21 Şubat 2013, Perşembe 08:40:43

HAVALİMANI TAKSİCİLERİ ZAM ORANINI BEĞENMEDİ

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, taksilere yapılan zammı yetersiz buldu. Kilometre başına alınan 1.73 lira ücretin 1.83 liraya yükseltilmesini az bulan Can, "Aslında bu zam değil, sadakadır." dedi.
  • taksiciden daha adisi havaalanı taksicisidir.. Hangi tabiri kullanırlar taksiciler için bilirsiniz , polis o ünvanı aldı gibi şu ara amaa.. İkiside iyiler
  • 20 yıllık havalimanı çalışanıyım 1 defa bindim bu havalimanı taksicilerine bir dahada binmedim binmemde önce şu yorumları okusun dernek başkanıda ondan sonra atacağı adımları airporthabere açıklasın topla soför personelide kibarlık ve güleryüz eğitimi almalarını sağla ha birazda dürüstlük lütfen..
  • MECIDIYE KOYE GITMEK ICIN FSM DEN GECIP BOGAZ ICINDEN GIRIS YAPARAK GUZEL BIR TATIL PLANI YAPABILEN BASKA TURIZM FIRMASI OLAMAZ. EVET BU BİR EFSANEDE OLABİLİR AMA YEŞİLYURT DEDİĞİMDE TAKSİDEN İNDİĞİM ZAMANLARDA OLDU BİRAZ DAHA CIDDIYET ISTIYORUM ESNAFSINIZ TICARET YAPIYORSUNUZ ELINIZI VICDANINIZA KOYUN DERİM.
  • az bile havalimanı taksicilerine , yok yakınmış sıra beklemiş falan filan önce kendilerine çeki düzen versinler, en kalitesiz şörorlerin toplandığı durak.
  • İLK KEZ AIRPORT HABERDE ERKES HEM FİKİR DC3 BURAYA BİLE THY İCİN KOTU BİŞEY YAZMADIGINA GORE TAKSICILER GERCEKTEN HAK ETMİYOLAR O PARAYI =))))
  • iyi yaaa cebimizde ne var ne yok size verelim ohh ne guzel dunya korsanı destekliyorum arkadasım korsanlar o parayada yapabiliyorsa demekki oluyomus bu is o paraya nerdeyse tum hostesler o taksileri kullanıyolar ve cokta kara geciyolar
  • havaalani personeli degilim ama haftada 3 gun ucuyorum is geregi, kime ne verdiler bilmiyorum ama normal taxiler alana sokulmadigindan beri ust kata cikiyorum yolcu indiren bir taksiye atliyorum. yasasin ozgurluk...
  • işim gereği bir kaç kez taiwan da bulundum. tapei deki havalimanı taksilerini bizim taksicilerin gidip görmesi gerekir. taksi nasıl olur, taksici nasıl olur, müşteriye nasıl davranılır öğrensinler sonra zam istesinler. bir anektod: taksiye bindik kalacağımız otele doğru gidiyoruz. araç zaten vip aracı gibi tertemiz ve hemen önde bir gps cihazı takılı adam kalacağımız oteli işaretliyor ve nereye gideceğini biliyorsun ve herkesin görebileci yerde taksimetre ücret ekranı var. çok güzel bir hafif müzik çalıyor rahatsız etmeden. beğeniyoruz cd yi sürücüden nereden alabilecğimizi sorduk. ben size getirirm dedi ve bizi otele bıraktı. 10 gün sonra tekrar aynı otele gittiğimizde receptıon da bizim adımıza bırakılmış birer set cd duruyor. ne demek istediğimi anlatabildim mi?
  • İstanbulda 20 25 senedir taksi plakası ihaleye çıkmıyor.Bence büyükşehir belediyesi 50 60 bin taksi plakası çıkarsın piyasaya hem bu doyumsuz taksiciler açlığın ne demek olduğunu öğrensinler hemde oradan gelen parayı belediye metro ve toplu ulaşım projelerinde kullansın.SAYGILAR .....
  • Yaşasın korsan taksiler. Asla binmem hava limanı taksilerine. Medeniyetten nasiplerini almamış hiç biri.Korsan çağırıyorum veya otobüse biniyorum. Zam isteyeceklerine adam olmayı öğrensinler.

İstanbul'da taksi ücretlerine cumartesi gününden geçerli olmak üzere zam yapıldı. Zammın ardından taksimetre açılış ücreti 2.70 liradan 2.95 liraya, kilometre başına alınan 1.73 lira ücret ise 1.83 liraya yükselecek.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, taksi ücretlerine yapılan zammı sadaka olarak değerlendirdi. Can, zammın yeterli olmadığını belirterek şu değerlendirmede bulundu: "Aslında bu bir zam değil sadakadır. Yapılan zam yaklaşık olarak yüzde 6'dır. Ama bizim ana giderimiz akaryakıttır. Akaryakıta gelen zam bir yılda yaklaşık yüzde18-19'dur. Biz 15-16 aydır zam alamıyoruz. Bize verilen zam bu durumda çok komiktir. Bu zammı yeterli bulmamız mümkün değildir."

Atatürk Havalimanı'na özel araçlarla yapılan taşımacılığın kendilerini mağdur ettiğini ve korsan taşımacılık yasasının bu yolla delindiğini öne süren Can, "Uzun yıllardır korsan taksi yasası için mücadele ettik. Sağ olsun hükümetimiz bu yasayı çıkardı ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME kararıyla yasayı delmiş durumdadır. Çıkan yasa yerle bir oldu. Nedeni ise eğer lüks araçlarla İstanbul'da bir taşımacılığa ihtiyaç varsa bunu damalı taksilerle yapmak gerekir. Aksi halde özel araçların önü açıldığı zaman sınırsız sayıdaki korsan taksi meşrulaştırılmış olunur. Bu da taksicilerin sonu demektir. Yaklaşık olarak 100 binin üzerinde insan bu işten ekmek yiyor." ifadelerini kullandı.

Bu karar konusunda girişimlerde bulunduklarını kaydeden Can, Başkan Kadir Topbaş'a itiraz dilekçesi yazarak, bu durumun haksızlık olacağını belirttiklerini anlattı. (Bugün)

HAVALİMANI TAKSİCİLERİ ZAM ORANINI BEĞENMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

taksici ~ 11 yıl önce
taksiciden daha adisi havaalanı taksicisidir.. Hangi tabiri kullanırlar taksiciler için bilirsiniz , polis o ünvanı aldı gibi şu ara amaa.. İkiside iyiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etaptaksi ~ 11 yıl önce
seni durağa davet ediyoruz. yazdıklarının acılımı bızede anlat
Asla binmem ~ 11 yıl önce
20 yıllık havalimanı çalışanıyım 1 defa bindim bu havalimanı taksicilerine bir dahada binmedim binmemde önce şu yorumları okusun dernek başkanıda ondan sonra atacağı adımları airporthabere açıklasın topla soför personelide kibarlık ve güleryüz eğitimi almalarını sağla ha birazda dürüstlük lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DURIST ~ 11 yıl önce
MECIDIYE KOYE GITMEK ICIN FSM DEN GECIP BOGAZ ICINDEN GIRIS YAPARAK GUZEL BIR TATIL PLANI YAPABILEN BASKA TURIZM FIRMASI OLAMAZ. EVET BU BİR EFSANEDE OLABİLİR AMA YEŞİLYURT DEDİĞİMDE TAKSİDEN İNDİĞİM ZAMANLARDA OLDU BİRAZ DAHA CIDDIYET ISTIYORUM ESNAFSINIZ TICARET YAPIYORSUNUZ ELINIZI VICDANINIZA KOYUN DERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 11 yıl önce
Efsane değil gerçek. Japon bir turisti havaalanından alıp karşıda gezdirip Taksimdeki otele bırakmışlar. Geri döneceği zaman havaalanında taksiden inmemiş "beni yanlış yere getirdin ben geldiğimde iki kere denizi geçtim" demiş.
driver ~ 11 yıl önce
az bile havalimanı taksicilerine , yok yakınmış sıra beklemiş falan filan önce kendilerine çeki düzen versinler, en kalitesiz şörorlerin toplandığı durak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK İLGİNÇ ~ 11 yıl önce
İLK KEZ AIRPORT HABERDE ERKES HEM FİKİR DC3 BURAYA BİLE THY İCİN KOTU BİŞEY YAZMADIGINA GORE TAKSICILER GERCEKTEN HAK ETMİYOLAR O PARAYI =))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korsan ~ 11 yıl önce
iyi yaaa cebimizde ne var ne yok size verelim ohh ne guzel dunya korsanı destekliyorum arkadasım korsanlar o parayada yapabiliyorsa demekki oluyomus bu is o paraya nerdeyse tum hostesler o taksileri kullanıyolar ve cokta kara geciyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plaka farkı ~ 11 yıl önce
Korsanlar taksi plakası ödemedikleri için o fiyata yapabiliyorlar.
ust_kata_cik ~ 11 yıl önce
havaalani personeli degilim ama haftada 3 gun ucuyorum is geregi, kime ne verdiler bilmiyorum ama normal taxiler alana sokulmadigindan beri ust kata cikiyorum yolcu indiren bir taksiye atliyorum. yasasin ozgurluk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taksicilik.. ~ 11 yıl önce
işim gereği bir kaç kez taiwan da bulundum. tapei deki havalimanı taksilerini bizim taksicilerin gidip görmesi gerekir. taksi nasıl olur, taksici nasıl olur, müşteriye nasıl davranılır öğrensinler sonra zam istesinler. bir anektod: taksiye bindik kalacağımız otele doğru gidiyoruz. araç zaten vip aracı gibi tertemiz ve hemen önde bir gps cihazı takılı adam kalacağımız oteli işaretliyor ve nereye gideceğini biliyorsun ve herkesin görebileci yerde taksimetre ücret ekranı var. çok güzel bir hafif müzik çalıyor rahatsız etmeden. beğeniyoruz cd yi sürücüden nereden alabilecğimizi sorduk. ben size getirirm dedi ve bizi otele bıraktı. 10 gün sonra tekrar aynı otele gittiğimizde receptıon da bizim adımıza bırakılmış birer set cd duruyor. ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEDE ~ 11 yıl önce
İstanbulda 20 25 senedir taksi plakası ihaleye çıkmıyor.Bence büyükşehir belediyesi 50 60 bin taksi plakası çıkarsın piyasaya hem bu doyumsuz taksiciler açlığın ne demek olduğunu öğrensinler hemde oradan gelen parayı belediye metro ve toplu ulaşım projelerinde kullansın.SAYGILAR .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşasın... ~ 11 yıl önce
Yaşasın korsan taksiler. Asla binmem hava limanı taksilerine. Medeniyetten nasiplerini almamış hiç biri.Korsan çağırıyorum veya otobüse biniyorum. Zam isteyeceklerine adam olmayı öğrensinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitirecekler ~ 11 yıl önce
Korsanı yakında bitirecekler, özel olarak korsan ile uğraşan birimler kurulmuş ve çok ağır cezalar var korsana.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000