04 Mart 2013, Pazartesi 16:09:58

HAVALİMANI EMNİYETİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz hafta filmlere taş çıkartacak bir şekilde kaçan İranlı şahısla ilgili soruşturma ne durumda? AirportHaber açıklıyor...
  • Adam alana giriyor ve koskoca alanda gidip bineceği uçağı bulabiliyor? Ben üniformaya takılmıyorum zira adam dışarıda tanıdığı varsa üniformanın aynısını yaptırabilir. Söylermisiniz daha geçen gün THY pilot odasında sahte pilot vardı. Nasıl girdi? Sonuçta üniformalar tanıdığı varsa bulunur. Ancak alana girişi o uçağı nasıl buluşu sorgulanmalı... Şimdi sizi arabistanda alana koyalım içeri sokalım hadi gidip Trabzon uçağını bulun:) Mümkünmü bu? Bu yardımsız olmaz, bu yardımıda yapan sıradan biri değildir. Bu işte başka işler var.
  • Benim anlamadigim neden hep bu türlü haberlere yorum yapanlar kendilerinin dünyanin en güvenilir insani oldugunu düsünyorlar? Alninizdami yaziyor arkadas kacakci olmadiginiz? Ucucu yada teknik personel olmaniz kacakci yada benzeri birsey olmasina engel midir? Herkes kendisini güvenilir görebilir ama arama tarama yapan kisiler size güvenmek zorunda degil. Burada saga sola camur kendi isinize kafa yorsaniz daha verimli olursunuz.Ayrica hepi topu 1 dakikalik bir aramadan gecmek neden bu kadar zorunuza gidiyor? Yaraniz mi varda gocunuyorsunuz?
  • havalanı emniyeti bir de ahl içinde apron kartı ile gezip yolculara iç ve dış hatların kesişme köşesinde bagajlarını taşıma bahanesiyle bahşiş almak için musallat olanların da peşine düşse de onlar temizlese!!!!!
  • Bizim güvenlikçiler ego sahibi eğitimsiz, sokaktan toplama oldukları için yetki versen analarını bile keserler. Bunların güçleri sadece öğrencilere, genç çocuklara ve yolcular içindir.
  • iranlı ajan diyolar...
  • Ben yıllarca girdim çıktım, üzerimdekilere dikkat ettikleri kadar kartıma dikkat eden olmadı. Tamam boynumda bir kart var ama acaba o kart benimmi? asıl güvenlik zaafiyeti burda. Yoksa hangi aklı evvel kapıdaki güvenlik noktasından bile bile yasak bir şey sokmaya veya çıkartmaya çalışır? Orası sadece bu tip şeyler olmasın diye konulmuş gözdağı verme yeri.
  • Adam pisliğin teki çıktı Rıza Baba
  • Çelebi bu kış kalan montları hepsini dağıttı herkese dağıtırlarsa olacağı bu
  • Yardımsız girmesi mümkün değil. Üniformayı bulması mümkün değil. Eminim polis üniformadan işe başlamıştır. Bizim polisimiz iyidir. Yakında yakalarlar.
  • Üniformayı bulduğu yer önemli. Apronla falan alakası yok. Çelebi sorgulanmalı.

AirportHaber tarafından ortaya çıkarılan ve filmlere taş çıkaracak kaçış olayı geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’da yaşanmıştı. Emniyet birimleri başta olmak üzere herkesi şaşkına çeviren olay, hala gizemini koruyor.

Van üzerinden Türkiye’ye giriş yapan ve İranlı olduğu tespit edilen şahıs, daha sonra İstanbul’a gelmiş ve tekrar ülkesine dönebilmek için Atatürk Havalimanı’nda akılalmaz bir kaçış gerçekleştirmişti. 

İranlı şahıs, Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren yer hizmetleri kuruluşu Çelebi Hava Servisi’ne ait personel kıyafetlerinden bir takım ele geçirmiş ve bu kıyafetlerle rahatça apronda dolaşmıştı. Daha sonra 22:40'ta Atlasjet’in KK6570 sefer sayılı İstanbul-Tahran uçuşunu yapan uçağın kargosuna gizlenen şahısın, İran’a kadar uçtuğu tespit edilmişti.

Olayın duyulmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı (AHL)  Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu’nun talimatıyla AHL Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; olayın nasıl gerçekleştiğini ve sorumlularını bulmak için yoğun bir mesai harcayan emniyet personelinin olay gününe ait tam 1069 kamera kaydını incelemeye aldığı öğrenildi. Kayıtların en ufak detayına kadar incelendiği için tahkikatın uzayabileceği belirtildi.

Olayın aydınlatılmasından sonra tüm bilgilerin rapor halinde Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu’na sunulacağı ve Bakoğlu’nun olayın detaylarını bir basın toplantısı düzenleyerek açıklaması yapacağı da gelen bilgilere arasında.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

HAVALİMANI EMNİYETİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

yardımsız olmazki ~ 11 yıl önce
Adam alana giriyor ve koskoca alanda gidip bineceği uçağı bulabiliyor? Ben üniformaya takılmıyorum zira adam dışarıda tanıdığı varsa üniformanın aynısını yaptırabilir. Söylermisiniz daha geçen gün THY pilot odasında sahte pilot vardı. Nasıl girdi? Sonuçta üniformalar tanıdığı varsa bulunur. Ancak alana girişi o uçağı nasıl buluşu sorgulanmalı... Şimdi sizi arabistanda alana koyalım içeri sokalım hadi gidip Trabzon uçağını bulun:) Mümkünmü bu? Bu yardımsız olmaz, bu yardımıda yapan sıradan biri değildir. Bu işte başka işler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Benim anlamadigim neden hep bu türlü haberlere yorum yapanlar kendilerinin dünyanin en güvenilir insani oldugunu düsünyorlar? Alninizdami yaziyor arkadas kacakci olmadiginiz? Ucucu yada teknik personel olmaniz kacakci yada benzeri birsey olmasina engel midir? Herkes kendisini güvenilir görebilir ama arama tarama yapan kisiler size güvenmek zorunda degil. Burada saga sola camur kendi isinize kafa yorsaniz daha verimli olursunuz.Ayrica hepi topu 1 dakikalik bir aramadan gecmek neden bu kadar zorunuza gidiyor? Yaraniz mi varda gocunuyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir de.. ~ 11 yıl önce
havalanı emniyeti bir de ahl içinde apron kartı ile gezip yolculara iç ve dış hatların kesişme köşesinde bagajlarını taşıma bahanesiyle bahşiş almak için musallat olanların da peşine düşse de onlar temizlese!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvenlikçi... ~ 11 yıl önce
Bizim güvenlikçiler ego sahibi eğitimsiz, sokaktan toplama oldukları için yetki versen analarını bile keserler. Bunların güçleri sadece öğrencilere, genç çocuklara ve yolcular içindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CIA ~ 11 yıl önce
iranlı ajan diyolar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kart ~ 11 yıl önce
Ben yıllarca girdim çıktım, üzerimdekilere dikkat ettikleri kadar kartıma dikkat eden olmadı. Tamam boynumda bir kart var ama acaba o kart benimmi? asıl güvenlik zaafiyeti burda. Yoksa hangi aklı evvel kapıdaki güvenlik noktasından bile bile yasak bir şey sokmaya veya çıkartmaya çalışır? Orası sadece bu tip şeyler olmasın diye konulmuş gözdağı verme yeri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gülünç ~ 11 yıl önce
Adam pisliğin teki çıktı Rıza Baba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyafet ~ 11 yıl önce
Çelebi bu kış kalan montları hepsini dağıttı herkese dağıtırlarsa olacağı bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardım ~ 11 yıl önce
Yardımsız girmesi mümkün değil. Üniformayı bulması mümkün değil. Eminim polis üniformadan işe başlamıştır. Bizim polisimiz iyidir. Yakında yakalarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üniforma ~ 11 yıl önce
Üniformayı bulduğu yer önemli. Apronla falan alakası yok. Çelebi sorgulanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000