09 Temmuz 2013, Salı 12:38:57

İŞTE ORHAN BİRDAL'IN 6 YILI...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, yaklaşık 6 yıldır bulunduğu görev süresince neler yaptı, hangi yatırımların altına imzasını attı? AirportHaber Orhan Birdal'ın 6 yıllık görev sürecini mercek altına aldı...
  • havacılık tazminatları düzeltilmedikçe bizim nazarımızda başarı yoktur. Erzincan lılara mübarek olsun. kıymetini bilin kaybetmeyin
  • ÜLKEMİZ NASIL BU HALE GELDİ BİLMİYORUM AMA İFTİRA ATMAK,İNSANLARI KARALAMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI...HİÇ Mİ ALLAH KORKUSU YOK İÇİNİZDE BÖYLE ÇİRKİN İFTİRALAR ATIYORSUNUZ..ŞURADA HANGİ BÜROKRATLA İLGİLİ İYİ BİR HABER YAPILSA HEMEN ÇAMUR ATMAYA BAŞLIYORSUNUZ. NE DEMEK O MAKAMA NASIL GELDİĞİ BELLİ DEMEK,BİRAZ ARAŞTIRIP ÖĞRENİP ÖYLE KLAVYEYE SARILIN.ÇAMUR ATILIR AMA İZİ ATILANDA DEĞİL ATANIN ELİNDE KALIR.BURADA BÖYLE KONUŞMAK KOLAYDA BİR DE BUNUN SONRASI VAR HERKES İÇİN...
  • nasıl o mevkiye geldiği malum olan biri hakkında haber yapmak bile abes bence!!!
  • Havaalanı ve Havalimanı kavramını bilmeyenler nasıl başarılı olabilirki.Her ildeki havaalanlarına yetersiz olduklarını bildikleri halde Havalimanı yaptık deyip kendilerini ve sonrada bizleri kandırmaya çalışıyorlar.Ama biz bunlara kanmıyoruz artık.Bence başarısız.Bakanımızın varlığına dua etsin.yoksa o makama yakışmıyor.
  • Terminal yatırımları coştu da teknoloji yatırımları neden coşmadı, hadi düşünelim. Hala doğu uçuşlarda telsiz kopmaları, kışırtılar, kesintiler oluyor. Meydanların yarısına yakınında doğru düzgün, güvenilir ve ICAO standardında ATIS servisi yok. Özellikle bazı kontrolörlerin ingilizceleri tehdit seviyesinde düşük. Yakıt ve zamandan kazandıracak olan ILS sistemi çoğu pistte tek taraflı. Bazılarının kalibrasyonları yanlış. Meydan taxi işaretleri allak bullak. Ama bunları yolcu bilmediğinden, bunlar işin şov kısmı olmadığından dolayı ilgilenen yok. Varsa yoksa cafcaflı terminal binası yapımı.
  • Kastamonu hava alani bu dönem de açildi
  • Evet genelde başarılı, fakat esenboğa kamulaştırması konusunda maalesef sınıfta kaldı
  • Kac tane mudur olamayacak erzincanliyi mudur daire baskani yaptin.onlarda icraatlar arasinda degilmi
  • elazığ terminal binasıda bu süreçte yapıldı.haberde göremedim
  • Kimileri Eserleri İle Mazide İz Bırakırlar ve Yaptığı çalışmalarla Ülkesine Faydalı Olur. Kimileri de Sadece Laf Üreterek Yapılan İşleri Engellemeye Çalışırlar. Orhan Birdal'ı Tanıdığım Günden Bugüne Kadar, Sadece Yöneticilik Vasfı İle Değil, İyi Bir Öğretmen, Üslubunu Hiçbir Zaman Bozmayan Olgun Bir İnsan olmanın Yanında, Hedefinden Sapmayan ve Dik Duruşu İle Çoğu Bürokratlara Örnek Olmuştur. Sayın Birdal'a Gerek DHMİ İçin Gerekse Ülkemiz İçin Yaptıklarından Dolayı Teşekkür Ederiz. Yolun Açık Olsun Sayın BİRDAL.

1 Kasım 2007 tarihinde Mahmut Tekin'in yerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne getirilen Orhan Birdal, 6 yıl boyunca birçok havalimanı açılışı, yenileme çalışmaları ve yap-işlet-devret modeliyle havalimanı ihaleleri yaşadı.

Birdal döneminde havalimanı sayısı 42'den 52'ye çıkarken, Türkiye tarihinin en yüksek bedelli ihalesi de yine Orhan Birdal döneminde gerçekleştirildi. 3. havalimanı 22 milyar 152 milyon Euro bedelle ihale edildi. 6 yıllık görev süresine 17 bin metrekare dolayında taksi yolunun yanısıra, 101 bin metrekare apron genişletme çalışmaları sığdıran Birdal, çeşitli meydanlardaki banket yenileme ve imalatıyla da pist ve meydanlara nefes aldırdı.

TERMİNAL YAPIMLARI ADETA COŞTU

Göreve geldiği günden itibaren Birdal'ın en çok özen gösterdiği konulardan biri de terminal binalarıydı. Orhan Birdal dönemindeki 6 yıla yeni yapım ve yenileme çalışmaları dahil olmak üzere 326 bin metrekareden daha fazla terminal binası çalışması sığdırıldı. Yeni yapım ve yenileme çalışmalarının dışında Sinop, Çanakkale, Konya, Diyarbakır, Van, Mardin ve Balıkesir meydanlarındaki terminal binası çalışmaları hali hazırda devam ediyor.

Ayrıca başta Atatürk Havalimanı olmak üzere birçok meydanda pist çalışmaları yapıldı. Bazı meydanlardaki pistler genişletilerek CAT 2 ve CAT 3 standartlarına getirildi. PAT sahaları onarıldı, pist kaplamaları yenilendi.

Ayrıca, Çanakkale-Gökçeada Havalimanı'na insani yardım amaçlı giriş ünitesi yapımı, Kayseri Havalimanı'na VIP binası kazandırılması, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ve Antalya Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binası Yapımı, Trabzon Havalimanı'nın 7 uçaklık park kapasitesinin 14 uçağa çıkarılması da 6 yıllık süreçte diğer ayrıntılar olarak göze çarptı.

İşte Orhan Birdal döneminin 6 yıllık özeti:

Kayseri Havalimanına 11.000 m² büyüklüğünde “İç Hatlar Terminal Binası ile VIP Binası” yapıldı.

Diyarbakır Havalimanı Terminal Binası genişletilerek mevcut terminal binası 8.680 m²’ye çıkarıldı.

Malatya Havalimanı mevcut terminal binası 8 aks büyütülerek toplam 9.545 m² ‘lik bir terminal binasına kavuştu.

Batman Havalimanına 20.741 m² ve Hatay Havalimanına 46.825 m² büyüklüğünde yeni bir terminal binası yapılarak hizmete verildi.

Sivas Havalimanına 20.047 m² büyüklüğünde, Erzincan Havalimanına 31.276 m² büyüklüğünde yeni bir terminal binası yapılarak hizmete verildi.

Esenboğa Havalimanı Pisti CAT III standartlarına getirildi.

Kahramanmaraş, Erzurum, Siirt, Mardin, Kastamonu, Balıkesir-Koca Seyit havalimanları pistleri uzatıldı ve genişletildi.

Atatürk Havalimanında ise 2.300 m olan mevcut pist 2.600 m’ye çıkarıldı, Florya yolu ötelendi.

Trabzon Havalimanı mevcut 7 uçak park kapasiteli apron 14 uçak park kapasitesine çıkarıldı.

Adana Havalimanına gelen yolcu salonu yapılarak toplam terminal binası 10.365 m² çıkarıldı.

Adıyaman Havalimanına, 20.830 m² büyüklüğünde yeni bir terminal binası ve 5 uçaklık apron yapıldı.

Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali hizmete girdi.

Bölgesel havalimanı kapsamında planlanan ve Afyon – Uşak – Kütahya illerine hizmet verecek olan 17.260 m² büyüklüğünde terminal binasına sahip Zafer Havalimanı,  KÖİ kapsamında kısa sürede yapılarak hizmete verildi.

Kars Havalimanına 35.946 m² büyüklüğünde yeni bir terminal binası, Ağrı Havalimanına 23.000 m² büyüklüğünde terminal binası, Balıkesir Koca Seyit Havalimanına 23.000 m² büyüklüğünde yeni bir terminal binası ile Mardin Havalimanına 33.150 m² büyüklüğünde yeni terminal binası yapımı devam etmekte olup 2013 yılında bitirilmesi planlanıyor. 

Ayrıca; Konya Havalimanına 24.175 m² büyüklüğünde terminal binası ile Diyarbakır Havalimanına 85.233 m² büyüklüğünde terminal binası yapımları devam etmekte olup 2014 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Sinop ve Çanakkale havalimanlarına yeni terminal binası yapılması konusunda çalışmalar sürüyor..

Bölgesel havalimanı kapsamında 2012 yılında ihalesi yapılan Çukurova Havalimanı’nın temeli atıldı.

İŞTE ORHAN BİRDAL'IN 6 YILI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

adalet ~ 11 yıl önce
havacılık tazminatları düzeltilmedikçe bizim nazarımızda başarı yoktur. Erzincan lılara mübarek olsun. kıymetini bilin kaybetmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEBRİKLER ~ 11 yıl önce
ÜLKEMİZ NASIL BU HALE GELDİ BİLMİYORUM AMA İFTİRA ATMAK,İNSANLARI KARALAMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI...HİÇ Mİ ALLAH KORKUSU YOK İÇİNİZDE BÖYLE ÇİRKİN İFTİRALAR ATIYORSUNUZ..ŞURADA HANGİ BÜROKRATLA İLGİLİ İYİ BİR HABER YAPILSA HEMEN ÇAMUR ATMAYA BAŞLIYORSUNUZ. NE DEMEK O MAKAMA NASIL GELDİĞİ BELLİ DEMEK,BİRAZ ARAŞTIRIP ÖĞRENİP ÖYLE KLAVYEYE SARILIN.ÇAMUR ATILIR AMA İZİ ATILANDA DEĞİL ATANIN ELİNDE KALIR.BURADA BÖYLE KONUŞMAK KOLAYDA BİR DE BUNUN SONRASI VAR HERKES İÇİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abes ~ 11 yıl önce
nasıl o mevkiye geldiği malum olan biri hakkında haber yapmak bile abes bence!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Havaalanı ve Havalimanı kavramını bilmeyenler nasıl başarılı olabilirki.Her ildeki havaalanlarına yetersiz olduklarını bildikleri halde Havalimanı yaptık deyip kendilerini ve sonrada bizleri kandırmaya çalışıyorlar.Ama biz bunlara kanmıyoruz artık.Bence başarısız.Bakanımızın varlığına dua etsin.yoksa o makama yakışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birde bunlara bakalm ~ 11 yıl önce
Terminal yatırımları coştu da teknoloji yatırımları neden coşmadı, hadi düşünelim. Hala doğu uçuşlarda telsiz kopmaları, kışırtılar, kesintiler oluyor. Meydanların yarısına yakınında doğru düzgün, güvenilir ve ICAO standardında ATIS servisi yok. Özellikle bazı kontrolörlerin ingilizceleri tehdit seviyesinde düşük. Yakıt ve zamandan kazandıracak olan ILS sistemi çoğu pistte tek taraflı. Bazılarının kalibrasyonları yanlış. Meydan taxi işaretleri allak bullak. Ama bunları yolcu bilmediğinden, bunlar işin şov kısmı olmadığından dolayı ilgilenen yok. Varsa yoksa cafcaflı terminal binası yapımı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kas ~ 11 yıl önce
Kastamonu hava alani bu dönem de açildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 11 yıl önce
Evet genelde başarılı, fakat esenboğa kamulaştırması konusunda maalesef sınıfta kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erzincan ~ 11 yıl önce
Kac tane mudur olamayacak erzincanliyi mudur daire baskani yaptin.onlarda icraatlar arasinda degilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ezs ~ 11 yıl önce
elazığ terminal binasıda bu süreçte yapıldı.haberde göremedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAHABEY ~ 11 yıl önce
Kimileri Eserleri İle Mazide İz Bırakırlar ve Yaptığı çalışmalarla Ülkesine Faydalı Olur. Kimileri de Sadece Laf Üreterek Yapılan İşleri Engellemeye Çalışırlar. Orhan Birdal'ı Tanıdığım Günden Bugüne Kadar, Sadece Yöneticilik Vasfı İle Değil, İyi Bir Öğretmen, Üslubunu Hiçbir Zaman Bozmayan Olgun Bir İnsan olmanın Yanında, Hedefinden Sapmayan ve Dik Duruşu İle Çoğu Bürokratlara Örnek Olmuştur. Sayın Birdal'a Gerek DHMİ İçin Gerekse Ülkemiz İçin Yaptıklarından Dolayı Teşekkür Ederiz. Yolun Açık Olsun Sayın BİRDAL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000