24 Mart 2009, Salı 08:37:47

Kâbus gibi bir gün geride kaldı!

Sivil havacılık sektörü dün adeta kabus gibi bir gün geçirdi. Atatürk Havalimanı'nda uçak pistten çıkarken, aynı gün üç ayrı ülkede uçak kazaları yaşandı.
  • doğru, Montana'da düşen uçağın 10 kişilik ruhsat altında çalışması. fakat, çocuk olan yolcuların bir kısmı (yaşa bakmak gerek) belki o yolcu sayısı limiti dahilinde olabilir. oralarda geçerli yönetmeliği bilmiyorum fakat bir ihtimal...
  • dün gerçekten sivil havacılık tarihinde adı pek de iyi anılmayacak bir gün oldu. bu arada abd montana'da düşen pilatus pc-12'nin 10 kişilik yolcu ruhsatı bulundurmasına rağmen 16 yolcu almış olması yönündeki iddialar ise çok çarpıcı..

ABD'nin Montana eyaletinde Butte Havaalanı'na inmeye çalışan Pilatus PC-12 tipi uçak mezarlığa burun üstü çakıldı. Birkaç saniye içinde alev topuna dönen uçaktaki 12'si çocuk 17 kişi yanarak hayatını kaybetti. Yolcuların kayak merkezine tatile gittiği açıklandı.

Çin'den havalanan MD-11 tipi kargo uçağı Tokyo'daki Narita Havaalanı'na inmeye çalışırken düştü. Alevler içinde kalan uçaktaki iki pilot hayatını kaybetti. 

Endonezya'da ise bir yolcu uçağı, motorundaki arıza nedeniyle acil iniş yaptı. Uçaktaki 122 yolcunun durumu iyi. 

Kâbus gibi bir gün geride kaldı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
doğru, Montana'da düşen uçağın 10 kişilik ruhsat altında çalışması. fakat, çocuk olan yolcuların bir kısmı (yaşa bakmak gerek) belki o yolcu sayısı limiti dahilinde olabilir. oralarda geçerli yönetmeliği bilmiyorum fakat bir ihtimal...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dün gerçekten sivil havacılık tarihinde adı pek de iyi anılmayacak bir gün oldu. bu arada abd montana'da düşen pilatus pc-12'nin 10 kişilik yolcu ruhsatı bulundurmasına rağmen 16 yolcu almış olması yönündeki iddialar ise çok çarpıcı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000