20 Haziran 2009, Cumartesi 08:13:04

Jet yakıtı hırsızlarına şuçüstü

Atatürk Havalimanı'na jet yakıtı taşımak için yapılan NATO boru hattında açtıkları delikten tonlarca yakıt çaldıkları ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı.
  • Çaldıkları yakıtı gaz diye satıyorlar herhalde.Uçaklara ucuz fiyatla verecek halleri yok ya.

Atatürk Havalimanı'na NATO boru hattıyla sevk edilen jet yakıtında eksik tesbit edilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayı araştırmaya başladı.

Boru hattının geçtiği yerlerde bulunan ve hırsızlığa müsait olan yerleri izlemeye alan polis, Basın Ekspres yolu üzerinde bulunan bir Tır garajının içindeki yıkamacıdan bidonlar içinde bazı maddelerin çıkarıldığını tesbit etti. Tır şoförü kılığına giren dedektifler, 3 gün boyunca izledikleri oto yıkama dükkanına bu sabah operasyon düzenlendi. Baskında 11 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemede, oto yıkama dükkanının içinde kazılmış bir alan tesbit edildi. kazının, NATO boru hattına kadar uzandığı ve boruya da vana bağlanarak jet yakıtının bu şekilde çalındığı belirlendi.

Zanlılar, Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülürken hırsızlık olayının şöyle geliştiği iddia edildi: Zanlılar, NATO boru hattının geçtiği yerlerde boş bir dükkan tesbit ederek burayı kiralayıp görünürde oto yıkama dükkanı haline getirdiler. Çaldıkları yakıta yüzde 10 oranında motor yağı katarak mazot haline getiren zanlılar, bu yakıtı Tır kamyonlarına satıyorlardı. Uçak yakıtı hırsızları, ayrıca, özel olarak hazırlayarak gizli tanker haline getirdikleri bir minübüs ve bir kamyoneti kullanarak çaldıkları yakıtı isteyenlere gönderiyorlardı. Gözaltında bulunan zanlıların sorguları devam ederken, boru hattından ne kadar yakıt çalındığının tespit edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Jet yakıtı hırsızlarına şuçüstü

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Çaldıkları yakıtı gaz diye satıyorlar herhalde.Uçaklara ucuz fiyatla verecek halleri yok ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000