08 Mart 2010, Pazartesi 13:40:17

KISA PİST KAPATILDI

Atatürk Havalimanı'ndaki 06/24 olarak bilinen pist, bu gece 02:00’de notamlanarak hava trafiğine kapatıldı. Şu sıralarda pistin çevresi tel örgülerle çevriliyor.
  • Bu pistin kapatılması ile AHL oldu THYL, diğer şirketlere ve özellikle de charter şirketlerine konulan engelleri anlamak mümkün mü? Yayınlanan notam incelendiğinde bu notamı yayınlama cesareti gösterenlerin ne kadar cahil ve bu işlerin uzağında oldukları anlaşılır. Bu pistin Ataköy tarafına uzatılmasının ise ne kadar saçma olduğu zaten açık. Günü kurtarmayı bile beceremeyen insanlrın elinde oyuncak oldu ülke. Atatürk Havalimanında ki pistten daha kısa ve tek piste sahip bazı havaalanlarının trafiğinin 6-7 kat daha fazla olduğu bilinirken, burada ki kısıtlamanın tek bir açıklaması var, BECERİKSİZLİK.... Bu duruma ses çıkartmayan, çözümsüzlüğü çözüm gören anlayışlara da yuhh olsun....
  • Changi'de de 2 pist var. Yıllık kapasite 70 milyon. Sanki biz bu işi pek beceremiyoruz gibime geliyor.
  • Sabiha Gokcen fanatigi degilim ama AHL'nin yukunu biraz Sabiha Gokcen almali diye dusunuyorum. Budget havayollari Sabiha Gokcen ve Esenboga'yi paylassa, AHLdeki bazi Avrupa ucuslari Sabiha Gokcen'e kaydirilsa bir sure sikinti azalir diye dusunuyorum. Ayrica ben Anadolu yakasinda oturuyorum, bayilmiyorum her seferinde Yesilkoy'e valizlerle gidip donmeye.
  • normal zamanda her seferinde rötar oluşuyor pistin eksilmesi ve yaz sezonunun daha yoğun olacağını düşünürsek problem olmayacağı durumu biraz imkansız gibi görünüyor umarım tersi olur:)
  • duble pist yapılacak iki katlı şöyle... Dünyada bir ilk olur alt kata 737 ler 320 ler iner üste 340 330 777 leri alırız. Yoksa pisti uzatmışın bi anlamı yok. Yada L pist yapalım kargo terminaline doğru çevirelim ucunu duramayan elfoyla döner...
  • Sabah 9 akşam beş aheste aheste temmuza zor biter.Airport haber olarak bu işin peşini bırakmayın lütfen. Çalışılmayan zamanlarda resimleyin.
  • tsk şu boş duran arazisini versede şuraya pist yapılsa , insanlar rahatlasa , jet yakıtları boşa harcanmasa , uçaklar divert etmese , gecikmeler olmasa..se-sa ile bu işler olmaz ama öyle.3üncü havalimanına gerek yok ist da.AHL`ye 3üncü pist yeter de artar..
  • münih havalimanindada iki pist var.günlük 1000 ucaktan fazla inis kalkis oluyor,emme hic bir problem yuhdur.
  • aksaklık yaşanmayacakmış duyda inanma 10 gün sonra gelen divert haberlerini okumaya başlarsınız bizlerde çilesini çekmeye hadi hayırlısı....
  • kazamiz mubarek olsun.. Allah herkesin yardimcisi olsun... 3 gun 5 gun iyi gider sonrasini dusunmek bile istemiyorum

Atatürk Havalimanı’nın Ataköy-Florya yönündeki 06-24 pisti bugünden itibaren 1 Temmuza kadar 4 ay süreyle uçuşlara kapatıldı.

Kısa pistin kapatılması nedeniyle bu gece 02:00’de NOTAM yayınlandı. Buna göre, Atatürk Havalimanı'nda, tarifesiz kargo, görerek uçuş, teknik iniş, divert, iş uçuşları gibi münferit uçuşlara izin verilmeyecek.

DHMİ yetkilileri, pistin notamlanmasından sonra çalışmalara başladı. Şu sıralarda pist çevresi tel örgülerle kapatılıyor. DHMİ yetkilileri, 06-24 pistinin NOTAM’lanmasından sonra uçuşların diğer iki piste kaydırıldığını, hava trafiğini aksatan bir durumun yaşanmadığını açıkladı.

©AirportHaber.com

KISA PİST KAPATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu pistin kapatılması ile AHL oldu THYL, diğer şirketlere ve özellikle de charter şirketlerine konulan engelleri anlamak mümkün mü? Yayınlanan notam incelendiğinde bu notamı yayınlama cesareti gösterenlerin ne kadar cahil ve bu işlerin uzağında oldukları anlaşılır. Bu pistin Ataköy tarafına uzatılmasının ise ne kadar saçma olduğu zaten açık. Günü kurtarmayı bile beceremeyen insanlrın elinde oyuncak oldu ülke. Atatürk Havalimanında ki pistten daha kısa ve tek piste sahip bazı havaalanlarının trafiğinin 6-7 kat daha fazla olduğu bilinirken, burada ki kısıtlamanın tek bir açıklaması var, BECERİKSİZLİK.... Bu duruma ses çıkartmayan, çözümsüzlüğü çözüm gören anlayışlara da yuhh olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Changi'de de 2 pist var. Yıllık kapasite 70 milyon. Sanki biz bu işi pek beceremiyoruz gibime geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha Gokcen fanatigi degilim ama AHL'nin yukunu biraz Sabiha Gokcen almali diye dusunuyorum. Budget havayollari Sabiha Gokcen ve Esenboga'yi paylassa, AHLdeki bazi Avrupa ucuslari Sabiha Gokcen'e kaydirilsa bir sure sikinti azalir diye dusunuyorum. Ayrica ben Anadolu yakasinda oturuyorum, bayilmiyorum her seferinde Yesilkoy'e valizlerle gidip donmeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
normal zamanda her seferinde rötar oluşuyor pistin eksilmesi ve yaz sezonunun daha yoğun olacağını düşünürsek problem olmayacağı durumu biraz imkansız gibi görünüyor umarım tersi olur:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
duble pist yapılacak iki katlı şöyle... Dünyada bir ilk olur alt kata 737 ler 320 ler iner üste 340 330 777 leri alırız. Yoksa pisti uzatmışın bi anlamı yok. Yada L pist yapalım kargo terminaline doğru çevirelim ucunu duramayan elfoyla döner...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabah 9 akşam beş aheste aheste temmuza zor biter.Airport haber olarak bu işin peşini bırakmayın lütfen. Çalışılmayan zamanlarda resimleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tsk şu boş duran arazisini versede şuraya pist yapılsa , insanlar rahatlasa , jet yakıtları boşa harcanmasa , uçaklar divert etmese , gecikmeler olmasa..se-sa ile bu işler olmaz ama öyle.3üncü havalimanına gerek yok ist da.AHL`ye 3üncü pist yeter de artar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
münih havalimanindada iki pist var.günlük 1000 ucaktan fazla inis kalkis oluyor,emme hic bir problem yuhdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aksaklık yaşanmayacakmış duyda inanma 10 gün sonra gelen divert haberlerini okumaya başlarsınız bizlerde çilesini çekmeye hadi hayırlısı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kazamiz mubarek olsun.. Allah herkesin yardimcisi olsun... 3 gun 5 gun iyi gider sonrasini dusunmek bile istemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000