün yerde kalır ve erir. Bundan dolayı kara karşı kalıcı tedbir alınmaz. Bunu aklınızda tutarak bu tür hava şartlarında üstelik yılbaşı tatilinde uçak bileti almayın. Alıyorsanız da kaptana hostese carlamayın. Eyyorlamam bu kadar
  • Kule dikkat et kendine işsizlik kötü bir şey.

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok uçuş iptal edilirken, binlerce yolcu da havalimanında veya uçak içinde saatlerce beklemek zorunda kaldı. Bu sırada uçak içinde yaklaşık üç saat beklemek zorunda kalan yolcular ise duruma isyan ederek, uçaktan inmek istedi.

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkandı. 'Anti-Icing' adı verilen işlemle uçakların aero dinamik yapısı buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı korunuyor.

Bu arada Sabiha Gökçen Havalimanı'nda birçok uçak 'De-İcing' ve 'Anti-Icing' almak için sıraya girince uçaklar uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı. Uzun süre 'De-İcing' sırası bekleyen pilotlar kule görevlileriyle tartıştı. Uzun süre beklediklerini kule görevlilerine telsizden söyleyen pilotlar kule görevlileriyle tartıştı.

İŞTE O KONUŞMALAR:

PİLOT: Efendim muhtemel 'De-İcing' başlama süresi alabilir miyiz?
KULE: Şu an süre veremiyoruz ama ikinci sıradasınız.
PİLOT: Biz kaçıncı sıradayız?
KULE: Efendim böyle tek tek sıralar vermek çok uzun sürecek, beklerseniz biraz sonra trafik müsait olunca vereceğim.
PİLOT: 45 dakikadır bekliyorum efendim.
KULE: Anladım. Mutabık. Yalnız şu an önünüzde on trafik bekliyor. Bilginize
PİLOT: Anladım efendim. Biz sıraya girdiğimizde on trafik yoktu.
KULE: Diğer arkadaş sizi yarım saat sonra arayacağız demişti yarım saat geçti 45 dakika oldu. Ondan arıyoruz.
PİLOT: Ortalama süre vermiş arkadaşımız. Yalnız şu an sıralama olarak yaklaşık 12 veya 13'üncü sıradasınız bilginize.
KULE: Efendim ortalama varda hala önümüzde 12 tane trafik var denince şaşırdık.
KULE: Efendim kimseyi kimsenin önüne almıyoruz. Burada sıralama şeklinde veriyoruz. 3 tane maksimum De-İcing alanımız var biliyorsunuz. Boşaldığı zaman sırayla tek tek alıyorum bu bölgeye.
PİLOT: Bizim bazı yolcularımız sorun çıkarmaya başladı. İnmek istediğini beyan adan yolcular var.
PİLOT: Şu an hem sizden haber bekliyoruz. Hem de yolcuları sakinleştirmeye çalışıyoruz. Eğer bir değişiklik yoksa yolcu indireceğim ben. Gitmek isteyenler var. Gidebileceksek gideriz. Bir çözüm üretmem lazım.
KULE: Şu an ben sizi 11.22 diye ben sıraya aldım. 25 numarasınız şu an takdir size kalmış.

Kokpit ile kule arasında tartışma yaşandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Kardeş ~ 8 yıl önce
Kardeş bi kere o kule görevlisi değil, hava trafik kontrolörüdür. kule görevlisi diye bir pozisyon yok dhmi de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abartı ~ 8 yıl önce
çok maaş alıyor diye kendine ayrıcalık isteyen pilot ukalalığına henüz erişemeden bitmiş bir konuşma. tartışma bile değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yunus ~ 8 yıl önce
maalesef daha gidilecek çok yol var. dün sabah radyoda bir dj isim vermeden thy'ye verdi veriştirdi. Havada çok inmeyi beklemişlermiş de bir daha binmezmiş. Bilmiyor ki havada tur atmak en çok THY ye zarar, bilmiyor ki hava şartları ve alan şartlarının havayolu firması ile ilgisi yok, bilmiyor ki kar nedir, de icing nedir, lodos nedir. Ağzı olan konuşuyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçileri harranlımı? ~ 8 yıl önce
Ali bey tüm şirketlerde sendika varken TGS neden yok ? Havaiş veya hangi sendika olursa neyi bekliyorlar şu an tgs işçileri sendika olmadan tam blr harranlımıyız sorusu soruyorlar bilmem anlatabildimmi... Sesimize ses verin tgs ye hallarımızı savunacak sendika istiyoruz... Tgs işçleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit kule ~ 8 yıl önce
Arkadaslar kokpit kule kavgasina son verin iki grubun beraber isbirligi icinde calismasi lazim guvenlik icin, bu ego nedir atc ler dusuk maastan yakinir ki hallolur senior atc kaptan maasi almali, kaptanlar otorite sorunu yasar her iki grupta yakin calismali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Tartışma yaşanacak birşey yok aslında. Yapılan işlemlerin kule ile alakası yok. Sen park yerinden çıkınca deicing kuyruğuna giriyorsun. Deicing'i senin şirketin ya da şirketinin anlaştığı yer hizmetleri kuruluşu yapıyor. Kaç dakikada yapar, nekadar sürer kendi şirketine soracaksın hesabını. Kuledeki adam ne bilsin kimin hangi uçağı kaç dakikada bitireceğini, sana önünde kaç uçak olduğunu söylemiş. Daha ne yapsın. Geri döneceksen de imkan / dönebileceğin alan varsa dönersin yoksa geri dönmek için bile o kuyrukta beklemek zorundasın. Saw meydanı basic bir meydan, imkanları kısıtlı. Ama şu herşey için kuleyi muhattap kılma merakı hiç hoş değil. Maşallah herkes çömez politikacılar gibi mikrofunu eline alınca kendini konuşmak zorunda hissediyor. Adamın evinde suyu kesilse dönüp kule bizim evde sular neden akmıyor diye soracak. Madem havacısınız kim ne işle uğraşıyor öğrenin arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
birşey söylediğimizde 'siz burdan görmediğiniz için böyle konuşuyosunuz' diye atar yapan arkadaslarım evet haklısınız bir orayı görmüyoruz. o halde bize deyin ki kapı kapattıktan sonra pist basına 3 saat var yada 5 saat var yada neyse. bizde yolcuya baştan söyleyelim ki inen insin kalan da sussun otursun. yolcu bize 'tüm firmalar kalkıp gidiyor bir tek siz gidemiyorsunuz' diye küfür ediyor. sizler hiç olmazsa okumus adamlarla muhatap oluyorsunuz biz ise uçakta 29.99TL ye uçağı satın almış bir dünya cahille uğrasıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
"Sussun, otursun..."?.. Sonra yolcu cahil, pilot okumuş adam oluyor!..
tolga sezer ~ 8 yıl önce
Senin cahil dedigin insanlardan alınan parayla geçimini saglıyorsun sen. by ukala
meraklı ~ 8 yıl önce
değer mi hiç? değer mi söyleyin? hayır, amacım size sezen aksu'nun "değer mi?" şarkısını hatırlatmak değil. Haa, bir gün iş çıkışı bir araya geliriz, eğlenmeye gideriz, o zaman söyleyelim, ama şimdi ciddi olma zamanı. kule ile kokpit arasında tartışma kabul edilemez. derhal ilgili kişilerin lisansları iptal edilmelidir ve en ağır cezalara çarptırılmalıdır. bu işin şakaya gelir yanı yok...ya birşey olsaydı o tartışma esnasında. atalarımız ne demiş? "öfkeyle kalkan zararla oturur". kokpit ile kule tartışırsa, zarar çok büyük olur. gerekirse, milletvekillerine aksettirilmeli bu olay. neticede onlar milletin vekili, bizim, yanı aslolanın hakkını gözetmeliler. kapiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş.. ~ 8 yıl önce
hasta mısın olm sen kimsenin tartıştığı falan yok.ne aldın da kafan böyle güzel oldu
İki çay ~ 8 yıl önce
Türkiye, Kanada ya da Rusya vb ülkeler gibi zorlu kış şartlarına karsı tedbirli bir ülke değildir. Batı illerinde kar max. 3 gün yerde kalır ve erir. Bundan dolayı kara karşı kalıcı tedbir alınmaz. Bunu aklınızda tutarak bu tür hava şartlarında üstelik yılbaşı tatilinde uçak bileti almayın. Alıyorsanız da kaptana hostese carlamayın. Eyyorlamam bu kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Kule dikkat et kendine işsizlik kötü bir şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000