24 Ocak 2014, Cuma 17:01:50

İSTANBUL'DA DHMİ ZİRVESİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı 1. koordinasyon toplantısı, kurumun istanbul Florya eğitim tesislerinde başladı.
  • Ankara'dan yurtdisi direk ucuslar olmadikca Istanbul'la yurumez bu is. Uyanacaklar ama ne zaman? Sabirla bekliyoruz. Tum Anadoluyu Ankara'ya Anadolujet'le topladiniz zaten. Neden Thy bi Londra, Paris koymaz Ankara'dan? Air France, British ucus koysa mort olacaksiniz.
  • bu 11 yil muhabbeti i.o/i.s ya dondu yukardan gelen emirle tum gecmis sifirlandi memleketde ne varsa biz yaptik havasina girildi en iyisi 11 yil diyene kadar T.O/T.S deyin ne siz yorulun nede biz
  • Yolcu arkadaş sanırım otobüs yolcusu, biraz bilseydi Havalimanı'nı böyle konuşmadı çünkü.istanbulda günde +1200 trafiği yöneten Hava trafik kontrolörleri kimin bünyesinde çalışıyor, taksiciler federasyonun mu ? Yada havalimanları kim tarafından işletiliyor ? Pistlere kim tarafından bakım yapılıyor ? Siz otobüs yolcusu olduğunuz için bilmezsiniz, en can alıcısı da , havalimanlarını kim inşa ediyor ? Diyanet işleri falan mı? Türkiye'nin dört yanı dünya standartlarının da üstünde havalimanlarıyla dolu son 10 yılda sadece yeni yapılan havalimanı sayısı bundan önce yapılanlarla eş. Hala Dhmi ne yaptı... Dhmi nin başındaki Genel müdür kaç yıl üst üste yılın bürokratı seçildi o da herhalde hiç birşey yapmadığı için değil mi ? El insaf lütfen... Meyve veren ağaç taşlanır anladıkta , takdir etmesini de bilin lütfen...
  • Elazığ ile ilgili yorum yapmayın orayı rahat bırakın artık
  • 3. Havalimanı projesi sizlere ömür galiba. İhalede atıp tutmak kolaydı.
  • Küçük yerlerdeki havalimanlarını çaktırmadan denetlesinler. Dhm müdürlerinin yasal olmayan çok şeyi görecekler.
  • habom işcileri aç aç millet eve ekmek götüremiyor gurbet elleride buna bir çare
  • Elazığ da yan kapıdan çıkarılıp uçaklara kayıtsız yüklenerek kendilerine gönderilen zerzevatın ve zevatın son durumu hakkında da açıklama yapmışlar mı?
  • 3. Havalımanın fınansmanı, mortıngen
  • Yolcu rumuzu ile yazan arkadaşı tebrik ederim. Bana göre konuyu çok güzel özetlemiş. Lütfen önce o yorumu okuyun. ....-ye rağmen yolcu sayısı bu kadar olmuş.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı 1. koordinasyon toplantısı, kurumun istanbul Florya eğitim tesislerinde başladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı ve iki gün sürecek olan toplantıya DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcıları Funda Ocak, Mehmet Ateş ve Celal Özuğur ile DHMİ Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Havalimanları Başmüdür ve müdürleri katıldı. Toplantıda, Genel Müdürlüğün 2013 yılı faaliyetleri değerlendirilecek, 2014 yatırımları ele alınacak.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Orhan Birdal, 2013 faaliyetlerini değerlendirdi, 2014 yılı hedefleri  hakkında görüşlerini dile getirdi.

Toplantıda DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal şu bilgileri aktardı:

Dünyada yaşanan ekonomik kriz en fazla havacılık sektörünü etkilemiştir. Buna bağlı olarak tüm dünyada uçak ve yolcu trafikleri negatife dönerken, İç hat yolcu trafiğimiz kesintisiz büyümeye devam ederek 2012 yılına göre %17,6 artış gösterdi ve 76,1 milyon olarak gerçekleşmiştir.

Böylelikle son 11 yılda iç hat yolcu trafiği, her yıl ortalama olarak % 24 ve toplamda 8,3 kat artış göstermiştir.

Türkiye genelinde iç hat yolcu trafiğinin (direkt transit hariç) toplam trafik içindeki payı, 2003’deki % 26,56 düzeyinden, 2013'de % 50,92 düzeyine çıkmıştır.

Sırasıyla İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanları, en çok iç hat yolcu trafiğinin gerçekleştiği havalimanları olmuştur.

2013'de dış hat yolcu trafiğimiz 2012 yılına göre %11,8 artış göstermiş ve 73,4 milyon olarak gerçekleşmiştir.

Böylelikle son 11 yılda dış hat yolcu trafiği, her yıl ortalama olarak %11 ve toplamda 2,9 kat artış göstermiştir.

Böylelikle toplam yolcu trafiğimiz 2013 yılında, 2012’ye göre %14,6 artış göstererek, (direkt transit dâhil) 150.186.231 olmuştur.

Türkiye'deki ticari uçuşlara açık 52 havalimanında gerçekleşen toplam inen-kalkan uçak trafiği, iç hatlarda önceki yıla göre % 13,3 artışla 681 bin; dış hatlarda ise bir önceki yıla göre % 9,9 artışla 541 bin olarak gerçekleşmiştir.

Üst geçişlerle beraber 2013’de hizmet verilen uçak trafiği toplam 1,5 milyona çıkmıştır.

2013 yılında, önceki yıla göre % 14,5 artışla, 2,6 milyon ton yük trafiği gerçekleşmiştir.

İç hat yük trafiği önceki yıla göre % 16,5 artarak 738 bin ton, dış hat yük trafiği ise önceki yıla göre % 13,7 artarak 1,84 milyon ton olmuştur.

Rakamlar,  Türkiye’nin son 11 yıldır hava ulaştırma sektöründe kazandığı büyüme ivmesini sürdürdüğüne tanıklık etmektedir.

Son on bir yılda toplam yolcu trafiğinde % 16, toplam uçak trafiğinde (üstgeçiş dâhil) %11, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiğinde ise %10 yıllık ortalama büyüme kaydetmiştir.

Ülkemiz hava ulaşımı on bir yılda hak ettiği büyümeyi sadece ulusal ölçekte değil, küresel ölçekte de yakalamıştır.

2013 yılında yap-İşlet-Devret modeliyle ihalesi gerçekleştirilen, tamamlandığında dünya çapında büyüklükte ve modern bir havalimanında olması gereken tüm alt ve üst yapı tesisleri içerecek ve dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Yeni Havalimanının çalışmaları devam etmektedir.





İSTANBUL'DA DHMİ ZİRVESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ankara'dan yurtdisi direk ucuslar olmadikca Istanbul'la yurumez bu is. Uyanacaklar ama ne zaman? Sabirla bekliyoruz. Tum Anadoluyu Ankara'ya Anadolujet'le topladiniz zaten. Neden Thy bi Londra, Paris koymaz Ankara'dan? Air France, British ucus koysa mort olacaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
I.O / I.S ~ 10 yıl önce
bu 11 yil muhabbeti i.o/i.s ya dondu yukardan gelen emirle tum gecmis sifirlandi memleketde ne varsa biz yaptik havasina girildi en iyisi 11 yil diyene kadar T.O/T.S deyin ne siz yorulun nede biz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
Yolcu arkadaş sanırım otobüs yolcusu, biraz bilseydi Havalimanı'nı böyle konuşmadı çünkü.istanbulda günde +1200 trafiği yöneten Hava trafik kontrolörleri kimin bünyesinde çalışıyor, taksiciler federasyonun mu ? Yada havalimanları kim tarafından işletiliyor ? Pistlere kim tarafından bakım yapılıyor ? Siz otobüs yolcusu olduğunuz için bilmezsiniz, en can alıcısı da , havalimanlarını kim inşa ediyor ? Diyanet işleri falan mı? Türkiye'nin dört yanı dünya standartlarının da üstünde havalimanlarıyla dolu son 10 yılda sadece yeni yapılan havalimanı sayısı bundan önce yapılanlarla eş. Hala Dhmi ne yaptı... Dhmi nin başındaki Genel müdür kaç yıl üst üste yılın bürokratı seçildi o da herhalde hiç birşey yapmadığı için değil mi ? El insaf lütfen... Meyve veren ağaç taşlanır anladıkta , takdir etmesini de bilin lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elazığ ~ 10 yıl önce
Elazığ ile ilgili yorum yapmayın orayı rahat bırakın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üçüncü ~ 10 yıl önce
3. Havalimanı projesi sizlere ömür galiba. İhalede atıp tutmak kolaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Küçük yerlerdeki havalimanlarını çaktırmadan denetlesinler. Dhm müdürlerinin yasal olmayan çok şeyi görecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM ~ 10 yıl önce
habom işcileri aç aç millet eve ekmek götüremiyor gurbet elleride buna bir çare

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yan Kapı ~ 10 yıl önce
Elazığ da yan kapıdan çıkarılıp uçaklara kayıtsız yüklenerek kendilerine gönderilen zerzevatın ve zevatın son durumu hakkında da açıklama yapmışlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3. Havalımanın fınansmanı, mortıngen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrik ederim ~ 10 yıl önce
Yolcu rumuzu ile yazan arkadaşı tebrik ederim. Bana göre konuyu çok güzel özetlemiş. Lütfen önce o yorumu okuyun. ....-ye rağmen yolcu sayısı bu kadar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000