26 Nisan 2010, Pazartesi 15:28:04

Havalimanı kavşağı sonunda tamamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı DHMİ arasında yapılan protokol gereğince yapımına yaklaşık 1 yıl önce başlanan "Atatürk Havalimanı Önü Katlı Kavşak ve Bağlantı Yollarının Düzenlenmesi İnşaatı" çalışmaları, çevre düzenlemesi dışında sona erdi.
  • Nedense Airport yazmamışlar. Yoksa İngilizcesini bilmiyorlar mı ? Yoksa burası uluslararası havalimanı değil mi ?
  • tabi airport da yazılsaydı iyi olurdu ama zaten havaalanına gelesiye kadar tüm yol tabelalarında Atatürk Havaalanı(Airport) yazıyor.burda yazsa da olur yazmasa da.havaalanı tabelalarının sonu veli efendiye çıkmıyor ya sonuçta.
  • Herşeyde yabancı isim kullanmayı severiz ama havaalanına gelince bir airport yazamıyoruz. Yada E-5 üzerindeki tabelalarde madem ki havaalanı yazılı altına küçük bir uçak işareti kouyuver. Aynı sıkıntı daha önce metro için vardı havaalanı içinde, şimdi düzelttiler onu. Hafif raylı sistem! Abicim metro yazsana şuna! ne hafifi ne ağırı? Turist napsın hafif mi ağır mı? Hayret birşey! buda aynı muhabbet işte.
  • sanki 3-5 yabanci ucuyormus gibi airport yazamamislar...
  • havalimanından bakırkoy ve atakoye gitmek yuzde 40 uzadı.. dunya ticaret merkesinden atakoye bir yol verilmeyecekmi.. neyi bekliyorlar
  • DHMİ HALA ULUSLARARASI OLAMADI, OLAMAZDA. ÇÜNKÜ ULUSLAR ARASI DÜŞÜNEN YÖNETİCİ ZAAFİYETİ VAR. KOSKOCA HAVA LİMANI İŞLETİYORSUNUZ VE KAPISININ ÜZERİNE SADECE, "DHMİ ATATÜRK HAVALİMANI" YAZIYORSUNUZ. KARDEŞİM DÜNYANIN BİNLERCE YABANCI İNSANI HERGÜN O KAPIDAN GEÇİYOR VE GEÇECEK. NE ANLAR “DHMİ” KISALTMASINDAN NE ANLAR “HAVALİMANI” KELİMESİNDEN. KAPININ ÜZERİNE, İLAVETEN "ATATÜRK INTERNATIONAL AIRPORT" YAZDA ONLARDA ANLASINLAR. ORASI ŞEHİRLERARASI OTOBÜS İŞLETMESİ DEĞİLKİ. KOSKOCA ULUSLAR ARASI HAVALİMANI. SAYGILAR.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin kilitlenmesine neden olan yeni kavşak, bölgedeki yolcu ve sürücüleri sıkıntıya sokan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmış olacak. Halen peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen kavşak ve çevresine, 56 bin metrekare çim döşenecek. Bugüne dek 14 bin metrekare alan çimlendi.

52.9 MİLYON TL HARCANDI 

Kavşak çevresinde ayrıca refüj, tretuvar ve elektrik direklerinin yerleştirilmesi çalışmalarına da devam ediliyor. 52,9 milyon TL ihale bedeliyle ÖZKA İnşaat A.Ş. tarafından yapılan projeden önce, O-1'den ve Florya yönünden Atatürk Havalimanı ve Dünya Ticaret Merkezi ve Fuar alanına gitmek isteyen bir sürücü en az 3-5 trafik ışığı ile karşılaşıyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Dünya Ticaret Merkezi ve Fuar Alanı arasında hiç trafik ışığı ile karşılaşmadan kesintisiz seyahat edilebilecek. İnşaat süresince 24’ü mühendis 250 kişinin 24 saat esasına göre 3 vardiya halinde çalıştı.

UYGARLIK KÖPRÜSÜ ANITI YAPILDI

Havalimanı ana giriş kapısı girişinde yapılan "ufo" görüntüsünü hatırlatan dairesel kanopi yer alıyor. İstanbul’un dünyada iki kıta üzerine oturmuş tek kent oluşundan hareketle, Asya ve Avrupa’yı fiziksel anlamda birleştiren, Doğu ve Batı uygarlıklarının birleşmesini simgeleyen yüksekliği 15 metreye ulaşan "Uygarlık Köprüsü" anıtı da orijinal projesine sadık kalınarak yeniden yapıldı.

TABELALARDA SIKINTI ÇEKİYORUZ

12 yıldır taksicilik yaptığını belirten İsmail Tütün, “Kavşak, çok güzel gözüküyor. Tabelalarda biraz acemilik çekiyoruz ama tamamlandığı zaman daha güzel olacağına inanıyorum. Böyle bir şeyin yapılmasına geç bile kalındı. Levhalarla ilgili alışamadığımız için sıkıntı oluyor. Daha önceden havalimanına giremiyorduk. Bir de yolcu almaya gelen vatandaşlar yol kenarlarında bekliyor. O da trafiği sıkıştırıyor” dedi.

BİRAZ KARMAŞIK OLMUŞ

İmalatçılık yaptığını belirten Erkan Ünal da sürekli kargo bölümüne geldiğini belirterek, “Biraz karmaşık olmuş. Giriş-çıkışı sürekli karıştırıyorum. Sürekli yanlış girerek dönmek zorunda kalıyoruz. Daha önceden girişti büyük sıkıntı dört yol ağzında yaşıyordum. Kolaylık olmuş ama güzergahları henüz tam oturtamamışlar. Bakırköy bağlantısı problem. Zamanla düzelecek inşallah” diye konuştu.

7 KİLOMETREYE 7 KÖPRÜ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı “kesintisiz trafik” projesiyle Atatürk Havalimanı kavşağını Nisan ayında tamamlıyor. 7 Kilometreye 7 Köprü projesi ile Havaalanı Sahil Yolu (Kennedy Caddesi), D-100 Karayolu, TEM ve Şehiriçi bağlantısı kesintisiz sağlanacak. DHMİ Genel Müdürlüğü ile ortak sürdürülen çalışmalarda kavşak, Havalimanı önünde uzun kuyruklar, beklemelere ve gecikmelere sebep oluyordu. Kavşağın tamamlanması ile birlikte daha evvel havaalanına ve fuar alanlarına sinyalize kavşak ile ulaşmak zorunda kalan vatandaşlar kesintisiz şekilde, hiç sinyal, kuyruk beklemeden istenilen yerlere ulaşabilecek.

PİST UZATMA İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Bu arada DHMİ kontrollündeki Hangar İnşaatı ve 06-24 Pisti Uzatma İnşaatı çalışmaları da devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nın 2006 yılı rakamlarıyla yıllık 259 bin olan uçak trafiği sayısının, ilave pistlerin hizmete girmesiyle birlikte 2011 yılında 270 bin 500 rakamına ulaşması bekleniyor. Bölgede Atatürk Havalimanı Kargo Terminal ve Tesisleri’nin (Kargokent) inşaatları devam ediyor.

(Hürriyet)

Havalimanı kavşağı sonunda tamamlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Nedense Airport yazmamışlar. Yoksa İngilizcesini bilmiyorlar mı ? Yoksa burası uluslararası havalimanı değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabi airport da yazılsaydı iyi olurdu ama zaten havaalanına gelesiye kadar tüm yol tabelalarında Atatürk Havaalanı(Airport) yazıyor.burda yazsa da olur yazmasa da.havaalanı tabelalarının sonu veli efendiye çıkmıyor ya sonuçta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herşeyde yabancı isim kullanmayı severiz ama havaalanına gelince bir airport yazamıyoruz. Yada E-5 üzerindeki tabelalarde madem ki havaalanı yazılı altına küçük bir uçak işareti kouyuver. Aynı sıkıntı daha önce metro için vardı havaalanı içinde, şimdi düzelttiler onu. Hafif raylı sistem! Abicim metro yazsana şuna! ne hafifi ne ağırı? Turist napsın hafif mi ağır mı? Hayret birşey! buda aynı muhabbet işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanki 3-5 yabanci ucuyormus gibi airport yazamamislar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havalimanından bakırkoy ve atakoye gitmek yuzde 40 uzadı.. dunya ticaret merkesinden atakoye bir yol verilmeyecekmi.. neyi bekliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ HALA ULUSLARARASI OLAMADI, OLAMAZDA. ÇÜNKÜ ULUSLAR ARASI DÜŞÜNEN YÖNETİCİ ZAAFİYETİ VAR. KOSKOCA HAVA LİMANI İŞLETİYORSUNUZ VE KAPISININ ÜZERİNE SADECE, "DHMİ ATATÜRK HAVALİMANI" YAZIYORSUNUZ. KARDEŞİM DÜNYANIN BİNLERCE YABANCI İNSANI HERGÜN O KAPIDAN GEÇİYOR VE GEÇECEK. NE ANLAR “DHMİ” KISALTMASINDAN NE ANLAR “HAVALİMANI” KELİMESİNDEN. KAPININ ÜZERİNE, İLAVETEN "ATATÜRK INTERNATIONAL AIRPORT" YAZDA ONLARDA ANLASINLAR. ORASI ŞEHİRLERARASI OTOBÜS İŞLETMESİ DEĞİLKİ. KOSKOCA ULUSLAR ARASI HAVALİMANI. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000