17 Şubat 2013, Pazar 10:18:23

HAVALİMANININ ESKİSİ DE YENİSİ DE KAZANDIRIYOR!

3. havalimanı Çatalca çevresindeki emlak sahiplerini sevindirirken, Atatürk Havalimanı da sessizliğiyle bölgesine değer katacak.
  • Daha ne kadar yükselecek, yeşilyurt florya da bir milyon dolarlık evler var ve o semtlerde hiç bir zaman yaşamak da vakit geçirmek de istemem.

Star Gazetesi Gayrimenkul Uzmanı Varol Nalbant, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının bölgenin açıklanmasıyla tavan yapan emlak fiyatlarını ve Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu bölgeyi değerlendirdi.

İşte Nalbant'ın o değerlendirmesi:

"İstanbul’a yapılması planlanan 3. havalimanının Çatalca-Terkos bölgesine yapılacağının açıklanmasıyla birlikte  emlak fiyatları hızla yükseldi. Şimdi de Atatürk Havalimanı’nın durumu, emlak fiyatlarını ateşliyor. 3. havalimanının faaliyete geçmesiyle sessizliğie bürünecek olan Atatürk Havalimanı da bölgeyi olumlu etkileyecek. Bu durumun Bakırköy, Florya hatta Küçükçekmece sahiline getireceği yeniliklerin, konut, AVM ve fuar Merkezi ile entegre edilerek tamamlanmasıyla birlikte çevre bölgelerin emlak değerlerinin hızla yükselmesi bekleniyor.  Öyle ki; hem uçak trafiğinin getirdiği gürültü kirliliği azalacak, hem de yükseklik sınırı yukarıya çekilerek arsa payları arttırılabilecek. Atatürk Havalimanı ile ilgili net herhangi bir proje açıklanmasa da içinde büyük yeşil alanların olacağı ve bölgenin İstanbul’un gözde merkezlerinin arasına adını yazdıracağına kesin gözüyle bakılıyor.


Kontrat 2020’de bitiyor

İstanbul 3. havalimanının ne zaman faaliyete geçeceği konusunun netleşmesine çok kısa bir zaman kaldı. Atatürk Havalimanı’nın TAV ile olan işletme kontratı 2020 yılında sona erecek. Fakat 3. havalimanıyla birlikte bu sürenin öne alınabileceği bile öngörülüyor. Yeşilköy’de konumlanan İstanbul Atatürk Havalimanı 11.776.961 m2`lik bir alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük havalimanı olma özelliği taşıyor. Günde ortalama 700-730 uçak inip kalkarken, yaklaşık 82 bin yolcu ve takriben 300 havayolu şirketine hizmet veriyor. Yılda 27.5 milyon yolcu kapasiteli terminalleri bulunan havalimanı üç adet uçak pistine sahip bulunuyor."

HAVALİMANININ ESKİSİ DE YENİSİ DE KAZANDIRIYOR!

Yorumlar

Anadolu yakasından ~ 11 yıl önce
Daha ne kadar yükselecek, yeşilyurt florya da bir milyon dolarlık evler var ve o semtlerde hiç bir zaman yaşamak da vakit geçirmek de istemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000