08 Nisan 2008, Salı 07:50:00

Havalimanında LAPTOP EZİYETİ

Havaalanlarında yapılan güvenlik denetimleri 11 Eylül saldırılarından sonra dünya çapında arttırılmış, birçok madde ve malzemeye kısıtlama ya da yasak getirilmişti. Takvim Gazetesi yazarlarından Faruk Erdem, güvenlik denetimleri ilgili bir standart getirilmesi gerektiğini belirtiyor...
  • Havacılıkda kurallar kanla yazılır.Bunun anlamı yaşanan olaylardan dersler çıkarılarak kurallar oluşturulur.Bu uygulama İstanbul gibi kritik bir havalimanı için yerindedir.

Havaalanlarındaki güvenlik uygulamaları hepimizi yorsa da kendi iyiliğimiz için yapıldığından katlanıyoruz. Fakat bunda bir standart olmaması da kafaları karıştırıyor. Örneğin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda eğer yanınızda dizüstü bilgisayarınız varsa sıkıntınız artıyor. Çünkü bu bilgisayarı önce çantasından çıkartmak sonra da açıp çalıştırmak zorundasınız. Bu uygulama başka limanlarda yapılmıyor. Eğer bilgisayarlar tehlikeli ise her yer için aynı tehlike söz konusu değil mi? Bilgisayar açılmadan da geçilebiliyorsa, İstanbul'da neden bu uygulanmıyor? Elbet bir açıklaması vardır.


Faruk ERDEM
TAKVİM

Havalimanında LAPTOP EZİYETİ

Yorumlar

Sincity ~ 16 yıl önce
Havacılıkda kurallar kanla yazılır.Bunun anlamı yaşanan olaylardan dersler çıkarılarak kurallar oluşturulur.Bu uygulama İstanbul gibi kritik bir havalimanı için yerindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000