22 Nisan 2009, Çarşamba 08:40:56

Heathrow'da lastiği patladı, İstanbul'a indi

Londra-İstanbul seferini yapan British Airways'a ait tarifeli yolcu uçağının, Heatrow Havalimanı'ndan kalkış yaparken lastiği patladı. Uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na sorunsuz indi.
  • arkadaşlar yorumlarla ilgili bir şey demeyeceğim ama kullanılan tabirlerde dikkatli olalım.. RA derken radyo altimetreden bahsediyorsanız, RA doğru tabir ile TCAS için kullanılan Resolution Advisory manasına gelir.. lütfen bilerek yazalım...
  • hariçten gazel okuyan kardeşler bu olay için kitap(QRH) ne diyor? boşa traş yapmayın
  • Pilotun düşündüğünü bizim pilotlarımız düşünmez asla en yakın meydan hangisidir diye bakarlar oraya inmeye çalışırlar. O kadar yakıtla Heartrow'a inse tekerin demirlerinin kırılma ihtimalide olabilir bunları göz önüne almak gerek
  • Haha, yangin cikarmis kardesim Airbus bu Airbus BOEING DEGIL!!! Dikkat edin ucaginizada RA hatasi vermesin ;)
  • EĞER LASTİĞİNİN PATLADIĞINI ANLAMIŞ İSE KALKTIĞI MEYDANA İNİŞ YAPMASI LAZIMDIR..BU KADAR UZUN BİR UÇUŞU RİSK ETMESİ YANLIŞTIR.. YANGIN ÇIKABİLİR...HER HANGİ BİR ŞEKİLDE L/G YUVASINDA HASAR VEREBİLİR..VS GİBİ BİR SÜRÜ ETKEN VARDIR.. ÖRNEK BİR HAREKET DEĞİLDİR..KURAL HATASIDIR..
  • Yakıt boşaltma işlemi acil iniş hazırlığı tamirat tekrar uçuş dünyanın vakit ve nakit kaybı.Pilotun şirkete ne kazandırdığını siz düşünün.Önünde AHL gibi bir Hv.Alanı varken bastır uç. Nasıl olsa AHL Böyle acil durumlarda en güvenilir alanlardan biri.
  • Çok doğru bir düşünce eğer patlayan lastikle CG48 üzerinde bir iniş yaparsanız tekerin demirlerini alırsınız elinize! =)

dHeatrow Havalimanıa lastiği patladı’ndan 122 yolcusu ve 7 mürettebatıyla havalanan British Airways'a ait BA-680 sefer sayılı Airbus A-320 tipi yolcu uçağının, kalkışı sırasında arka sol iç lastiği patladı. Geri dönmesi gereken uçak, kaptan pilotun tercihi doğrultusunda uçuşuna devam etti.

Uçağın kokpit ekibi, Türk hava sahasına girdikten sonra Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile temasa geçerek bilgi verdi. Bunun üzerine havalimanında geniş güvenlik önlemi alındı, itfaiye ve ambulanslar apronda hazır olarak beklemeye başladı. Uçak, saat 23.35'te patlak lastiğiyle havalimanına sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Uçağın kaptan pilotunun, yetkililere, “Uçaktaki yakıt ile birlikte ağırlık, geri dönüp zorunlu iniş yapmayı riskli kılıyordu. Bu nedenle İstanbul’a kadar uçağın yakıtını tüketip daha hafif bir yükle iniş yapmanın daha doğru olacağını düşündüm” açıklamasında bulunduğu belirtildi.

Dış Hatlar Terminali 210 nolu körüğe yanaşan uçağın, patlayan lastiğinin değiştirilmesinin ardından sabah uçuşa hazır olacağı belirtildi.

Heathrow'da lastiği patladı, İstanbul'a indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar yorumlarla ilgili bir şey demeyeceğim ama kullanılan tabirlerde dikkatli olalım.. RA derken radyo altimetreden bahsediyorsanız, RA doğru tabir ile TCAS için kullanılan Resolution Advisory manasına gelir.. lütfen bilerek yazalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hariçten gazel okuyan kardeşler bu olay için kitap(QRH) ne diyor? boşa traş yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilotun düşündüğünü bizim pilotlarımız düşünmez asla en yakın meydan hangisidir diye bakarlar oraya inmeye çalışırlar. O kadar yakıtla Heartrow'a inse tekerin demirlerinin kırılma ihtimalide olabilir bunları göz önüne almak gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haha, yangin cikarmis kardesim Airbus bu Airbus BOEING DEGIL!!! Dikkat edin ucaginizada RA hatasi vermesin ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
EĞER LASTİĞİNİN PATLADIĞINI ANLAMIŞ İSE KALKTIĞI MEYDANA İNİŞ YAPMASI LAZIMDIR..BU KADAR UZUN BİR UÇUŞU RİSK ETMESİ YANLIŞTIR.. YANGIN ÇIKABİLİR...HER HANGİ BİR ŞEKİLDE L/G YUVASINDA HASAR VEREBİLİR..VS GİBİ BİR SÜRÜ ETKEN VARDIR.. ÖRNEK BİR HAREKET DEĞİLDİR..KURAL HATASIDIR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yakıt boşaltma işlemi acil iniş hazırlığı tamirat tekrar uçuş dünyanın vakit ve nakit kaybı.Pilotun şirkete ne kazandırdığını siz düşünün.Önünde AHL gibi bir Hv.Alanı varken bastır uç. Nasıl olsa AHL Böyle acil durumlarda en güvenilir alanlardan biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok doğru bir düşünce eğer patlayan lastikle CG48 üzerinde bir iniş yaparsanız tekerin demirlerini alırsınız elinize! =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000