19 Nisan 2013, Cuma 16:30:34

KDV'YE YEMEK MOLASI

Atatürk Havalimanı'nda Tax Free ofisinin camına asılan yazı turistleri şoke etti...
  • eğer şirket personel almadıysa oradaki personel açmı kalsın.......
  • Custom's manager personelini fırlatmaya gitmiş. ne var bunda : ))
  • birbilene yazdırsalardı iyi olurmuş :-)... ama bissürü taxfree var alanda başka alanlarda olmadığı kadar hemde...
  • Havaalanında 3 tane taxfree ofisi var
  • Nasil bir ingilizce bu boyle, tarzanca olmus, once sozlukten launch ne demek yazmadan bir baksalardi, yada keske ingilizce bilen birine sorsalardi asmadan once... Bu kisiler Turkiye Cumhuriyetini temsil eden gorevliler, yaziklar olsun, Avrupanin sayili Hava alanlarindan birinde boyle bir tabela olmasi gercekten icler acisi ve utanc verici bir durum. Duzelecekmi ? Hayir.. Tekrar edecekmi? kesinlikle evet... EGITIM SART...
  • biz fırlatma zamanıyız
  • 08:30:30 Hintli Yorumcusuna Hintlilerin ikinci anadili Ingilizcedir dogru ama bu egitim kalitelerinden degil, yuzyillardir INGILIZ SOMURGESINDE olduklari icindir. İkinci dilleri ingilizce oldugu gibi, ikinci babaları da Ingilizdir. Afrikalilarinda ikinci dili Fransızca'dır. Bunlarda da 4+4+4 sistemi neden kuruldu ? Biraz tarih arastir bakalim eger saplantilarindan uzaklasabilirsen. O zaman ogreneceksin gercekleri.Asil ve şanlı Türk milletiyiz, Tarih boyunca düşmanımız olmuş ARAPLARI tanımıyoruz, aksine de biz millete TÜRKÇE Öğreteceğiz.
  • AHL'de hicbir sey normal degil ki bu da olsun...Apron kartli abuk sabuk adamlar AHL icinde yolculardan bahsis koparmak icin bavullarina yapisiyorlar veya onlara yol gostermek icin zorla yanlarinda onlara eslik ediyorlar bu rezillik yillardir surup gidiyor bir tane polis veya yetkili de siz kimsiniz, ne yapiyorsunuz demiyor !!! Niye ? Umurlarinda degil de ondan !!! AHL'de hemen hersey ates pahasi yine kimsenin umurunda degil....Taksiciler basli basina felaket, adamlar 2-3 sene once yolcularin gozu onunde acentalara saldirdilar,cami cerceveyi indirdiler yine bir sey olmadi...Ayrica AHL'ye Dunya Ticaret Merkezinden, E5 den gelen yollarin ustu, B kapisi yan yol, THY genel mudurluk onu resmen acik otopark olmus, adamlar yol kenarlarinda icki iciyor kimi tuvaletini yapiyor kimi dilencilik kimi otobusunu vs yikiyor,coplerini yol kenarlarina atiyor ve burasi sozum ona bu ulkenin en prestijli en onemli havaalani ama ortada bu sorunlari cozecek Allah icin bir sorumlu,yetkili yok !!!!!!!
  • 4+4+4 ile tüm çocuklarımız iyi bir yabancı dile sahip olacaklar Allah izin verirse. Gelecek nesillerin - nasıl Hintliler'in ikinci anadili İngilizce - aynen öyle ikinci bir dilleri olacak. Dünyadaki Müslüman nüfusun daha da artmasıyla artık yabancılar Arapça öğrenmek zorunda kalacak.
  • CUMA GIDIP GELECEM İMZA ROBİNSON :):))))))

Burası İstanbul Atatürk Havalimanı’nın içinde yer alan tax free ofisi… Yani ülkemize gelen turistler yaptıkların alışveriş için ödedikleri KDV’yi, ülkemizden ayrılırken bu ofise gelerek geri alabiliyor.  Havalimanında günün her saatinde ve neredeyse her dakika uçuş olduğundan, haliyle tax free ofisinin de her daim açık kalması gerekiyor. Normali bu ama burası Türkiye ve burada hiçbir şey normal değildir.

Bu fotoğraf önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda çekildi. Fotoğrafı çeken ve bize gönderen de, Türkiye’de yaptığı alışverişin vergi iadesini almak isteyen bir turist. Fakat hakkı olmasına rağmen bu vergi iadesini alamadı. Çünkü, günün her saati açık olması gereken, hiç olmazsa bir kişinin nöbetçi olması gereken ofisteki herkes ‘anladığımız’ kadarıyla öğle yemeğine çıkmış.

Anladığımız kadarıyla diyoruz çünkü, camekana ‘ofise gelen bir evrakın zarfına’ el yazısıyla yazılan duyuruda öğle yemeği ifadesi de yanlış yazılmış. Boş beyaz bir kağıda yazılmaya bile tenezzül edilmemiş. Turistlere hizmet veren bir ofisin camında aynen şu yazıyor. “We’ra launch time…” Arkadaş aslında öğle yemeği anlamına gelen ‘lunch’ yazmak istemiş ama yazamadığı için de cümle bir anda “Fırlatma zamanına gittik” olmuş. Çünkü İngilizce’de launch “fırlatma” anlamına geliyor.

Aslında bu küçük bir ayrıntı! Sonuçta havalimanında her daim hizmet vermesi  gerekirken, toplu olarak öğle yemeğine çıkan personel yüzünden o gün hiçbir turist vergi iadesini alamadı. Vergi iadesini alabilmek için saatlerce bekleyenler, uçağını kaçırmakla yüz yüze kaldığı için belki de “Böyle ülke mi olur” diyerek Türkiye’yi terk etti.  Türkiye’yi terk ederken de “Ya bu Türkler de öğle yemeği zamanında fırlatmaya mı gidiyormuş” demekten kendisini alamadı.

Her zaman modernliğiyle övündüğümüz Atatürk Havalimanı’nda, mahalle bakkalı hesabı “Yemeği gittim dönücem, namaza gittim gelicem” tarzı yazıları bir daha görmemek üzere…( Sözcü)

KDV'YE YEMEK MOLASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

ebru ~ 11 yıl önce
eğer şirket personel almadıysa oradaki personel açmı kalsın.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
custom's ~ 11 yıl önce
Custom's manager personelini fırlatmaya gitmiş. ne var bunda : ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 11 yıl önce
birbilene yazdırsalardı iyi olurmuş :-)... ama bissürü taxfree var alanda başka alanlarda olmadığı kadar hemde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATA Çalışanı ~ 11 yıl önce
Havaalanında 3 tane taxfree ofisi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim sart..... ~ 11 yıl önce
Nasil bir ingilizce bu boyle, tarzanca olmus, once sozlukten launch ne demek yazmadan bir baksalardi, yada keske ingilizce bilen birine sorsalardi asmadan once... Bu kisiler Turkiye Cumhuriyetini temsil eden gorevliler, yaziklar olsun, Avrupanin sayili Hava alanlarindan birinde boyle bir tabela olmasi gercekten icler acisi ve utanc verici bir durum. Duzelecekmi ? Hayir.. Tekrar edecekmi? kesinlikle evet... EGITIM SART...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru tercümesi ~ 11 yıl önce
biz fırlatma zamanıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
08:30:30 Hintli ~ 11 yıl önce
08:30:30 Hintli Yorumcusuna Hintlilerin ikinci anadili Ingilizcedir dogru ama bu egitim kalitelerinden degil, yuzyillardir INGILIZ SOMURGESINDE olduklari icindir. İkinci dilleri ingilizce oldugu gibi, ikinci babaları da Ingilizdir. Afrikalilarinda ikinci dili Fransızca'dır. Bunlarda da 4+4+4 sistemi neden kuruldu ? Biraz tarih arastir bakalim eger saplantilarindan uzaklasabilirsen. O zaman ogreneceksin gercekleri.Asil ve şanlı Türk milletiyiz, Tarih boyunca düşmanımız olmuş ARAPLARI tanımıyoruz, aksine de biz millete TÜRKÇE Öğreteceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 11 yıl önce
AHL'de hicbir sey normal degil ki bu da olsun...Apron kartli abuk sabuk adamlar AHL icinde yolculardan bahsis koparmak icin bavullarina yapisiyorlar veya onlara yol gostermek icin zorla yanlarinda onlara eslik ediyorlar bu rezillik yillardir surup gidiyor bir tane polis veya yetkili de siz kimsiniz, ne yapiyorsunuz demiyor !!! Niye ? Umurlarinda degil de ondan !!! AHL'de hemen hersey ates pahasi yine kimsenin umurunda degil....Taksiciler basli basina felaket, adamlar 2-3 sene once yolcularin gozu onunde acentalara saldirdilar,cami cerceveyi indirdiler yine bir sey olmadi...Ayrica AHL'ye Dunya Ticaret Merkezinden, E5 den gelen yollarin ustu, B kapisi yan yol, THY genel mudurluk onu resmen acik otopark olmus, adamlar yol kenarlarinda icki iciyor kimi tuvaletini yapiyor kimi dilencilik kimi otobusunu vs yikiyor,coplerini yol kenarlarina atiyor ve burasi sozum ona bu ulkenin en prestijli en onemli havaalani ama ortada bu sorunlari cozecek Allah icin bir sorumlu,yetkili yok !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
4+4+4 ile tüm çocuklarımız iyi bir yabancı dile sahip olacaklar Allah izin verirse. Gelecek nesillerin - nasıl Hintliler'in ikinci anadili İngilizce - aynen öyle ikinci bir dilleri olacak. Dünyadaki Müslüman nüfusun daha da artmasıyla artık yabancılar Arapça öğrenmek zorunda kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nisan ~ 11 yıl önce
CUMA GIDIP GELECEM İMZA ROBİNSON :):))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000