19 Mayıs 2009, Salı 08:20:26

Havalimanlarına UEFA bereketi!

Maç için çok sayıda charter ve özel uçak Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na inecek...
  • Son verilere göre Sabiha Gökçen'e UEFA için gelecek trafik sayısı 60 ı buldu ayrıca arada bir de AN 124 eklendi
  • bu yeni bir şey değilki, daha önce de park sahası için kapatılıyordu bu pist,sabiha gökçen meydanındada paralel taksi yolunun bir kısmı kapatılıyor her defasında..
  • hayret ilk defa duyuyorum pistin kapatildigini.hic duymamistim dünyada pistin kapatilarak ucaklara park yeri icin ayrildigini.ücüncü havalimani lazim diyenler,yillik 50,60 milyon yolcu kapasiteli havalimani lazim farkli yönlerde 3 veya 4 pisti olan havalimani 4000 m uzunlugunda.
  • SİVİL HAVACILIK 2002'DEN BERİ İETT TAŞITLAR DAİRESİNİ İDARE EDEN KİŞİLER NE KADAR ÇABUK SİVİL HAVACILIK OTORİTESİ OLDULAR ANLAYAMADIM. BEN SİVİL HAVACILIĞA YİRMİ SENEMİ VERDİM BEŞ TANE IATA SERTİFİKASI ALDIM ATATÜRK HAVA LİMANINI AVUCUMUN İÇİ GİBİ BİLİRİM BUNLARIN YAPTIKLARINA AKLIM ERMİYOR KONUM İTİBARIYLE BİRİNCİ SEVİYEDE HAVA TRAFİĞİNE SAHİP OLAN BİR ALANIN NASIL OLURDA PİSTİ PARK İÇİN KAPATIRLAR HER PLATFORMDA DİLE GETİRİYORUM ATATÜRK HAVA LİMANINDA ÜÇ(RPT ÜÇ RPT ÜÇ) PİST VAR HALKALI-FLORYA-HALKALI İSTİKAMETİNDEKİ İKİ PARALEL PİST (YENİ PİST) PARALELİNDEKİ MİLYARLAR YATIRILARAK YAPILAN VE OY UĞRUNA HALKALIDAKİ YAPILAŞMADAN ÖTÜRÜ ATIL KALAN PİSTİ PARK İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILMALI DÜŞÜNCESİNDEYİM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Eğer kapanırsa 36L-18R kapanıcak.Bu pist zaten çok fazla kullanılmıyor.Kuzeyli rüzgarlada çok nadiren 36L a uçak iniyor,ancak güneyli rüzgarlarda 18R kalkış pisti olarak kullanılıyor(24 ve 18L iniş)Bu durumda bu pistin kapanması aman aman bir aksama yaşatmaz.Kuzeyli rüzgar olursa o gün kalkışlar 36R dan yapılır,tüm iniş 06 ya olur.Güneyli olursada 18L a tüm kalkışlar verilir, 24 e de tüm inişler verilir,18L inecek trafiklerde 24 e kayacağı için havada beklemeler olucaktır muhakkak.Ama en büyük gerçek şu ki kontrolsüz yapılaşma ile İstanbul a yakışmayan bir havalimanına sahibiz.3. bir meydan şart avrupa yakasında.Tabi hurdaya çıkan ve ufak gelen apronu iyice ufaltan hurda uçaklarında bir an önce temizlenmesi lazım.
  • eğer bu ana pist kapatılırsa kalkış için sırada 30 tane uçağı peş peşe göreceğiz demektir. belkide daha fazla. birde bu gelen uçakların gidişleri olacak. zaten slot'tan yaşanan gecikmelerin üstüne birde bunların gidişlerini beklediğimiz için yaşayacağımız rötarlarla yolculara nasıl anlatacağız bilmiyorum.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak ve yaklaşık 45 bin kişi tarafından izlenmesi beklenen UEFA Kupası Finali öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hazırlıklar tamamlandı. Alınan karar gereği Shaktar Donetsk taraftarları Sabiha Gökçen Havalimanı'nı, Werder Bremen taraftarları ise Atatürk Havalimanı'nı kullanacak. Bugün akşam saatlerine doğru ilk gelen takım Shaktar Donetsk oldu.

Final maçı için Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelecek 25 uçakla 5 bin Ukraynalı taraftarın İstanbul'a giriş yapması beleniyor. Atatürk Havalimanı'nı kullanacak Alman taraftarların yoğunluk yapmaması için ek pasaport kontuarları hizmete sokulacak. Maçı izlemek için Almanya'dan tarifeli seferler dışında 11 charter uçağının gelmesi bekleniyor. Bunu yanı sıra iş adamları, kulüp yöneticileri ile futbol adamlarını taşıyacak 20'ye yakın özel jetin de Atatürk Havalimanı'na gelmesi bekleniyor.
Bu nedenle gelen uçaklara park yeri açmak için '18-36' paralel pistinin park alanı olarak kullanmak için pistin kapatılabileceği öğrenildi. Bu arada Almanya'dan final maçı için planlanan çok sayıda uçuşun domuz gribi nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Milliyet

Havalimanlarına UEFA bereketi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Son verilere göre Sabiha Gökçen'e UEFA için gelecek trafik sayısı 60 ı buldu ayrıca arada bir de AN 124 eklendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu yeni bir şey değilki, daha önce de park sahası için kapatılıyordu bu pist,sabiha gökçen meydanındada paralel taksi yolunun bir kısmı kapatılıyor her defasında..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hayret ilk defa duyuyorum pistin kapatildigini.hic duymamistim dünyada pistin kapatilarak ucaklara park yeri icin ayrildigini.ücüncü havalimani lazim diyenler,yillik 50,60 milyon yolcu kapasiteli havalimani lazim farkli yönlerde 3 veya 4 pisti olan havalimani 4000 m uzunlugunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SİVİL HAVACILIK 2002'DEN BERİ İETT TAŞITLAR DAİRESİNİ İDARE EDEN KİŞİLER NE KADAR ÇABUK SİVİL HAVACILIK OTORİTESİ OLDULAR ANLAYAMADIM. BEN SİVİL HAVACILIĞA YİRMİ SENEMİ VERDİM BEŞ TANE IATA SERTİFİKASI ALDIM ATATÜRK HAVA LİMANINI AVUCUMUN İÇİ GİBİ BİLİRİM BUNLARIN YAPTIKLARINA AKLIM ERMİYOR KONUM İTİBARIYLE BİRİNCİ SEVİYEDE HAVA TRAFİĞİNE SAHİP OLAN BİR ALANIN NASIL OLURDA PİSTİ PARK İÇİN KAPATIRLAR HER PLATFORMDA DİLE GETİRİYORUM ATATÜRK HAVA LİMANINDA ÜÇ(RPT ÜÇ RPT ÜÇ) PİST VAR HALKALI-FLORYA-HALKALI İSTİKAMETİNDEKİ İKİ PARALEL PİST (YENİ PİST) PARALELİNDEKİ MİLYARLAR YATIRILARAK YAPILAN VE OY UĞRUNA HALKALIDAKİ YAPILAŞMADAN ÖTÜRÜ ATIL KALAN PİSTİ PARK İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILMALI DÜŞÜNCESİNDEYİM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer kapanırsa 36L-18R kapanıcak.Bu pist zaten çok fazla kullanılmıyor.Kuzeyli rüzgarlada çok nadiren 36L a uçak iniyor,ancak güneyli rüzgarlarda 18R kalkış pisti olarak kullanılıyor(24 ve 18L iniş)Bu durumda bu pistin kapanması aman aman bir aksama yaşatmaz.Kuzeyli rüzgar olursa o gün kalkışlar 36R dan yapılır,tüm iniş 06 ya olur.Güneyli olursada 18L a tüm kalkışlar verilir, 24 e de tüm inişler verilir,18L inecek trafiklerde 24 e kayacağı için havada beklemeler olucaktır muhakkak.Ama en büyük gerçek şu ki kontrolsüz yapılaşma ile İstanbul a yakışmayan bir havalimanına sahibiz.3. bir meydan şart avrupa yakasında.Tabi hurdaya çıkan ve ufak gelen apronu iyice ufaltan hurda uçaklarında bir an önce temizlenmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eğer bu ana pist kapatılırsa kalkış için sırada 30 tane uçağı peş peşe göreceğiz demektir. belkide daha fazla. birde bu gelen uçakların gidişleri olacak. zaten slot'tan yaşanan gecikmelerin üstüne birde bunların gidişlerini beklediğimiz için yaşayacağımız rötarlarla yolculara nasıl anlatacağız bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000